Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Danimarka’yı imamlar rahatlatıyor

Karikatür krizinde Danimarka mallarına başlatılan boykotun sorumlusu olarak gösterilen imamlar, Müslümanların yoğun olarak yaşadığı şehirlerde sorunların çözümünde rol alarak polise yardımcı oluyor.

Getto bölgeleri olarak tanımlanan Kopenhag’ın Norrebro, Arhus’un Brabrand ve Gellerup ve Odense’nin Vollsmose semtinde Müslüman kökenliler arasında başgösteren anlaşmazlıkta polisin izniyle devreye derhal imamlar giriyor. Taraflarla konuşan imamlar sorunu adli makamlara intikal etmeden çözerek, tarafları barıştırıyor.

Arhus’un Brabrand semtinde görev yapan Polis şefi Lars Bo, ‘İmamların arabuluculuğu olmasa sorunların üzerinden gelmek için daha çok fazla çalışmamız gerekir’ açıklamasını yaparak imamların sorun çözümünde oynadığı role dikkat çekti. Brabrand semtinde görev yapan Filistinli imam Ghassan Edwan, polisin izniyle taraflar arasındaki anlaşmazlık ve kavga durumunda devreye girdiğini belirterek, “Nerde bir çatışma ortamı olsa ben ordayım” açıklamasını yaptı. Polis şefi Lars Bo, “Bizim güç kullanarak çözmek durumunda kaldığımız sorunları, imamlar konuşarak kolayca çözüyor. Sorunlar karşısında çaresiz olduğumuz durumlarda imamlar devreye girerek işimizi kolaylaştırıyor” diye konuştu. Olaylarıyla Danimarka’nın gündemine gelen Odense şehrinin Vollsmose semtinde de polis iki imamla yürüttüğü diyalog sayesinde sorunların üstesinden geliyor. Kriminal Dairesinden Per Lydiksen, imamların yardımını genellikle müslüman kökenlilerin kendi aralarındaki sorunların çözümü için istediklerini belirtti. İmamlar üzerinde yaptığı çalışmayla tanınan Arhus Üniversitesinden İnge Lienggaard, polis - imam işbirliğinin, bir çok sorunu kısa sürede çözdüğünü belirterek, “Müslümanlar imamların söylediklerine itibar ediyor. Sadece yaşlılar değil gençlerde imamlara büyük saygı duyup, söylediklerini yerine getiriyor” dedi. İmamlar, Arhus ve Odense şehrinde polisle yakın işbirliği yaparak, sorunların çözümüne katkı sağlarken, başkent Kopenhag’da henüz imam - polis işbirliğinin sağlıklı kurulmadığına dikkat çekiliyor.

/ KOPENHAG

05.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Endonezya duâ ve yardım bekliyor

  Camida katliam

  Venezüella, ABD ambargosunu kalaşnikof tüfeğiyle deldi

  İngiltere’de köle ticareti

  Danimarka’yı imamlar rahatlatıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004