"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Önce insan yetiştirelim

21 Kasım 2014, Cuma 16:16
Türkiye'de ilk tasarım meslek yüksek okulunu açan modacı Faruk Saraç, İstanbul Ticaret gazetesiyle yaptığı röportajda "Önce insan yetiştirelim" dedi.

Türkiye'nin elk erkek giyim tasarımcılarından Faruk Saraç, meslek hayatının 32. yılında tıpkı bir öğrenci gibi yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Türkiye'de tasarım eğitiminin gelişmesini kendisine görev edinen Saraç, "Türkiye'de maalesef insana yatırım yok" diyor.

Saraç'ın Sümeyra Yarış Topal ile yaptığı röportajdan satır başları:

Hayatınızda bir dönüm noktası var mı?

Kendi kendimi yetiştirdim. Tek amacım iyi işler yapmak, insanlara faydalı olmak. Ben buna hayat okulu diyorum. Benim için en önemli dönüm noktası da 10 yaşımda annemi kaybetmem oldu. O zaman hayatın zor koşullarıyla karşılaştım. Bu yüzden öksüzler benim için çok özeldir.

Herkesin bir amacı olduğunu söylüyorsunuz, bunu fark etmek çoğu zaman biraz zor değil mi?

Ben hayatımda hiç kelime konuşmadım. Hep yaptığım işler konuşuldu. İnanın hepimiz kâinatta küçücük birer noktayız. Kendimizi bir şey olarak görüyoruz ama bir zerreyiz aslında. Hayat dinlemeyle ve bakmayla ilgili bir şey. Bizden var olan sadece merhametimiz. Merhameti olmayan bir insan hiçbir şey yapamaz. Kalbini temiz tutacaksın.

Okunma Sayısı: 1016
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • yusuf avcıbaşı

    22.11.2014 10:49:29

    tüm anneler ve babalar, öğretmenler, mürşitler hep insan yetiştiriyor zaten. ama herkes kendi uyarınca yetiştiriyor. top güllesini atabilmek için, top namlusu gerekiyor. bugünkü yetiştirme yuvaları, top güllesi mesabesinde adam yetiştirip dışarı salamıyorlar. hepsi çakaralmaz su tabancası biçareler.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı