Detaylı bilgi için TIKLAYIN
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2006

Eski tarihli sayılar

 
 

Haberler

Müzakereler baharda başlar

AB’nin genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, ‘’Türkiye ile (fiili) müzakerelere ilkbaharda başlanabileceğini’’ söyledi.


Türkiye’de ifade özgür değil

Radikal’e konuşan Hans Jörg Kretschmer, “Pamuk dâvâsında iyi bir sınav verildi, ama diğer dâvâlar düşmüş gibi bir hava var ortada. Oysa benzer yaklaşı

Genelge lafta kalmasın

Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in düşünce özgürlüğü konusunda savcıları uyararak basında düşünceyi açıklamayı öngören yayınlar için işlem yapılmamasını ist


  Erbakan cezasını evde çeksin

AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan ve kapatılan RP’nin son genel başkanı ve eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın cezasını evinde çekmesine imkân sağlayan yasa teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.


  İslâmı yozlaştırmayın

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, İstanbul’da Subaşı Camii’nde kadınların erkeklerle birlikte ve başları açık olarak Cuma namazı kılmalarını “İslâmı yozlaştırma girişimi” olarak değerlendirdi.


  MEB 20 bin kadroya atama yapacak

Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 20 bin kadroya yapacağı öğretmen ataması için başvuru süresi dün başladı.


  Cevşen, okuyana manevî bir lezzet veriyor

Cevşen’i Şiî Müslümanların uzun yıllardır okuduğunu ifade eden Fırıncı, Bediüzzaman’ın Cevşen’i Türkiye’de yaşayan sünnîlere tanıttığını belirterek “Biz Cevşen’in, Cenâb-ı Hakk’ın esmâsının, sıfat-ı ilâhînin pekçok yüksek vasfını zikreden bir münâcat-ı Peygamberî olduğunu biliyoruz.


  DYP, ‘Kıbrıs Eylem Planı’nı beğenmedi

DYP Genel Başkan Yardımcısı E. Büyükelçi Nüzhet Kandemir, Dışişleri Bakanı Sayın Gül’ün açıkladığı 10 maddelik “Kıbrıs Eylem Plânı Öneri”sini değerlendirirken, “Ne yazık ki, AKP Hükümeti kamuoyunu hiçe saymış, Türkiye’yi, bir defa daha ricacı duruma düşürmüştür” dedi.


  Depremzede yardıma muhtaç

Son yaşanan büyük depremin ardından Türk halkının ve kurumlarının yaptıkları yardımlara karşılık teşekkür ziyaretinde bulunan Pakistan Hubeyb Vakfı Başkanı Nedim Ahmet Han, bölgedeki durum hakkında da bilgi verdi.


  Gürkan Avcı: Eğitimde ayrımcılık yapılmamalı

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ocak ve temmuz aylarında 40’ar YTL olmak üzere toplam 80 YTL’lik “denge tazminatı” ödenmesine ilişkin olarak hazırlanan ve Başbakanlığa gönderilen yasa tasarısı taslağında, öğretmen, hizmetli, memur, okul müdür ve müdür yardımcılarına 40 YTL lik denge tazminatının ödenecek olmasının, milli eğitim şube müdürü, şef ve müfettişlerine ise ödenmemesinin eğitim çalışanları arasında huzursuzluk ve ikilik meydana getireceğini söyledi.


  BM, Kıbrıs teklifini inceliyor

BM’nin, Türkiye’nin Kıbrıs konusundaki ‘’eylem planını’’ incelemekte olduğu bildirildi.


  Mal varlığı korkumuz yok

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, malvarlığı tartışmalarıyla ilgili, ‘’Madem kendileri açtı bu yolu, kendileri de açıklasın. Bizim öyle bir korkumuz yok’’ dedi.


  CHP’li vekilden ‘aile’ sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Hasan Aydın, Türk aile yapısını zedeleyen ve özel hayatı içeren yarışma programları hakkında herhangi bir inceleme başlatılıp başlatılmadığını sordu.


  ABD’ye eleştiri hazırlığı

Alman Federal Meclisi (Bundestag), ABD’nin terörle mücadelede tutumunu eleştirmeye hazırlanıyor. ABD’nin tutumunu eleştiren önergeler, bugün Meclis’te tartışılacak.


  Çakal Carlos, AİHM’e başvurdu

Tarihin en büyük teröristleri arasında gösterilen Çakal Carlos, Fransa’daki cezaevinde insan haklarına aykırı muamele gördüğü gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurdu.


  Erkan Mumcu: Mal bildirimi şeffaflaşsın

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ‘’Parti genel başkanlarının ve milletvekillerinin mal varlığı bildirimi şeffaflaşsın. Mal varlıkları, TBMM gözetiminde, sürekli kamuya açık hale gelsin’’ dedi.


  Hat sanatkârı son yolculuğuna uğurlandı

Hattat Ali Alparslan vefat etti. Geleneksel Türk-İslâm sanatlarından olan hat sanatının üstadlarından Prof. Dr. Ali Alparslan'ın cenaze namazı dün Fatih Camii’nde kılındı.


  Sokakta donanlar var!

İstanbul Kartal’da sokakta yaşayan bir kişi donarak öldü.



 
Reklam filmini indirmek için tıklayın
<% Public Function VeriAl(strGelen) Set objVeriAl = Server.CreateObject("Microsoft.XMLHTTP" ) objVeriAl.Open "GET" , strGelen, FALSE objVeriAl.sEnd VeriAl = objVeriAl.Responsetext SET objVeriAl = Nothing End Function strAdres = "http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.html" strVeri = VeriAL(strAdres) iDolar=InStr(strVeri,"USD" ) strDolarAlis=Mid(strVeri,iDolar+39,10) strDolarSatis=Mid(strVeri,iDolar+52,10) iEuro=InStr(strVeri,"EUR" ) strEuroAlis=Mid(strVeri,iEuro+39,11) 'alis strEuroSatis=Mid(strVeri,iEuro+52,11) 'satis %>
   Para Piyasaları
 Alış Satış
Dolar 1.34530 1.35505
Euro 1.61275 1.62484
<%=strdolarsatis%> <%=streurosatis%>

Bütün haberler

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected] adresine bekliyoruz.
 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004