Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

‘Bölgeye bîgâne kalamayız’

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, özel uçak ‘’ATA’’ ile saat 11.00’de İsrail’e gitti. Gül, hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonunda düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

‘’Orta Doğu’da adil, kapsamlı, kalıcı barış ve istikrarın tesis edilmesi ve bölgemizin istikrarlı ve müreffeh bir coğrafyaya dönüşmesi, tüm uluslararası toplumla birlikte Türkiye’nin de samimi arzu ve hedefidir. Bu hedefe yalnızca diyalog ve işbirliği yoluyla ulaşılacağına inanıyoruz. Şiddet yöntemleri, tek taraflı girişimler, kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olmamaktadır. Bunlar denenmiştir ve bunlarla bir yere varılamadığı görülmüştür. İsrail’de gerçekleştirilen temaslarda bu düşüncelerimi muhataplarıma aktaracağım. ‘’ Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’nin Lübnan’daki BM Barış Gücü’ne asker göndermesinin henüz değerlendirme aşamasında olduğunu belirterek ‘’Değerlendirmemizin neticesinde buraya (BM Barış Gücü) katkı yapmak durumunda olursak, bunların insani amaçla olacağını başından söylemek isterim’’ dedi.

Bakan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Komşusunda olup bitenlere, kendi coğrafyasında olup bitenlere Türkiye’nin ilgisiz kalmasını hiç kimsenin isteme hakkı yoktur. Başka bir ülkeye göre de Türkiye, kendi dış politikasını belirleyecek değildir. Bizim çabamız, ulusal menfaatlerimizi korumak, bölgedeki istikrarın ve huzurun tesisi yönündedir. Burada bizim de çıkarımız vardır. Aynı şekilde bölgede huzur ve istikrar olursa, barış sağlanırsa komşularımıza da bu şekilde büyük bir katkıda bulunmuş oluruz. Şüphesiz, çok dikkat edilecek hususlar vardır. Ve bütün bu değerlendirme o çerçeve içerisindedir. Onun için de henüz bir karar almış değiliz.’’Bakan Gül, ‘’bazı İran uçaklarının Türkiye semalarından geçerken indirilip arandığı’’ yönünde medyada çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine de, bu tür haberlerin dikkatli ve sorumlu bir şekilde yazılıp çizilmesi gerektiğini vurguladı. Gül konuşmasına şöyle devam etti:”

Bunların farklı farklı yansıtılmasının bizim uluslararası çıkarlarımıza müsbet veya menfi etkileri olabilir. Dolayısıyla özellikle bu tip bilgiler olabilir ve size de gelebilir. Bunları bizimle doğrulayın. Size cevap verecek arkadaşlarımız illa ki, olacaktır. Çünkü böyle kritik bir dönem içinde Türkiye’nin dürüst, kurallara uyan, herhangi bir taraf içerisinde olmayan tavrının ortaya çıkması gerekiyor. Bu tavrın değişik gösterilmesi için medya üzerinden çok çabaların olacağını tahmin ediyorum. Bu açıdan hepinizi bizimle yardımlaşmaya çağırıyor ve bizim de doğru bilgilendirme açısından hazır olduğumuzu, bir kez daha tekrarlıyorum.’’

/ İSTANBUL

21.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asıl OHAL deprem için lâzım

  LATİFE HANIM YAZARINA DÂVÂ

  Hükümet dolduruşa gelmesin

  ‘Bölgeye bîgâne kalamayız’

  Doğalgaz hattına sabotajı PKK yaptı

  Ciğerlerimiz yanıyor

  Dünya gençleri ırkçılığa karşı buluştu

  AB’yi etiket için istemiyoruz

  Mi’rac barışa vesile olsun

  Ağar: Mi’rac kardeşliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirsin

  NATO üssüne inen pilotlara eğitim verilecek

  Aksu: Hainler güvenlik kuvvetlerimizi yıldıramaz

  Metrocity'de yangın korkuttu

  Özkök’ün son MGK toplantısı bugün

  Türkiye’ye 70 bin kişilik hac kontenjanı

  Gazetecilere ilk yardım dersi

  Hükümlü kadınlara ‘aile eğitimi’

  Halk meclisleri devam ediyor

  Hasankeyf’e ziyaretçi akını

  Phaselis, mehter ve semaya hazırlanıyor

  Cami cemaatinden Kızılay’a kan bağışı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004