Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Barış bu yıl ödülsüz kaldı

Ortadoğu’da yaşanan savaş “43. Uluslararası Troia Festivali’nin de seyrini değiştirdi. Çanakkale Belediyesi’nin Troia Antik şehrinde düzenlediği festivalin resmî açılış töreninde verilmesi planlanan “Homeros Şiir Ödülü” bu yıl Ortadoğu’da yaşanan savaşın ardından dünyada barışın kalmadığı gerekçe gösterilerek verilmezken, onun yerine ünlü Şair Ataol Behramoğlu tarafından “Barış Bildirgesi” okundu.



Tarihî Kayseri evlerine restorasyon

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi’nden 20 yıllığına devraldığı 7 ev ile sonradan istimlak edilen 4 eski evin restorasyon çalışmalarına başladı. 11 tarihi evin restorasyon çalışmaları 4 milyon YTL’yi bulacak.



Beyaz petrol: Su

Üç aylık düşünce dergisi Karizma’nın son sayısında, su meselesi siyasî, ekonomik, biyolojik, sosyolojik gibi açılardan ele almaya ve değerlendiriliyor. Cengiz Okman, Cemal Saydam, İbrahim Mazlum, İbrahim Kaya, Yücel Acer, Gamze Güngörmüş Kona, Frederick Lorenz, Ozan Yalçınkaya, İrfan Kalaycı, Nilgün Kazancı, Cengiz Çandar, Selim Sanin ve İbrahim Mazlum yazılarıyla katkıda bulunuyorlar.



Bilgi kaynağı olarak hadis

Hadislerdeki eleştirilerin karşılıklı tartışma suretinde ele alındığı iki önemli dönem vardır. Bunlardan birincisi, H. 2. yüzyıldaki tercüme hareketiyle başlayan 3. ve 4. yüzyıllardaki etkisini devam ettiren dinî nasların akılcı bir yaklaşımla eleştirildiği dönemdir.



Turna ve Gayda

Turna ve Gayda; yazarı Berat Demirci’nin aynasından bir toplumun yakın geçmişine; şehir, mahalle ve aile hayatına ışık tutuyor. Eser, deneme teknikleri kullanılarak kaleme alınmış olsa da yazar ustaca geçişlerle birçok hatırasını da okurla paylaşıyor.



Türkiye’de Petrol Gerçeği

Türkiye’nin petrolü niçin çıkartılmıyor? Türkiye’de kapatılan petrol kuyuları var mı? Türkiye’de petrolün çıkartılmaması kimlerin işine yarıyor? Yabancılar Türkiye’deki petrol gerçeğine nasıl bakıyor? Mehir Etyemez’in kaleminden “Türkiye’de Petrol Gerçeği” konuya bilimsel gerçekler ve belgelerle ışık tutuyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004