"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2018'de 12 binden fazla çocuk savaş mağduru oldu

31 Temmuz 2019, Çarşamba 10:37
Dünya genelindeki çatışma bölgelerinde geçtiğimiz yıl 12 binden fazla çocuk öldürüldü ya da yaralandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne sunulan raporda ölüm ve yaralanmalarda listenin başında Afganistan, Filistin, Suriye ve Yemen bulunuyor.

BM raportörleri tarafından onaylanan çocuklara karşı işlenen ağır ihlal sayısı çocuk askerler, cinsel şiddet, kaçırma, okul ve hastane saldırıları gözönüne alındığında 24 bini aşıyor.

Kamuoyuyla paylaşılmayan fakat AP ve Reuters'in ulaştığı rapora göre Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin saldırıları Yemen'de geçen yıl 729 çocuğun hayatını kaybetmesine ya da yaralanmasına yol açtı.

Genel Sekreter Antonio Guterres bu sayının geçen sene Yemen'de kayıtlara geçen çocuk ölümü ve yaralanmalarının yarısına yakın olduğunu belirterek koalisyonun üst üste üçüncü yılda da kara listede kaldığını belirtti.

Guterress ayrıca ağırlıklı olarak İsrail güçleri tarafından öldürülen ya da yaralanan Filistinli çocuk sayısının da geçen yıl 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını kaydetti ancak İsrail kara listeye alınmadı.

Euronews Türkçe

Etiketler: çocuk. savaş, mağdur
Okunma Sayısı: 1883
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı