"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eğitim-Bir-Sen: Adalet yara almasın

18 Ekim 2016, Salı
Eğitim-Bir-Sen 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan tasfiyelerdekihukuksuzlukları eleştirdi ve ‘adalet yara almasın’ dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan tasfiyelerdeki hukuksuzlukları eleştirdi. Geniş kitlelerin zan altında kaldığını belirten Eğitim-Bir-Sen yetkilileri, “idari ve hukuki tedbirlerin toplumun geniş kesimlerinin zan altında bırakılması neticesini ve mağduriyetlerin yaygınlık kazanacağı algısını doğuracak şekilde dikkatsizce yürütülmesinin sürece zarar vereceği aşikârdır” dedi.

Vatandaş endişelenmekte haklı

Milli Eğitim Bakanlığı’nca darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında son olarak 2 bin 400 öğretmen görevden uzaklaştırıldığı belirtilen Eğitim-Bir-Sen açıklamasında, “Söz konusu işlemin dayanağının ise Bylock isimli haberleşme programının kullanılması olduğu ileri sürülmektedir. Bahse konu son görevden uzaklaştırmalar beraberinde çok sayıda soru işareti doğurmuştur. Zira görevden uzaklaştırılanların büyük bir kısmının, daha önce açıklanan kriterlerin hiçbirisiyle en ufak bir ilgisi dahi bulunmayan sosyal çevresi, geçmişi ve toplum içindeki bilinirliği itibarıyla terör örgütüyle zerre kadar bağlantısı olmadığından emin olunan kişiler olması haklı ve yerinde şüphelere sebep olmaktadır” denildi.

Şeffaflık şart

Açıklamada, görevden uzaklaştırma olsun, kamu görevinden çıkarma olsun, haklarında işlem tesis edilen kişilere somut olarak hangi fiil veya davranışı sebebiyle bu türden bir işlem uygulandığının, hangi fiilinin sabit görüldüğünün bildirilmesinin, sürecin şeffaflık içinde yürütülmesini ve toplumun adalet duygusunun yara almamasını sağlayacağı vurgulandı.

Dikkatli ve özenli olunmalı

Sendika tarafından yapılan açıklamada Bylock gibi, kişilerin istismar edilmesine açık kriterler üzerinden gerçekleştirilen her türlü işlem ve idari tedbir yönünden istismar sonucu mağdur edilenlerle istismar ederek mağdur edenler arasındaki ayrımın çok dikkatli ve özenli bir şekilde gerçekleştirilmesinin gerektiğini ifade edildi.

Okunma Sayısı: 3799
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Serdar celik

    18.10.2016 08:25:10

    Egitim birsen adeletli durust ol insanlari kandirma senin de akp den farkin yok Bir yildir egitim birsenliyim benide ihrac ettiler.!

  • nedim

    18.10.2016 00:48:55

    Adalaet son nefesini veriyor.Adalet sadece bir kız ismi olmasın.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı