Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngiltere’de köle ticareti

İngiltere’de yayımlanan The Sunday Telegraph gazetesi, her yıl aralarında 6 yaşındakilerin bile bulunduğu yüzlerce küçük çocuğun bakkal dükkânlarında, evlerde ve uyuşturucu üreten imalathanelerde köle gibi çalıştırılmak üzere İngiltere’ye getirildiğini iddia etti.

Çeşitli Afrika, Asya ve doğu Avrupa ülkelerinden kaçırılan çocukların son derece acımasız çetelerce ülkeye sokulup, çalıştırılacakları yerlere satıldıklarını öne süren Telegraph, bu çetelerin, çocukların ailelerine 2-3 bin sterlin verip, onları ‘’Çocuklarınız çok daha iyi yaşam koşullarına kavuşacak, hatta ilerde size bile para gönderebilecek’’ diye kandırdığını yazdı. Çocukların İngiltere’ye sahte pasaportlarla ve akrabaları olduğunu söyleyen yetişkinlerle birlikte sokulduklarını ve hemen çalıştırılmaya başlandıklarını kaydeden gazete, ‘’Bu çocuklar genellikle korkunç şartlarda yatmaya zorlanıyor ve fiziksel ve cinsel tacize hedef oluyor’’ iddiasına yer verdi.

İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın başkent Londra’nın yanı sıra Liverpool, New Castle ve Manchester gibi kentlere de uzanan bu korkunç ticareti engellemek için UNICEF, NSPCC ve Save the Children gibi çocukları korumak üzere kurulmuş vakıflarla işbirliği içinde çalışmaya başladığı da bildirildi. Bu vakıfların sözcüleri, hükümetin bu konuda daha süratli terbirler alması gerektiğini açıkladı.

/ LONDRA

05.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Endonezya duâ ve yardım bekliyor

  Camida katliam

  Venezüella, ABD ambargosunu kalaşnikof tüfeğiyle deldi

  İngiltere’de köle ticareti

  Danimarka’yı imamlar rahatlatıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004