Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

24 yıllık özlem bitti

İtalya, en son 1982'de kazandığı kupayı, Pazar gecesi Fransa'yı yenerek 4. kez kazanma başarısını gösterdi. İtalya'nın Dünya Kupası finalinde, Fransa'yı penaltı atışları sonucu devirerek kupaya uzanması, ülke basınında geniş yer bulurken, gazeteler manşetlerinden büyük sevinci okuyucularına aktardılar.

Günlük La Repubblica Gazetesi, "Dünya bizim" başlığını kullanarak okuyucularına seslenerek, "Heyecan, gerilim ve neşe. Berlin'deki final maçında her şey vardı. Ve penaltı atışları sonunda kupaya uzandık" yorumunda bulundu. Gazete ayrıca, "25 yıl sonra, genç jenerasyon büyük iş başardı. Onlar, sürekli hatırlanacaklar ve yaşam albümlerinde yerlerini alacaklar. 9 Temmuz 2006 tarihi ise daha büyük yazılmış olacak" dedi.

İTALYA'NIN EN ÇILGIN AYI

Bir başka günlük gazete La Stampa, "Dünyanın zirvesinde" manşetini kullanırken, İtalyan futbolunda son dönemde yaşanan farklı gelişmelere ve skandallara vurgu yaparak, "İtalya için en çılgın ay" yorumunda bulundu. Il Messaggero Gazetesi, "Siz muhteşemsiniz" başlığıyla okuyucularına seslenirken, La Gazetta dello Sport ise "Bu doğru, biz dünya şampiyonuyuz. Büyüleyici İtalya, dünya sizindir" diyerek Dünya Kupası zaferini sayfalarına taşıdı. Hemen hemen tüm İtalyan gazeteleri, Fransız oyuncu Zinedine Zidane'ın, Marco Materazzi'ye kafa atarak kırmızı kart görmesini ayıplarken, Corriera dello Sport konuyla ilgili olarak, "Zizou, utanç verici bir elveda", Corriere della Sera ise "Savaşçının son deliliği" ifadelerini kullandılar.

24 YIL BEKLEDİLER

Öte yandan İtalya, 24 yıllık Dünya Kupası özlemine son verdi. Dünya Kupası'nda 1970'den beri her 12 yılda bir final oynayan İtalya, en son 24 yıl önce kazandığı kupayı,

Pazar gecesi Fransa'yı yenerek 4. kez kazanma başarısını gösterdi.1998 yılında ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası'nı başka ülkeye vermeyen Fransa ise ilk golü atarak öne geçtiği karşılaşmada, ikinci kez kupayı kazanmaya çok yaklaştı, ancak penaltı atışları sonucunda İtalya'ya boyun eğdi. İlk kez 1930 yılında düzenlenen Dünya Kupası'na, en fazla 5 kezle Brezilya sahip oldu. Sambacıları, kupayı 3 kez kazanan Almanya, 2 kez kazanan Uruguay ve Arjantin ile 1'er kez kazanan İngiltere ve Fransa izliyor.

FRANSIZ BASINI ÜZGÜN

Fransa'nın 2006 Dünya Kupası'nı finalde İtalya'ya kaptırması, Fransız basınında geniş yankı bulurken, gazeteler, Zinedine Zidane'ın kırmızı kart görerek kariyerini noktalamasına ise farklı tepkiler verdi. Le Figaro Gazetesi, "Maviler, Dünya Kupası rüyasını kopardılar" başlığıyla okuyucularına seslenirken, Le Parisien, "Teşekkürler", L'Humanite ise "Hepinize bravo" manşetlerini kullandılar. L'Humanite Gazetesi'nin baş yazısında ise "Zizou, teşekkürler, her şey için teşekkürler" ifadelerine yer verildi.

ZİDANE TEPKİ ALDI

Fransız basınında Zidane'ı en çok eleştiren gazetelerinden başında ise L'Equipe gelirken, gazete, "Ebedi pişmanlık" başlığıyla verdiği haberinde, yapılan hareketin budalaca olduğu ve asla kabul edilemeyeceğini yazdı. Le Figaro Gazetesi ise Zidane'ın kırmızı kart pozisyonu ile ilgili olarak, "Bir final ve iğrenç bir kafa. Aptallığımız yüzünden sessizce kupayı bıraktık" ifadelerini kullandı.

98'E GÖRE NE İYİ, NE KÖTÜ

La Montagne Gazetesi, Zidane için, "Sporun ilahı olmayı başaramadı" derken, Liberation Gazetesi ise "Acımasız" başlığını kullandı. Liberation, Dünya Kupası'nın kaybedilmesinin ardından basının gündemi konusunda da ipucu vererek, "Bu sabah, Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile uyanıyoruz" yorumunda bulundu. France Soir Gazetesi ise ilk sayfasındaki başlığında, "1998'e göre ne iyi ne de kötü. Yazı tura gibi sonuç" ifadelerine yer verdi.

11.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  24 yıllık özlem bitti

  En iyi kaleci ödülü Buffon'a

  Kupanın yıldızı Zidane seçildi

  Altın Ayakkabı Alman Klose'ye

  Fenerbahçe Hollanda'da

  Beşiktaş'ta izin bitiyor

  Trabzon'un 2. maçı bugün

  Appiah'ın ilk tercihi Arsenal

  Manchester United Nuri Şahin'e talip oldu

  Fethiyespor'dan İtalya'ya davet

  Sakarya, Arjantinli forvetle anlaştı

  Brezilya ve İspanya'ya fair-play ödülü

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004