"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Taraf'tan bomba iddia!

12 Ocak 2015, Pazartesi 10:24
Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde önemli usulsüzlüklerin olduğu çok yazıldı, çok konuşuldu. İstanbul, Ankara, Yalova gibi pek çok ilde büyük tartışmalar yaşandı. Taraf gazetesinden Hüseyin Özay da, AKP içinden bir isimin, seçimlerde nasıl bir strateji izlendiğini ve ne tür hileler yapıldığına ilişkin Taraf’a açıklamalarda bulunduğunu iddia etti.

İşte çok ses getirecek o haber;

SEÇİMLERİ BÖYLE KAZANDIK

30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde önemli usulsüzlüklerin olduğu çok yazıldı, çok konuşuldu. İstanbul, Ankara, Yalova gibi pek çok ilde büyük tartışmalar yaşandı. Hatta bazı sandıklarda “usulsüzlük yapıldığı” mahkeme kararları ile tescillendi. Ancak, ilk kez AKP içinden bir isim, seçimlerde nasıl bir strateji izlendiğini ve ne tür hileler yapıldığına ilişkin Taraf’a açıklamalarda bulundu.

“VİCDANEN RAHATSIZIM”

Yapılanlardan vicdani olarak rahatsızlık duyduğunu ifade eden Seçim Koordinasyonu eski çalışanı, Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) yürüttükleri “seçim sonuçlarını iktidar partisi lehine etkileme çalışmasını” madde madde detaylandırdı. Can güvenliği nedeniyle ismini vermek istemediğini öne süren AKP Seçim Bürosu’nda görevli personel, 2011 yılında AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun ekibine katıldı. Personelin verdiği bilgiye göre, Soylu ile bazı sıkıntılar yaşadı. Ve parti yönetimi tarafından bu sıkıntılar üzerine başka bir birime alındı. Seçimlerle ilgili itirafta bulunan personel, halen AKP Genel Merkezi’nde görev yapıyor. AKP’de çalışan birçok personelin vicdanen rahatsız olduğunu ifade eden AKP çalışanı, 30 Mart yerel seçimleriyle ilgili açılacak bir soruşturmada, birçok kişinin ifade verebileceğini öne sürdü.

“ANKETLERLE TOPLUM HAZIRLANIYOR”

Eski Seçim Koordinasyon Merkezi görevlisinin iddiaları şöyle: “Bir yol haritamız vardı. Buna göre her şey seçimlerden aylar öncesinden planlandı. Hedef her ne şart olursa olsun, 30 Mart seçimlerini kazanmaktı. Bu, parti adına bir ‘ölüm kalım mücadelesi’ olarak görülüyordu. Öncelikle anlaşmalı şirketlerle AKP’nin oyları anketlerde her zaman çok yüksek gösteriliyor. Böylece toplum hazırlanıyor. Tüm AKP yöneticileri bu verileri kullanıyor. Biz zaten bu oranda bir oy bekliyorduk, öyle de oldu demek için bu açıklamalar yapılıyor.”

SANDIK BAŞKANLARI FİŞLENDİ

“Sandık başkanlarının hangi zihniyette olduğu, bağlantıları, hatta zaafları önceden tespit edilmeye çalışıldı. Her bir sandıkla ilgili ayrı çalışma yürütüldü. Neredeyse bütün sandık başkanları fişlendi. Bir biçimde etki edilebilecek herkes teker teker tespit edildi ve gereken yapıldı. Hatta muhalefetten gelen temsilcilerle de irtibat kurulması için çaba harcandı. İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına AKP’ye yakın ya da bir şekilde bağlantı kurulabilecek isimlerin atanması sağlandı. Buralardaki birleştirilme işlemi esnasında yapılacak ‘hatalara’ kimsenin ses çıkarmaması amaçlandı.

“HATALAR BİLİNÇLİ YAPILDI”

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, bazı oy sonuçlarının hatalı yazıldığı tespit edilmişti. Bunların büyük kısmı bilinçli olarak yapıldı. İlçeden merkeze seçim sonuçları gönderilirken ‘hata’ yapılıp, AKP dışında önde giden partinin oyları eksik gösterildi. Mesela sandıkta CHP’nin oyu 320 ise 32 yazıldı. Sandık görevlilerinden buna itiraz eden olursa ‘pardon hata sonucu yazmışız’ denildi. Her sandık başkanı SKM ile irtibatlandırılarak zimmetlendi. Bazı yerlerde sandık başkanları ve bina sorumlularının telefonlarına bolca kontör yüklenerek, SKM ile anlık irtibat kurabilmeleri sağlandı.

“MÜSAİT BİLGİSİ VERİLDİ”

“AKP’nin seçimi büyük farkla kazandığı söylentileri yayılarak sandık başlarında morallerin bozulması ve diğer partilerin görevlilerinin sandıkları terk etmesi sağlandı. Terk etmemekte direnenlerin olduğu yerlerde hiç yoktan sebeplerle kavga gürültü çıkartılıp, insanlar sandıklardan uzaklaştırılmaya çalışıldı. Pek çok yerde bundan sonuç alındı. Müsait hale getirilen sandıklar için bina sorumlusu SKM’deki irtibatta olduğu görevliyi arayarak ortamın ‘müsait’ olduğu bilgisini verdi. SKM yetkilisi de o bölgede görevli diğer kişilere haber verdi. Ve sonuçlar için uygun operasyonlar yapıldı. Bazı yerlerde de elektrikler kesildi.

HAYALİ SEÇMENLER OY KULLANDI

Hayali seçmenlere oy kullandırıldı. Bir AKP’linin evine veya işyerine onlarca farklı seçmenin ismi yazıldı. Çok önemli miktarda mükerrer oy kullanıldı. Bazen yanlışlıkla AKP seçmeni olmayan kişilerin evlerine de farklı isimler yazıldığı oldu. Bunlardan dikkatli olanlar veryansın etti ama seçimin gürültüsü içinde bu sesler hiç duyulmadı. Bu konuda öyle ileri gidildi ki Büyükşehir Belediyesi ilçelere hayali konutlar ekledi ve hayali adresler üretildi. Hayali mahalle, hayali cadde, hayali sokak, ev ve gecekondular adres olarak gösterildi.”

Hüseyin Özay / Taraf

Okunma Sayısı: 2759
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Recep Günay

    13.1.2015 15:54:53

    CHP nin TV kanalları haberi çok büyük bir olay , ama havuz medyası, aktoller falan önemi yok. Nihayetinde tarfın haberi ne yeni asya idda dedi. gerçek demedi.-Ki gerçek bana göre- AKP nin 12 yıl üst üste seçim kazanma olayını isterseniz kuruluşunda tokalaştığı israil, ingiltere ve abd olayına bakın. ne tahhahüt vermişler ve karşılığında ne istemişler. Bunu çözerseniz gerisi zaten kendiliğinden gelir..

  • Recep Günay

    13.1.2015 12:06:24

    Yeni Asyanın tarafı belli hak tan tarafa.

  • Recep Günay

    13.1.2015 12:05:55

    Süleyman soyluya çamur atma gibi bir niyetimiz yok. Ama gerçekte ortada DP genel başkanıiken söylediği söz ile AKP ye geçince söylediği sözlerin arsındaki farkı görün. karekterini tahlil edin ne yapabileceginede karar verin.

  • Göksel

    13.1.2015 00:08:15

    Taraf ın tarafı belli, neyin peşindesin Yeni Asya?

  • Hüseyin İLHAN

    12.1.2015 21:26:45

    Bir göz arıyorum olanı görecek,bir hak sahibi vicdan arıyorum yanlışa duur diyecek,bir el istiyorum harama uzanmayacak,bir dil arıyorum ,haksız karşısında susmayacak,bir kalp arıyorum zalim karşısında durmadan çarpacak,bir baş arıyorum zalim karşıdında DİK duracak,bir serdengeçti arıyorum alnıı ak olacak,bir yaren arıyorum ya olduğu gibi ya göründüğü gibi olacak,amma refik'im ya haktan yada olacak,lakiin KÖMÜR diye TAŞ alıp halkı soyandan olmayacak.

  • refik

    12.1.2015 20:05:25

    Haber mi arıyorsunuz? Günlerdir CHP'li Belediyelerden televizyon için toplanan paraların nereye uçtuğu haberi ile ortalık çalkalanıyor... Üstelik kendilerinden TV için para toplanan CHP'li Belediye Başkanları bizden toplanan bu paralar nereye gitti diye soruyor... Öyle gizli saklı da değil... Adamlar kanlı canlı çıkıp konuşuyorlar... Savcılığa olayın yansıması halinde ifade vereceklerini de beyan ediyorlar... Bu olayın haber değeri yokmuş gibi bir satırla bile görükmüyor... Yukardaki haberde bir de anket şirketleri ile algı operasyonu yapılmış... AKP ile uzaktan yakından alakası olmayan KONDA'nın son anketteki tahmini % 46... Mesele ne mesele şu, seçimde her parti hile yapmaya tevessül edebilir; mesele çalışmak... Öteki çalışmak yerine yan gelip yatıp; yasadışı bir takım oluşumlar içerisinde geziniyor; seçim sonrası Şişli Belediyesinin durumu ortada. Hadi yerel seçimde oldu diyelim CB seçimlerinde ne oldu; bu adam % 52 oy aldı.

  • refik

    12.1.2015 18:49:39

    Maaşallah benim adıma bir "bizlik" oluşturulmuş ta AKP'yi ele geçirmeye çalışıyormuşuz da... AKP ile uzaktan yakından alakam yok, ilçe binasına bile gitmemişim... Demokratlar olarak partiyi ele geçirenler içine alınmışım... Neyse!.. Haberde diyor ki; "AKP Seçim Bürosu’nda görevli personel, 2011 yılında AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun ekibine katıldı." Adam 2012 Eylülünde AKP'ye katılıyor... Bu adam 2011 yılında nasıl oluyor da AKP Genel Başkan Yardımcısı oluyor... Bu kadar aleni bir şeyi bile savunuyorsunuz ya... Ahmet Bey sizin yazdıklarınızın haberdeki detayla hiç alakası yok... Nedir yani bu mantık... Kardeşim Risale-i Nur okunurken uyuyor musunuz nedir... Dikkat edin yukarıda şahidiz dediğiniz şey adamı dinden eder... Yalancı şahitlik... Zira işin aslına vakıf olmadığınız gibi ileri sürdüğünüz tek şey Süleyman Soylu'nun siyaseten AKP'ye yakın durmasıdır...

  • vefa umurca

    12.1.2015 17:46:35

    sayın refik bey; yazının aslına bakmak lazım, ben bakmadım bakacağım benim ,anladığım kişi 2011 de akp seçim komisyonuna girmiş sonra soylu gelince anlaşsmamış ve onu uzaklaştırmışlar. ki bu sayın zevat/ZORLU) akapeye geçtikten sonra thy yeme içme meselelerine ulaşmıştır. anlaşılan fakirliği demokrat lıkla birlikte yürütemedi. neler söylediğini hepimizin yakından bildiği kişiye karşı şimdi ne durumda ve siz onunla ve cemaatten arkadaşlarda onunla birlikte hareket edip efendim biz aslında demokratız ama bunların elinden bu partiyi almak için böyle gösteriyoruz kendimizi masalını. mr recep de aynen öyle Erbakancılara yaptı? ne durumda şimdi doğru yolda değilmi ? Allah size ve sizin durumunuzda olup da göremeyen kardeşlere acilen yeni bir görüş nasip etsin AMİN AMİN AMİN........

  • Ahmed Nur

    12.1.2015 16:57:40

    Refik Bey, Süleyman Soylu'yu yakinen tanırım, DP'den ayrıldığından beri çevresinde kurduğu bir ekiple çalışmalarını devam ettirmiştir. Ve AKP'ye o ekliple birlikte dahil olmuştur. Hatta cemaatimizin içinde bulunan bir kısım zevat da Soylu bile hareket edenlerdendir.

  • refik

    12.1.2015 16:54:01

    Sayın Günay; Haberi okumadan mı yazdınız diye sormam lazım... Haberin kaynağı kurumsal bir ilişkiden bahsediyor... 2011 yılında Süleyman Soylu'nun ekibine katıldım, beraber çalışmaya başladık diyor... 2011'de AKP'de hiçbir kurumsal ilişkisi olmayan bir adamın ekibine nasıl katılmış bu şahıs? Yani adam yok ama adamın ekibi var üstelik adamla çalışıyor... Bence biraz başınızı önyargı kumundan çıkarın da öyle bakın etrafa...

  • refik

    12.1.2015 16:45:19

    Sırf Süleyman Soylu'ya çamur atmak için yapılmış yalan bir haber... Allah ellerine ayaklarına dolaştırmış işte... Son zamanlarda zaten uzaktaki müptezelin her attığı adım eline ayağına bulaşıyor... E zihin bu kadar kirli olursa sonuç ta böyle olur. Taraf önce Ergenekon'da Balyoz'da alakalı alakasız herkese attığı çamurun hesabını versin... Gerçi aslı yalanname olan bir tefrikanın neresinden tutsanız orası elinizde kalır...

  • Recep Günay

    12.1.2015 16:31:30

    Refik adlı kardeşimiz önemli bir konuya parmak basmış yanlız haber dogru.. Neden ? Çünkü soylu 25,08,2010 tarihinde DP den ihraç edildi. Ve 12 eylül 2010 daki anaysa referandumunda partiden ayrı olarak Evet kampanyası yaptı. Yani soylunun AKP ile flörtü 2010 yıllarına baglıdır. Ama resmi geçişi 2012 dir .Tarih seni yanıltmış olabilir. Yani nikahla evlilik arsında gayrimeşru ilişkidir anlayacagın..

  • refik

    12.1.2015 16:00:24

    Süleyman Soylu Eylül 2012'de AKP'ye geçti... Taraf'ın yalan haberini Yeniasya "check" etmeden nasıl "bomba" iddia diye yayınlar hayret doğrusu... Şimdi haberin kaynağına sormazlar mı 2011'de AKP'de olmayan Süleyman Soylu'nun ekibine nasıl katıldın diye?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı