Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sepetçioğlu duâlarla

Önceki gün vefat eden, Türk edebiyatının Cumhuriyet dönemi romancılarından Mustafa Necati Sepetçioğlu, dualarla uğurlandı. ‘Çağımızın Dede Korkut’u’ olarak da bilinen Sepetçioğlu, ‘Kilit’ romanı ile başlattığı, tarih ve milli kültürümüzü çağımıza inşa sürecini, son romanı ‘Yesili Hoca Ahmed’ ile tamamlamıştı. Tarihî romanları bir neslin başucu kitapları arasında yer alan Sepetçioğlu’nun cenazesi, Bağlarbaşı İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.



Vakıf eserlerini ayağa kaldıracağız

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Türkiye’de Cumhuriyet döneminde onarılan eserlerin on katı daha fazla eserin 3 senelik dönemde onarılmış olduğunu söyledi. Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, Tokat'ta Mevlevihane ve restorasyonu devam etmekte olan vakıf eserlerini inceledi. Mevlevihanenin dünya çapında bir eser olduğunu belirten Beyazıt, “Burayı vakıf müzesi haline getireceğiz” dedi.



“İpsiz Recep” sahneye çıkacak

Halk kahramanı İpsiz Recep’in hayatı, “Emice” ismiyle tiyatroya aktarıldı. Senaryosu Psikolojik Danışman Mehmet Polatoğlu tarafından yazılan oyun, Rize Gençlik Merkezi Tiyatro ekibi tarafından sahnelenecek.



Kum çizgiler Kiev’de yarıştı

Çizgi film kahramanlarının kumdan heykelleri Ukrayna’nın başşehri Kiev’in ortasından geçen Dinyeper Nehri kıyısındaki “Sun City” plajında yarıştı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004