"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Milletten neyi gizliyorsunuz?

19 Nisan 2024, Cuma 00:13
İSRAİL’LE TİCARETİN GAZZE’YE OLUMSUZ ETKİLERİNİ TESBİT İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI AÇILMASI TEKLİFİ YİNE AKP-MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ.

Özrü kabahatinden büyük
İsrail’le ticarette Cumhur başı çekiyor
7 Ekim’den sonra İsrail’e ihracatta rekor artış

Hani Filistin’e gidiyordu?

SP’Lİ Özdağ: “Hani sevkiyat Filistin’e gidiyordu? Madem öyle, niye kısıtlıyorsunuz?” İYİ Partili Çömez: “Gazze'de elektrik yok, elektrik kabloları İsrail'e gidiyor. Gazze yerle yeksan oldu,  çimento İsrail'e gidiyor. Gazze'de açlık diz boyu, gıda İsrail'e gidiyor.”

Her kurşun ve bombada...

CHP’li Bingöl: “O kirli savaşta sıkılan her kurşunda, atılan her bombada Türkiye'nin de katkısı var. Filistin’in jeti mi var ki, jet yakıtı gönderiyorsunuz?” DEM Partili Otlu: “Ticarette AKP’de bakanlık, vekillik yapmış kişilerin çocuklarını görüyoruz.”

***

SP’nin İsrail’e ihracat kısıtlaması ve bugüne kadar yapılan ticaretin Gazze halkına yönelik olumsuz etkilerinin tespiti için verdiği grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Saadet Partisi’nin İsrail’e ihracat kısıtlaması ve bugüne kadar yapılan ticaretin Gazze halkına yönelik olumsuz etkilerinin tespiti için verdiği Meclis araştırma önergesinin öne alınmasına ilişkin grup önerisi, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Saadet-Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, “‘Kısıtlama yapıyoruz’ diyorsunuz. Kim söylüyor bunu? Bakan söylüyor. Kiminle söylüyor? Hükûmetin onayıyla söylüyor. Peki -bu kısıtlamayı yaptığına göre- hani bunlar Filistin’e gidiyordu? Bakıyoruz, bu sefer kısıtlama. Peki, burası madem Filistin’e gidiyordu, niye Filistinlilere gidecek olan eşyaları kısıtlıyorsunuz? Mefhumu muhalifinden ‘Evet, şimdiye kadar gitti, bundan sonra da gitmeye devam edecek’ diyorsunuz. Bu kısıtlamayı da araştırmak istiyoruz” dedi. 

Gazze yerle yeksan oldu

İYİ Parti Grubu adına söz alan Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez de şöyle konuştu: “Gazze’de elektrik yok, internet yok ama elektrik kabloları İsrail’e gidiyor. Gazze yerle yeksan oldu, ayakta kalan bina yok ama çimento İsrail’e gidiyor. Gazze’de açlık, sefalet, yokluk diz boyu ama taze meyve, sebze, su ve her çeşit gıda İsrail’e gidiyor. İsrail’in demir çeliği Türkiye’den gidiyor, bunlardan bomba mı yapılıyor bilinmez. İsrail’in petrolü Bakü’den Ceyhan’a oradan İskenderun ve Mersin Limanı’na ardından da Hayfa Limanı’na gidiyor masum insanların üzerine bomba yağdıran uçaklar bu yakıtı mı kullanıyor bilinmez. İsrail’in dikenli telleri Türkiye’den gidiyor, bunlarla Gazze’nin etrafı mı çevriliyor onlara zulüm mü yapılıyor o da bilinmez ve kim bilir daha bilinmeyen, duyulmayan neler var. Vahşi soykırıma ‘dur’ demek istiyorsa İsrail’le yapılan ticareti amasız ve fakatsız durdurmalıdır ve bu öneriye hep beraber ‘evet’ dersek bazı gerçekleri de hep birlikte su yüzüne çıkartma fırsatı bulacağız.”

İktidar kulağını tıkıyor

CHP Grubu adına söz alan Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “O kirli savaşta sıkılan her kurşunda, atılan her bombada Türkiye’nin de katkısı var, o kurşunlara maalesef o kirli parayla Türkiye de katkı koymuştur. Şimdi, deniliyor ki: ‘Biz kısıtlama getirdik, Filistin halkına yardım yapıyoruz’. Allah aşkına, Filistin devletinin jeti mi var, jet yakıtı gönderiyorsunuz? Günlerdir bu kürsülerde bu kirli savaştan bahsediliyor, araştırma önergeleri veriliyor ama maalesef iktidar kulağını tıkıyor. Eğer masumsanız, eğer bütün bunlar kesinlikle yapılmıyorsa o zaman gelin, bu önergeden bir tanesine imza atalım, birlikte araştıralım. Masumiyet karineniz bu araştırma önergesine vereceğiniz olumlu oylarla ortaya çıkacaktır. Vermezseniz işte o zaman her milletvekilinin akıbeti, imza atmayan her milletvekilinin akıbeti berbat olacaktır. İsrail’le yapılan anlaşmalar, mitinglerde dökülen gözyaşlarıyla silinmez” dedi. Görüşmelerin ardından Saadet Partisi’nin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Ankara - Anka

***

“15 Temmuz’daki kayıp silahlar araştırılsın”ı da reddettiler

CHP Grubu, 15 Temmuz sonrasında dağıtılan silahlar ile bu süreçten sonra ülkedeki mafya düzeninin tespiti için verilen Meclis araştırma önergesinin öne alınarak görüşülmesi için TBMM Genel Kurulu’na öneri sundu. Öneri AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Önergenin gerekçesini açıklayan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Son dönemde bu suç örgütü liderinin iktidar tarafından kollanan hangi sözde hukukçulara destek verdiği iddiaları ortada uçuştu; hangi siyasetçilerle, hangi Emniyet müdürleriyle ilişkisi olduğu iddiaları ortada uçuştu ama bugüne kadar bu iddialar konusunda siyaset kurumu nedense ciddi bir tutum almadı, ciddi bir tavır almadı. Türkiye, Küresel Organize Suçlar Endeksi’nde 193 ülke içerisinde 14’üncü sıraya gelmiş. 193 ülke içerisinde 14’üncü sıraya gelmişiz, bu tesadüfi bir şey mi?

Türkiye, uluslararası suç örgütlerinin, baronların, mafya babalarının hesaplaştığı kavşak noktası olmuş, uyuşturucu ticaretinin kavşak noktası olmuş, üstüne üstlük yetmiyormuş gibi bunlara Türkiye’de 250-300 bin dolarlık gayrimenkul alımı karşılığı vatandaşlık vermeye başlamışsınız” dedi.

Ankara - Anka

Okunma Sayısı: 1822
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Seyit Battal arslan

    22.4.2024 05:54:58

    Bu meclis araştırmasını engelliyenler red edenler,mani olanlar Efendimiz (Asv) onları reddeceginden ,zerre kadar onemsedikleri yok Yani zaman ,zaman Filstin diyenlerin ,yarın huzura gittiklerinde,elleri ayakları ,nasıl şahitlik edecekler? Onları yalanlayamiyacaklar mi? Selam vefua

  • S.topuz

    19.4.2024 19:48:17

    Filistin altmış seneden beri Zalim siyonistler tarafından IŞGAL edilmiş ve binlerce masum insanların KATLEDİLDİĞİ bir ülke! "İŞGALCİ İSRAİLIN kendini SAVUNMA HAKKI VAR"da , "MASUM FİLİSTİNİN yok mu?" Unutmayın, Sabrın da bir SONU vardır ve ADİL olun lütfen! Madem sivillerin hayatı bu kadar önemli, ki çok önemli, o halde hemen Canavarlaşmış ZALİM İSRAİLİN "HAMAS mezaliminin" bahanesine sığınarak yapmakta olduğu Katliamları ve yıkımları ve SOY KIRIMINI hemen ama hemen DURDURUN  EYYYY AB, BM, NATO, ABD,  ALMANYA, TÜRKİYE, JAPONYA, İspanya, Şili, Belçıka, Endonezya, Çin, RUSYA ve Alemi İSLÂM ve İNSANLIK, vs.! Bu ZULÜMLERE ve KATLİAMLARA susarak veya gizli açık destekleyerek, maddî ve manevî ORTAK OLMAKDAN artık vaz geçin geç OLMADAN lütfen!!! Çoook çoook  GEÇ kaldınız bile! 👏👏👏😢😪😭😡😤🙌🌷🤲🌷😪❤☝️🌙🕊🕊🕊🌍🇹🇷🇵🇸🇵🇸🇵🇸

  • Hüseyin İlhan

    19.4.2024 11:40:23

    İsrail ile ticaretin TBMM'de araştırılmasını ret edenelr kimlerdir:Bir dindaş ve soydaşına soykırım yapan ÇİN zalimini TBMM'de savunan,28 ŞUBAT zulmünde bu ülkenin müslüman kızlarının eğitim,kadın ve erkekelerin çalışma haklarını gasp eden ,bölücü,soyguncu ve faşist MHP dir. 2-Meclis araştırmasını ret eden AKP ise başındaki YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ namlı olan,M.Marmara katillerine mahkumiyet kararı veren bağımsız yargının kararını UCM'ne göndermeeyrek suçlu,katilleri koruyan,'İSRAİL BİZE,BİZ İSRAİL'E MUHTACIZ,diyerek terörist devletin cinayet ve katliamalrına karşı hala jet yakıtı,bomba imalatında kullanılan mühimmatı gönderen,müslümanın mabedine girmesini engellemek için dikenli tel gönderen,dindaş bebeleri dahi açlığa,susuzluğa mahkum edilirken o katillere gıda sevkettiren ve caniliklerin tescilli ortağı olan AKP iktidarıdııır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı