"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ağaçlar kesilmesin diye ahşap görünümlü tasarım yaptı

26 Ekim 2014, Pazar 13:49
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın binalarda enerji verimliliğini artırmak için teşvik ettiği mantolama sistemleri uygulamasının ardından Samsun'da yapı ve dekorasyon alanında faaliyet gösteren bir firma, ağaç kesilerek ormanların yok olmasının önüne geçmek için doğaya ve çevreye uyumlu ahşap görünümlü mantolama ürünleri geliştirerek patent başvurusunda bulundu.

Samsun Organize Sanayi Bölgesinde  EPS (Expanted Polistren sert köpük-Petrolden elde edilen köpük halinde termoplastik kapalı gözenekli bir yapıya sahip ısı yalıtım malzemesi) yapı ve dekorasyon fabrikası kuran Serkan Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Azze Özlem Yazıcı tarafından geliştirilen doğaya ve çevreye uyumlu ahşap görünümlü mantolama ürünleri için patent başvurusunda bulunduklarını söyledi.

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığının binalarda enerji verimliliğini artırmak için teşvik ettiği mantolama sistemleri uygulamasının ardından eşinin adını taşıyan fabrika kurduğunu belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

"Eşim çevreyi ve doğayı çok seviyor. Bu nedenle bütün ürünlerimizi öncelikle doğaya ve çevreye karşı duyarlı olarak üretiyoruz ancak eşim, geçmişte kültürümüzde var olan köy konakları ve ahşap evlerin güzelliklerinin tekrar yaşatılmasını çok önemsiyor. Binaların ve müstakil evlerin mantolama işlemlerini yaparken de buna önem veriyor. Bunun için tamamen doğal ahşap görünümlü mantolama ürünleri geliştirdi. Artık evlerin dışında bu ürünleri kullanıyoruz. Hiçbir boya gerektirmiyor. Tamamen ahşap görüntüsü veriyor. Eşimin geliştirdiği bu tasarım için patent başvurusunda bulunduk."

"Geçmişle gelecek arasında köprü kurmak istiyoruz"

Çocukluğunda köylerinde ahşap evde yaşadığını ve ahşap evleri çok sevdiğini belirten Azze Özlem Yazıcı ise yok olmaya yüz tutmuş ahşap evlerin tekrar yaşatılması için ahşap görünümlü mantolama ürünleri tasarladığını ifade etti.

Doğa ve çevreye karşı herkesin bilinçli ve duyarlı olması gerektiğini ifade eden Azze Özlem Yazıcı, şunları kaydetti:

"Diğer EPS ürünlerinden farklı olarak tasarımlar yapıyoruz. Üç boyutlu tasarımlarla insanlarımıza hizmet sunarken, çevreye de uyumlu doğal görünümlü ürünler sunmayı amaçlıyoruz. Tasarladığım ahşap görünümlü ürünler ile geçmişle gelecek arasında köprü kurmak istiyoruz. Bu ürünlerle ev ve binalarda enerji verimliliği sağlanıyor. Daha sağlıklı ve uzun ömürlü binalar oluyor. Ayrıca ahşap ev yapmak için de ormanlar kesilmemiş oluyor. Özellikle doğada, yaylada, yazlıklarda ahşap görünümlü ürünler tercih ediliyor."

Okunma Sayısı: 2743
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı