Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bebek katili İsrail

İsrail’in Gazze Şeridindeki Han Yunus’a 21 Haziran'da düzenlediği saldırıda yaralanan 15 aylık bebek dün vefat etti. Öte yandan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, “Bu operasyon için özel bir zaman sınırı koymadık. Operasyon gereken zaman ve yerde ve diğer yollarla sürecek” diyerek katliamlarına aralıksız devam edecekleri mesajı verdi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail’in Gazze Şeridindeki operasyonunu zamanla sınırlandırmadığını söyledi.

Olmert, Kudüs’te düzenlediği basın toplantısında, ‘’Bu operasyon için özel bir zaman sınırı koymadık. Operasyon (gereken) zaman ve yerde ve diğer yollarla sürecek’’ ifadesini kullandı. Gazze Şeridi saldırılarına ilişkin AB’nin eleştirisine karşılık Olmert, “AB’nin Filistinlilerin İsrail’e füze saldırılarına odaklanması gerektiğini’’ söyledi. Olmert, AB’nin en son ne zaman füze saldırılarını kınadığını ve bunu önlemek için etkili tedbirler önerdiğini sordu. Ehud Olmert, “Askerî operasyonun ana hedefi, kaçırılan asker Gilad Şalit’i kurtarmak ve sivil İsrail halkına yönelik Kassam füzelerinin fırlatılmasını durdurmaktır. 10 aydır İsrail tamamen Gazze Şeridinden çekildi. Geçen Ağustostan bu yana Gazze’de işgal gücü yok’’ dedi ve o zamandan beri İsrail’in güneyinde yaşayan halkın rahat nefes almadığını kaydetti. Gilad Şalit ile takas etmek için mahkûmları serbest bırakmayacağını da belirten Olmert, Gazze Şeridinde şu anda hakim olan şiddet döngüsünün, İsrail’in yanı başında bir Filistin devletinin kurulmasını önlemeyeceğini bildirdi. Batı Şeria’dan planlandığı gibi çekileceklerini belirten Olmert, İsrail’in Hamas idaresindeki Filistin hükümetini devirmeye çalışmadığını, ancak Hamas liderlerinin teröre doğrudan dahil olduğunu söyledi.

YARALI BEBEK ÖLDÜ

Bu arada, İsrail’in Gazze Şeridindeki Han Yunus’a 21 haziranda düzenlediği saldırıda yaralanan 15 aylık bebeğin dün öldüğü bildirildi. Filistinli hastahane kaynakları, 15 aylık Halid Vehbi’nin İsrail uçaklarının Han Yunus’a düzenlediği hava saldırısında yaralandığını, hastahaneye kaldırılan bebeğin dün öldüğünü belirtti.

Aynı saldırıda, bebeğin hamile annesi ile dayısı da hayatını kaybetmişti.

Öte yandan, İsrail’de yeni göçmenlerinden entegrasyonundan sorumlu bakan Zeev Boim, kaçırılan İsrailli asker konusunda Hamas ile pazarlık yapılmayacağını yineledi.

Diğer yandan, İsrail’in Gazze Şeridi’nde düzenlediği hava saldırısında bir kişi öldü.

/ KUDÜS

11.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bebek katili İsrail

  Olmert’ten uluslar arası topluma görev!

  Filistin’de insanî felâket kapıda

  Düşen Pakistan uçağında kurtulan yok

  Saddam’sız Saddam duruşması

  Mahmudiye canavarı 5’e çıktı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004