Detaylı bilgi için TIKLAYIN
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2006

Eski tarihli sayılar

 
 

Haberler

ABD’ye eleştiri hazırlığı

Alman Federal Meclisi (Bundestag), ABD’nin terörle mücadelede tutumunu eleştirmeye hazırlanıyor. ABD’nin tutumunu eleştiren önergeler, bugün Meclis’te tartışılacak.

Muhalefetteki Hür Demokrat Parti (FDP), Sol Parti ve Birlik 90/Yeşiller Partisi tarafından sunulacak bir önergede, ABD’nin Küba’daki Guantanamo cezaevinin kapatılması talep ediliyor.

İktidardaki Birlik partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından ortaklaşa hazırlanan bir önergede de, Washington yönetiminden, tutuklulara yönelik davranışlarda insan hakları ve temel özgürlüklerin korunması istenecek.

Öte yandan, Yeşiller Partisi, İran’la nükleer programından dolayı ortaya çıkan krizde ortaya atılan askeri seçenekleri tartışmak amacıyla Meclis’te oturum yapılmasını istedi.

Eski Federal Çevre Bakanı olan Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Jürgen Trittin, yaptığı açıklamada, Alman hükümeti içinde İran’a karşı tavır hakkında görüş ayrılıkları bulunduğunu, bu nedenle böyle bir oturumu gerekli gördüklerini ifade etti. Trittin, Başbakan Angela Merkel’in, kısa bir süre önce Paris ziyareti sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın teröristleri nükleer silahlarla tehdit etmesine tepki göstermemesinin de büyük bir hata olduğunu savundu ve Savunma Bakanı Franz Josef Jung’un, tüm seçeneklerin açık tutulması yönündeki açıklamasını eleştirdi.

Bununla birlikte Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in, İran’a karşı askeri bir seçeneğin düşünülmemesi yönünde açıklama yaptığına işaret eden Trittin, Merkel’in ve Jung’un da Steinmeier’in görüşlerine katılmalarını istedi. (aa)

26.01.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Reklam filmini indirmek için tıklayın
<% Public Function VeriAl(strGelen) Set objVeriAl = Server.CreateObject("Microsoft.XMLHTTP" ) objVeriAl.Open "GET" , strGelen, FALSE objVeriAl.sEnd VeriAl = objVeriAl.Responsetext SET objVeriAl = Nothing End Function strAdres = "http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.html" strVeri = VeriAL(strAdres) iDolar=InStr(strVeri,"USD" ) strDolarAlis=Mid(strVeri,iDolar+39,10) strDolarSatis=Mid(strVeri,iDolar+52,10) iEuro=InStr(strVeri,"EUR" ) strEuroAlis=Mid(strVeri,iEuro+39,11) 'alis strEuroSatis=Mid(strVeri,iEuro+52,11) 'satis %>
   Para Piyasaları
 Alış Satış
Dolar 1.34530 1.35505
Euro 1.61275 1.62484
<%=strdolarsatis%> <%=streurosatis%>

Bütün haberler

Başlıklar

  Müzakereler baharda başlar

  Türkiye’de ifade özgür değil

  Genelge lafta kalmasın

  Türkiye, Avrupa’nın istikrarı için önemli

  Erbakan cezasını evde çeksin

  İslâmı yozlaştırmayın

  MEB 20 bin kadroya atama yapacak

  Cevşen, okuyana manevî bir lezzet veriyor

  DYP, ‘Kıbrıs Eylem Planı’nı beğenmedi

  Depremzede yardıma muhtaç

  Gürkan Avcı: Eğitimde ayrımcılık yapılmamalı

  BM, Kıbrıs teklifini inceliyor

  Mal varlığı korkumuz yok

  CHP’li vekilden ‘aile’ sorusu

  ABD’ye eleştiri hazırlığı

  Çakal Carlos, AİHM’e başvurdu

  Erkan Mumcu: Mal bildirimi şeffaflaşsın

  Hat sanatkârı son yolculuğuna uğurlandı

  Sokakta donanlar var!

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected] adresine bekliyoruz.
 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004