"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Boğaz manzaralı usulsüzlük!

21 Kasım 2014, Cuma 09:57
Meclis’e bağlı Milli Saraylar'daki restorasyon ve kafeteryaların, mevzuata aykırı yapılan ihalelerle özel şirketlere verildiği ortaya çıktı.

Meclis Başkanı Çiçek, iddiaların incelenmesi için Meclis bünyesinde komisyon kurulması talimatı verdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında dün toplanan Meclis Başkanlık Divanı’nda, Meclis’e bağlı Milli Saraylar bünyesindeki restoran ve kafeteryaların işletme yöntemi ile ilgili skandal bir uygulama ortaya çıktı. Milli Saraylar'daki restorasyon ve kafeteryaların, mevzuata aykırı şekilde gerçekleştirilen ihalelerle özel şirketlere verildiği iddia edildi.

VEKİLLER İNCELEYECEK

Meclis Başkanı Çiçek, söz konusu şirketler ve usulsüz ihale iddialarıyla ilgili inceleme için Meclis bünyesinde komisyon kurulması ve Sayıştay denetimi gerçekleştirilmesi talimatı verdi. Ayrıca Başkanlık Divanı üyesi 4 milletvekili, yeniden yerinde inceleme yapacak. Meclis Başkanlık Divanı kararı ile yapılacak bu “üç incelemenin” sonucunda; ihalelerin iptal edilmesi gündeme alınacak.

CHP'LİLER TESPİT ETTİ

Başkanlık Divanı’nda, CHP’li üyeler Rıza Yalçınkaya ve Malik Ecder Özdemir, Milli Saraylar bünyesinde işletilen 10 adet kafeterya ve restoranın 4’ünün işletmesinin usulsüz şekilde devredildiği iddialarını gündeme getirdi. İstanbul’daki kafeterya ve restoranları tek tek gezen Yalçınkaya ve Özdemir, SGK, belediye ve ticaret odalarından edindikleri belgeleri Başkanlık Divanı’na sundu.

MEVZUATA AYKIRI

CHP, bu işletmelerin, Devlet İhale Kanunu, Kamu İhale Kanunu ve Meclis’in ilgili yönetmeliklerine aykırı olarak, TBMM Genel Sekreterliği İdari ve Mali İşler Başkanlığı, Sosyal Tesis İşletmeler Yönetim Kurulu tarafından “emanet usulü ile mal alımı” şeklinde özel şirketlere verildiğini iddia etti.

MASRAFLAR MECLİS BÜTÇESİNDEN

CHP’li Yalçınkaya ve Özdemir, “Söz konusu işletmelerde Meclis’in üç personeli çalışıyor. Maaş ve sigortası ile bu personelin maliyeti, aylık 10 bin liradan, 9 ayda 90 bin lira. 2014 yılının 10 ayında bu işletmelerden Meclis’e ödenen para sadece 65 bin lira. Üstelik işletmelerin su, elektrik, ısınma ve vergi masrafları da Meclis bütçesinden karşılanıyor” dedi. İçecek ve yiyeceklerin maliyetlerinin de, fatura üzerinden yüksek gösterildiğini vurgulayan CHP'li üyeler, “Şirketlerin kârı daha yüksek. Bin kişilik Boğaz'a nazır bu mekanlarda düğün davet organizasyonları gerçekleştiriliyor” bilgisi verdi.

HAZİNE İZNİ YOK

CHP’li vekiller, “Hazine izni alınmaksızın uygulamanın gerçekleştiğine" dikkat çekerken, iddiaların ekim ayındaki Başkanlık Divanı toplantısında gündeme getirilmesinin ardından “10 Kasım 2014 tarihinde Hazine ile apar topar protokol imzalandığını” belirtti. Meclis yönergesiyle ihaleye çıkılamayacağını belirten CHP’li üyeler, "Yetki aşımı olmuştur. Üstelik işletmesi verilmesine rağmen taraflarla sözleşme de imzalanmamıştır. Sözleşme süresi de yoktur” dedi.

TANIDIK İSİMLER

Kafetaryalardan Yıldız Teras Kafe AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu tarafından işletiliyor. Küçüksu Kasrı Kafeterya'nın işletmecisi  Ahmet Albayrak'ın damadı Ömer Şenyüz görülürken, Dolmabahçe Saatkule Kafeterya'nın ortağı ise İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu Mustafa Emre Topbaş.

Etiketler: boğaz, park, bahçe, usulsüzlük
Okunma Sayısı: 1457
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    21.11.2014 18:21:40

    Maşallah ne güzel işler! insanoğlu zaaaf içinde olabilir amma farklı fikir serdederken birden u dönüşlü yapmak demek ki iş bilenin-kılıç kuşananın pardon kıyıdan dolaşıp parsel kapanınmış.AHİRET VAR AHİREET.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı