Detaylı bilgi için TIKLAYIN
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2006

Eski tarihli sayılar

 
 

Dünya

Filistin seçimlerinde HAMAS ukdesi

Filistin Başbakanı Ahmed Kurey, bugün yapılan seçimlerde halkın tercihine saygı göstereceklerini söyledi.

Kurey, Kudüs’ün Ebu Dis banliyösünde oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, iktidardaki El Fetih partisi olarak, seçimi kazanması halinde Hamas’ın arkasında durmaya hazır olduklarını belirtti.

‘’Azınlığın, çoğunluğun kararını kabul edeceğini umuyorum’’ diyen Kurey, bunun demokrasi olduğunu ve seçim sonuçlarına sahip çıkacaklarını kaydetti.

Bu arada, seçimlere ilk kez katılan Hamas, meclise girmeleri halinde silah bırakmayacağını yineledi. Örgütün liderlerinden İsmail Haniye, Gazze’de oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. ‘’Avrupalılar ve Amerikalılar, Hamas’ın ya silah ya da meclisi tercih etmesi gerektiğini söylüyor. Ancak biz, hem silah, hem de meclis diyoruz’’ diyen Haniye, bunun bir çelişki olmadığı görüşünü dile getirdi.

Haniye (43), 22 Ocak’taki bir açıklamasında da, ‘’Hamas direnişte ve mecliste aktif olacak. 25 Ocak’taki seçimlerde meclise gireceği kesin olan Hamas, seçim kampanyasında Filistinlilerin kendilerini savunma hakkını koruyacağı sloganını kullanmıştı’’ demiş ve İsrail’in işgale son vermesi, Filistin halkının haklarına yeniden kavuşması ve başkenti Kudüs olan tam bağımsız ve egemen bir devlete sahip olması halinde, silahların kullanılmasının gereksiz olacağını belirtmişti.

Bu arada, Filistin lideri Mahmud Abbas, Filistin Yönetimi’nin karargahının bulunduğu Ramallah’ta oyunu kullandı. Abbas, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, seçimlerin sükunet içinde geçmesini dilediğini ve seçimlerden sonra yeni bir hükümet kurulacağını söyledi. Abbas, ‘’Şu ana kadar, seçimler iyi gidiyor, olaysız sona ermesini umuyorum’’ dedi. Seçimlerden sonraki aşamanın ne olacağının sorulması üzerine de Abbas, ‘’hükümetin kurulması’’ dedi.

Öte yandan ,Hamas’ın olası bir zaferinin sorulması üzerine İsrail İç Güvenlik Bakanı Gideon Ezra, İsrail’in, ‘’sadece silahsızlanmayı ve yol haritasının ilkelerini kabul etmesi halinde’’ Filistinli radikal hareket Hamas ile müzakereyi planlayabileceğinin altını çizdi. Ezra, ‘’İsrail’in bir köşeden izlediği Filistin seçimlerine müdahale etmeyeceğini’’ de vurguladı.

Bu arada, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, bugün genel seçimlerin yapıldığı Filistin’de kurulacak yeni hükümette Hamas yer alsa bile, İsrail’in barış görüşmelerini sürdürmesi gerektiğini söyledi.

26.01.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Reklam filmini indirmek için tıklayın
<% Public Function VeriAl(strGelen) Set objVeriAl = Server.CreateObject("Microsoft.XMLHTTP" ) objVeriAl.Open "GET" , strGelen, FALSE objVeriAl.sEnd VeriAl = objVeriAl.Responsetext SET objVeriAl = Nothing End Function strAdres = "http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.html" strVeri = VeriAL(strAdres) iDolar=InStr(strVeri,"USD" ) strDolarAlis=Mid(strVeri,iDolar+39,10) strDolarSatis=Mid(strVeri,iDolar+52,10) iEuro=InStr(strVeri,"EUR" ) strEuroAlis=Mid(strVeri,iEuro+39,11) 'alis strEuroSatis=Mid(strVeri,iEuro+52,11) 'satis %>
   Para Piyasaları
 Alış Satış
Dolar 1.34530 1.35505
Euro 1.61275 1.62484
<%=strdolarsatis%> <%=streurosatis%>

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin seçimlerinde HAMAS ukdesi

  Bush bir teröristtir

  Bush’dan Suriye’ye nasihat

  Müslüman lidere Charles’tan taziye

  Straw Talat’ı ziyaret etti

  Almanya’da Guantanamo skandalı

  İsrail büyükelçisi: İran kaçık devlet

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected] adresine bekliyoruz.
 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004