"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bize niye yardımcı oldu?

Mehmet KARA
05 Aralık 2016, Pazartesi
Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı görünümlü başkanlık üzerinde anlaştı. Anayasa değişiklik teklifi haftaya gönderilecek. İmzalar tamamlanmak üzere…

Bu aşamada 316 milletvekili olan AKP ve 39 milletvekili olan MHP’de fire olup olmayacağı tahminleri yapılıyor. MHP içinde 5 milletvekili “hayır” oyu vereceklerini açıkladı. Referandum için 330 gerekiyor.

Yıldırım-Bahçeli görüşmesi öncesinde daha önce MHP’den ihraç edilen şimdi hükümette başbakan yardımcısı olarak görev yapan Tuğrul Türkeş’in “uzlaşma” öncesinde yaptığı “uyarılar” çok dikkat çekmişti.

“Bahçeli’nin neden bize yardımcı olduğunu düşünmeliyiz”le başlayan ve yenilir yutulur cinsten olmayan sözlerinden bazıları şunlardı:

“Bahçeli kurttur. Ben parti içinde de bunu söylüyorum. Onun için de rahatlıkla bir gazeteciyle de kamuoyuyla da paylaşıyorum. Ak Parti’nin bu tuzağa karşı çok dikkatli olması gerekir… 49,9 seçimi kazandırır referandumu kaybettirir. Referandumu kaybetmek cumhurbaşkanının yasal ve meşrû olduğunu tekrar tartışmaya açar.”

Peki ne oldu? Yıldırım-Bahçeli anlaştı.

Bahçeli, Türkeş’in bu iddiaları karşısında adres olarak eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu gösterdi. “Süreci Ahmet Davutoğlu anlatırsa her şey gün yüzüne çıkacaktır” dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise, “Biz kimsenin niyetiyle ilgilenmeyiz. Siyaset somut bir şeydir” diyerek bir bakıma kabine arkadaşına cevap verdi.

Bu durumda, Türkeş’in iddiaları havada mı kalmış oldu? Bu durumda Türkeş’in oyu ne olacak? “Bize niye yardımcı oldu?” sorusunun cevabı ile birlikte diğer sorularının cevaplarını zaman gösterecek...

Org. Akar’ın anlattığı olay

Başbakan Binali Yıldırım, TÜSİAD toplantısında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın kendisine anlattığı bir olayı paylaştı. 

“Bana Genelkurmay Başkanı anlatıyor diyor ki ‘Albaya bir talimat veriyorum, albaydan çıt yok… Adam bir şey söylemiyor, tamam başüstüne felan demiyor. Merak ediyorum neden böyle yaptı? Gidiyor bir astsubay, şeyi oymuş abisi, amiri daha doğrusu… Astsubaydan olur alırsa dönüp peki komutanım yapayım diyormuş’ böyle bir anlayış olur mu? Bu çok tehlikeli bir örgüttür…”

Bu itiraf gibi açıklamadan sonra şu soru akla geliyor. Bu olay karşısında Genelkurmay Başkanı ne yapmış? Bu sorunun cevabı yok…

Akar böyle bir “itirafı” Yıldırım’a anlatırken, bunun canlı yayınlarda açıklanacağını biliyor muydu acaba? Bir de Org. Akar bu konuda bir şeyler söyler mi?

AB, ŞİÖ, TB, İB?

Vizesiz seyahat için üç şartın karşılanmaması ile başlayan Türkiye-AB restleşmesi, AP Başkanlığını bırakmaya hazırlanan Martin Schulz’un ve bazı AP yetkililerinin “sorumsuz ve basiretsiz” açıklamalarıyla doruğa ulaşırken, ülkemiz yetkililerinin açıklamalarıyla tavan yapmıştı.

AB ile bu restleşme sonrasında bundan önce olduğu gibi başka birliktelikler gündeme gelmişti. Bunlardan birisi Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) idi…

Bu hafta AB ve ŞİÖ’ne yenileri eklendi. Devlet Bahçeli, “Biz AB’ye muhtaç olmadığımız gibi Şanghay meraklısı da değiliz. Türk’üz, Türkçüyüz. Ne AB, ne Şanghay; biz diyoruz ki sonuna kadar Türk birliği…” diye konuştu.

Millî Görüş geleneği de İslâm Birliği’ni her zaman savundu geliyor. 

Şu anda, AB’ye alternatif olarak üç birlik ortaya çıktı. ŞİÖ, TB ve İB…

Türkiye’nin bütün ülkelerle ve bütün birliklerle iyi ilişkiler kurması normal olanıdır. 

Durum böyleyken, Türkiye demokrasi, insan hak ve hürriyetleri, adalet, hukukun üstünlüğü, din ve vicdan hürriyetini esas alan AB hedefinden vazgeçmeli midir? Diğer örgütler AB’nin alternatifi midir? Hangisi Türkiye’nin menfaatinedir? Buna karar vermesi gerekir.

AB ile günlerdir restleşen Tayyip Erdoğan bu hafta, “AB defterini kapatmadık” derken, “Türkiye, Avrupa’da misafir değil, ev sahibidir. Bizi Avrupa’dan dışlamaya kimsenin gücü yetmez” noktasına gelmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Bakalım bu iş nereye varacak?

Hay Allah...

İki eş başkan dahil 10 milletvekili cezaevinde tutuklu olan HDP, Meclis çalışmalarına katılıyorlar. Genel Kurul’da hangi kanun görüşülürse görüşülsün tutuklamaları gündeme getiriyorlar.

10 Milletvekili tutuklanırken, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir Diyarbakır Sulh Ceza Hâkimliğince yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakılmıştı. 

Geçtiğimiz haftalar NATO Parlamenterler Asamblesi’nde Alt Komite Başkan Yardımcılığına seçilen Pir için ilginç bir durum ortaya çıktı. 

Bu ilginç durumu değerlendiren Ziya Pir, sosyal medyada “Hay Allah... Görevim gereği sık sık yurtdışına çıkmalıyım, ama yurtdışı yasağım var” diyerek bir paylaşımda bulundu.

Bakalım, bu durum nasıl aşılacak? Meclis başkanlığı bu sorunu aşmak için bir şey yapacak mı?

 

Okunma Sayısı: 2672
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı