"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BBP'li Kartal: Oslo, İmralı ve Dolmabahçe tutanakları açıklanmalı

11 Eylül 2015, Cuma 13:09
BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, AKP’nin HDP ile siyasi olarak masa altında anlaştığını, bunun Oslo, İmralı tutanakları açıklandığında çok net görüleceğine inandığını söyledi.

Kartal, devlete vergi veren, yükümlülüklerini yerine getiren her vatandaşın Oslo, İmralı ve Dolmabahçe tutanaklarını bilme hakkı olduğunu vurguladı. 

Kartal, son dönemde artan terör olaylarına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Son günlerde bir şehidi gömmeden başka bir şehit haberi geldiğini söyleyen Kartal, 35 yıldır terör sorununu hiçbir hükümetin çözemediğini ifade etti. 13 yıldır iktidarda bulunan ve terör sorunun yarısında devleti AKP hükümetinin yönettiğini anımsatan Kartal, şöyle devam etti:

“Bunlarda hiçbir çözüm bulamadı. Hemen hemen sorunun yarısında bunlar iktidar. Buldukları çözüm Türkiye’ye felaket getirdi. Defalarca söyledik, ‘Siz Levent, Bebek ve Şişli’deki artistleri toplayıp da Doğu Anadolu’ya gönderip de sorunu çözemezsiniz’ dedik.

Türkiye’de bir Kürt sorunu olmadığını, Kürt vatandaşların sorunu olduğunu söyledik. 12 yıl başbakanlık yapan kişi ‘Kürt sorunu var’ dedi. Sonra Cumhurbaşkanı seçilince ‘Kürt de yok sorunu da yok’ demeye başladı. Bu defa Türkiye’nin ortasına acı olaylar getirdi.”

“AK PARTİ İLE HDP ANLAŞTI”

AK Parti iktidarının çözüm sürecinde HDP ile gizli anlaşmalar yaptığına işaret eden Kartal,

“Ben AK Parti’nin HDP ile masa altında anlaştığını, bunun Oslo, İmralı tutanakları açıklandığında çok net görüleceğine inanıyorum.

Ben eminim ki AK Parti’deki milletvekillerinin çoğu da bunların içeriğini bilmiyordur. Eğer AK Parti’de dürüst birileri varsa Osla, İmralı ve Dolmabahçe görüşmelerini bu millete açıklamalıdır. Madem bu millet vergi veriyor, oy veriyor, asker veriyor; milletin bunları bilme hakkı var. Fakat ne yazık ki AK Parti MİT aracılığıyla tüm görüşmeleri kendi koltuğu altında tutuyor” diye konuştu. 

Terörle mücadele tam manada yapılamadığını vurgulayan Kartal,

“Türkiye’nin 400 binin üzerinde askeri, 3100 tane tankı, 6300 tane zırhlı aracı, 217 F16 savaş uçağı, 400’ün üzerinde helikopteri, SAT komandoları, özel hareket polisleri, 345 amiral ve generali var. Ama çıkıp da biz 5 bin tane cinayet şebekesini yenemedik. Halbuki bu doğru değil, dünyanın 7’inci, NATO bünyesindeki 2’inci büyük orduya sahibiz.

Bunları yenmemesi mümkün değil. Fakat kararlı bir irade yok, gerçekten terörle mücadele edecek irade sahibi bir parti yok. Son olarak seçim hükümeti, diğer bir manayla AK Parti’nin geçim hükümeti oluşturuldu. Burada AB Bakanlığı göz göre göre HDP’ye verdiler. Avrupa’nın PKK’ya karşı ne kadar sempatisi olduğu bilinir. Bu Türkiye’nin altına dinamit koymakla eşdeğerdir.” diye konuştu. 

“AK PARTİ ‘KANDIRILIYOR’, BEDELİNİ MİLLET ÖDÜYOR”

AK Partililerin sürekli ‘kandırıldık’ açıklamaları yaptığını da hatırlatan Kartal,

“Suriye politikasında, iç politikada terör sorunu konusunda hep ‘kandırıldık’ dediler. Sayın Davutoğlu’nu uyarıyorum: ‘PKK bunu yaptı, silah depoladı’ diyor. Benim partim 2011 yılında bir terör raporu hazırladı. Cumhurbaşkanı, hükümet ve diğer partilere de verdik. Ne yazık ki onlar bizi dinlemediler, PKK, Kandil ve İmralı’nın raporlarıyla yola çıktılar. Şimdi ‘bizi kandırdılar’ diyorlar.

Bunlar mayını döşerken, sayın başbakan, adalet, içişleri, emniyet genel müdürlüğü ne iş yapardı. Bunlar sizinle beraber futbol maçı mı izliyorlardı. Bahçede vişne mi topluyorlardı. Çıkıp halen şehit babalarına ‘karaktersiz’ demek, şehidin evinden bayrağını almak yakışmıyor. AK Parti’nin bu kadar kandırılmışlığının bedelini millet ödüyor. Madem sürekli kandırılan bir iktidarsın bırakın da istifa edin de Anadolu rahatlasın.” dedi. 

AKP’nin cumhurbaşkanının gölgesinde siyaset yaptığına dikkat çeken Kartal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi yetki sınırlarına çekilmesi gerektiğini, partilerin kendi aralarında seçim yarışını sürdürmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

 

Okunma Sayısı: 3184
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı