"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İZSU'nun malzemelerini usulsüz olarak hurdacılara satmışlar

11 Ağustos 2015, Salı 09:20
İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İZSU) Menderes Görece'deki deposundan 25 tır dolusu eski ve yeni malzemenin usulsüz olarak hurdacılara satıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine başlattıkları çalışmada İZSU'ya ait Menderes Görece'deki depodan eski ve yeni malzemelerin usulsüz olarak özel bir hurda firmasına satıldığını tespit etti. Depodaki satışları takibe alan ekipler, özel bir firmaya yapılan satışların usulsüz olduğunu belirledi.

Satış gerçekleştiği sırada operasyon düzenleyen ekipler, 25 tırda bulunan eski ve yeni malzemelerle birlikte 4 İZSU çalışanı ve hurda firmasının bir yetkilisini gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk 5 şüpheliden biri savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken "zimmet, görevi ihmal, güveni kötüye kullanma" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen İZSU çalışanları S.E, S.A ve İ.E ile hurda firmasının yetkilisi M.G çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Operasyon kapsamında gözaltı kararı bulunan bir zanlının ise arandığı bildirildi.

İZSU'nun envanteri 5 yıldır yapılmıyor iddiası

Mali Şube ekiplerinin yaptığı incelemelerde 5018 sayılı Kanun gereği Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na (MKE) verilmesi gereken hurda malzemelerin uzun süredir özel firmalara satıldığı belirlendi. 

Ekiplerin araştırması sonrası hazırlanan ve savcılığa gönderilen fezlekede İZSU'ya ait envanter kayıtlarının da son 5 yıldır tutulmadığı iddialarının da yer aldığı öğrenildi. 

Mali Şube polislerinin yaptığı denetimler sonrası İZSU'nun envanterinin tamamının kayıt altına alındığı, operasyonlarda satışı yapılan aralarında kullanılmamış malzemelerin de olduğu 300 ton borudan 150 tonunun ele geçirildiği belirtildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı polislerinin konuyu araştırmaya devam ettiği, soruşturmanın genişletilerek sürdürüleceği bildirildi.

AA

Etiketler: izsu, usulsüzlük
Okunma Sayısı: 1556
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı