Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

FKÖ, teknokrat hükümete soğuk

Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Siyasi Büro Şefi Faruk Kaddumi, ulusal birlik hükümeti kurulmasına yönelik çabalarda başarıya ulaşılamaması halinde, Filistin Ulusal Yönetimi’nin lağvedilmesi çağrısında bulundu.

Kaddumi, Filistin’in yerel yönetimlerce idare edilmesi önerisinde bulundu. Kaddumi, Katar’dan yayın yapan El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, “İsrail’den bunca baskı altında kaldığı sürece Filistin Yönetimi neden devam etsin? Filistin Yönetimi, bazı belediye hizmetlerinin yerine getirilmesinin aracı olarak oluşturulmuştur. Ve belediyeler, bu hizmetleri yapabilir” dedi.

Kaddumi, Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın, Filistin’e yönelik uluslar arası baskıları gidermek amacıyla çözüm olarak gördüğü teknokrat hükümetine de karşı olduğunu açıkladı. Kaddumi, ülkedeki grupların, yetkilerini başkalarına terk edemeyeceğini vurguladı.

El Fetih ve Hamas’ı, ulusal birlik hükümetiyle ilgili çabalarda bir uzlaşmaya varamamaları sebebiyle birlikte sorumlu tutan Kaddumi, “Her grup kendi çıkarlarını gözettiği sürece hükümeti oluşturmada sorun var, ancak bunda aramaları gereken ulusal çıkarlardır” dedi.

/ KUDÜS

20.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kudüs’te Kadir Gecesi izdihamı

  Yeni tabular oluşturmayalım

  ABD Dışişlerinde ezanlı iftar

  Bush’un partisi dibe vurdu

  FKÖ, teknokrat hükümete soğuk

  Kuzey Kore ateşe körükle gidiyor

  Papa’ya sabrınız için teşekkür ederiz


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004