Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Danıştay’dan başörtüsü takıntısı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği’nin bazı maddelerinin yürütmesini durdurdu. Kurul, yönetmelikte, özellikle kız öğrenciler için, okul kılık kıyafetlerine ilişkin ilgili yönetmelikte öngörülen şekliyle ‘’başı açık’’ ibaresinin yer alması gerektiğini vurgulayarak, ‘’Yönetmelikte yer alan, ‘rahatlıkla, tanınmasını sağlayacak şekilde’ ibaresinin bu anlamı içermediği dikkate alındığında, dâvâ konusu düzenlemede hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmamaktadır’’ denildi.


İnandırıcı bulunmadı

İngiltere’deki yolcu uçaklarına yönelik saldırı planı şüphe ile karşılandı. Bu girişimin, İsrail’in Lübnan’da yaptığı katliamı örtbas etme amacı taşıd

Arınç: Dünya imtihanı kaybetti

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’İsrail’in bu saldırganlığına karşı maalesef ne Birleşmiş Milletler’den (BM) ne Avrupa Birliği’nden (AB) ne ABD’den ne de


  Müslüman öğrenciler, Ortadoğu için olağanüstü toplanıyor

Uluslararası Müslüman Öğrenci Dernekleri Federasyonu (IIFSO), “Ortadoğu” gündemli olarak 12-13 Ağustos’ta İstanbul’da olağanüstü toplanıyor.


  Hükümet “özel temsilci” konusunda dikkatli olmalı

DYP Genel Başkan Yardımcısı, emekli Büyükelçi Nüzhet Kandemir, terör konusunda, ABD ve Türkiye’nin, karşılıklı olarak, üst düzeyde “özel temsilciler” atanması konusunda hükümetin çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.


  Namık Tan: Sevkiyat iznimizle yapıldı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, İncirlik üssünde bulunan ihtiyaç fazlası mühimmatın, Türkiye ile ABD arasındaki Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması çerçevesinde, Türkiye’nin izniyle ABD’ye gönderildiğini belirtti.


  Mültecilere 5 TIR yardım gönderildi

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde, ‘’İnsani Yardım Programı’’ çerçevesinde, Mersin’den Lübnan ve Suriye’ye 5 TIR insanî yardım malzemesi gönderildi.


  Arslan’dan Cuma şov

Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik silahlı saldırının faili olarak tutuklu yargılanan Alparslan Arslan, savunmasında, ‘’Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba attım, Danıştay başkan ve üyelerine saldırıda bulundum’’ dedi.


  Feci kaza: 4 ölü, 44 yaralı

Bursa Çevre Yolu’nda meydana gelen trafik kazasında, 4 kişi öldü, 2’si ağır 44 kişi yaralandı.


  Rahip cinayeti dâvâsında karar çıkmadı

Trabzon’da Sancta Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santaro’nun katil zanlısı O.A’nın yargılanmasına devam edildi.


  Rumların PKK ile ilişkisi Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Onur Öymen, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’e, ‘’Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin PKK ile ilişkilerini kanıtlayan bilgiler hakkında AB, ABD, BM nezdinde ne gibi girişimde bulunuldu?’’ diye sordu.


  “İnsanlık Ölmesin” fotoğraf sergisi açıldı

MAZLUMDER ve İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, ortak bir fotoğraf sergisiyle Lübnan ve Filistin’de yaşanan dramı gözler önüne seriyor. “İnsanlık Ölmesin” adlı serginin açılışı dün bir basın açıklamasıyla yapıldı.


  Süper devletler saldırılara göz yumuyor

İstanbul Tabip Odası, KESK İstanbul Şubeleri, İstanbul Eczacılar Odası, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu gibi bazı meslek örgütleri, 20 Ağustos’ta yapılacak miting için valiliğe başvuruda bulundu.


  Batı Trakya’da kundaklama

Ağırlıklı olarak Türkler’in yaşadığı Yunanistan’ın Gümülcine şehrinde bulunan Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği binasına kundaklama girişiminde bulunuldu.


  Günde 2 bin 200 TIR dolusu çöp

Türkiye’de her gün 30 tonluk 2 bin 167 TIR’ın taşıyabileceği yük miktarı olan 65 bin ton çöp üretildiği bildirildi.


  İHH’den acil yardım çağrısı

İHH İnsani Yardım Vakfı yaptığı yazılı açıklamada Filistin’de ve Lübnan’da bombardıman altında kalan ve çevre ülkelere sığınan muhtaçlara insani yardım ulaştırmak için hayır severlerin yardımını beklediğini duyurdu.


  Ihlara Vadisine asansör kurulacak

Türkiye’nin önemli doğa harikalarından olan Aksaray’daki ünlü Ihlara Vadisi’ne, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Kurulundan onay çıkması halinde 65 metre yüksekten yaklaşık 25-30 kişi taşıyabilen bir asansör inşa edilecek.


  Aydınlardan itham çağrısı

İsrail’in Lübnan’a karşı sürdürdüğü saldırılar dünyanın her yerinden tepki almaya devam ediyor. Türkiye’de de çeşitli kesimlerin savaş karşıtı faaliyetleri devam ederken akademisyen ve yazarlardan oluşan yedi kişilik bir ekip de ortak bir metin hazırlayarak sanal âlemde imzaya açtı.


  Az uyu, enerjik ol

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Özyıldız Güz, az uyuyan insanların daha enerjik ve sevilen insanlar olduğunu, uzun uyuyanların ise sıkıntılı ve saldırgan olmaktan kendilerini alamadığını belirtti.


  Van’da Kur’ân kursları yarıştı

Van’da 300 cami arasında 18 ayrı bölgede yapılan yarışmalarda bölge birincileri, Kapalı Spor Salonu’nda İl Müftülüğü’nün düzenlediği final karşılaşmasında yarıştı.


  Çocuk kariyere engel değil

Doğumdan sonra kadınların yarısından fazlası ya işini bırakıyor ya da çalışmasına ara veriyor. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil’in kadınların anne olduktan sonra iş hayatına ilişkin soru önergesini cevapladı.


  Balığın yanında yoğurt yersek ölür müyüz?

Avlandıktan sonra kısa sürede tüketilen balığın yoğurt ile birlikte yenmesinin insan sağlığını olumsuz yönde etkilemediği bildirildi.


  ‘Meme kanseri korkusuyla hastahaneye başvuranların yüzde 90’ı kanser çıkmıyor’

Bayanların en sık karşılaştığı ve korktuğu hastalıkların başında gelen meme kanseri şüphesiyle hastahaneye başvuran kadınlardan yüzde 90’ında kanser çıkmadığı, iyi huylu problemlere rastlandığı belirtildi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004