Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Millete gitmeden siyaset yapılmaz

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar, etnik kökenli siyaseti engellemenin yolunun bağımsızların önünü kapatmakla değil, yerinde siyaset yapmakla, vatandaşa etnik kökenli siyasetin ülkeye neler kaybettireceğini anlatmakla mümkün olacağını söyledi.


Ramazana veda

Onbir ayın sultanı, Kur’ân ayı Ramazana bugün veda ediyoruz. Bu akşamki son iftarın ardından, yarın sabah Bayram Namazının manevî hazzını yaşayacağız

Kasım’da gündem Bediüzzaman

Kasım ayı içinde Bediüzzaman’la ilgili dört uluslararası konferans gerçekleştirilecek. ABD, Bulgaristan ve Bosna Hersek’te düzenlenecek konferanslara,


  Başoğlu’ndan, Ağar’a destek mektubu

ürkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın, askerin siyasî muhtevalı konuşmalar yapmaması yönündeki açıklaması üzerine kendisine bir “destek mektubu” gönderdi.


  BM: İnsan haklarına dikkat

Türkiye’de iki haftadan bu yana incelemelerde bulunan BM Keyfî Gözaltı Çalışma Grubu, faaliyetlerini tamamladı. Grubun başkanı hakim Zerrougui, her devletin kendi vatandaşlarını teröre karşı koruma hakkı ve görevi bulunduğunu belirterek, “Türkiye’nin yürüttüğü bu mücadele uluslararası insan hakları yükümlülüklerini, keyfî tutukluluğun önlenmesi de dahil olmak üzere, yerine getirilmesiyle kazanılabilir” diye konuştu.


  88 yıl sonra yeniden Ortadoğu’da

Yaklaşık bin yıl tek hakim güç olan ve Mondros Ateşkes Anlaşmasından sonra Ortadoğu’dan tamamen çekilen Türk askeri, 88 yıl sonra BM şemsiyesi altında yeniden Ortadoğu topraklarına ayak bastı.


  En çok vergi en yoksula

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nce yapılan vergi araştırmasında, Türkiye’nin, düşük gelir grubundan en yüksek verginin alındığı ülkelerin başında geldiği belirlendi.


  Vergi, faiz, seçim bütçesi

2007 bütçesini vergi, faiz ve seçim rüşveti olarak değerlendiren ekonomist Mustafa Sönmez, “Maaş artışları ve tarım destekleme ödeneklerinin içinde olduğu cari transferlerdeki artışlar hükümetin seçim şekerleri olarak bütçede yerini alıyor. Bakalım seçmeni tavlamaya yetecek mi? Ama bu harcamaların enflasyon hedefiyle tutarlı olmadığı aşikâr” dedi.


  THY, üniversiteli gençleri sevindirdi

Cumhuriyetin 83. yılı dolayısıyla, iç hatlarda uçuş yaptığı 29 noktadan 3 bin koltuğu üniversite öğrencilerine ücretsiz tahsis eden THY, yoğun ilgiyle karşılaştı.


  Sinyora’dan Erdoğan’a geçmiş olsun telefonu

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak “Geçmiş olsun’’ dileğinde bulundu.


  Kazan’a sevgi köprüsü

Bahçelievler Belediyesi, bu yıl kuruluşunun 1001. yılını kutlayan Tataristan’ın Başşehri Kazan’ı ziyaret etti.


  4. Finans Zirvesi 4-5 Aralık’ta

Active ACADEMY 4. Uluslararası Finans Zirvesi, 4-5 Aralık tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek.


  AB’nin 50. yıl logosu belirlendi

Avrupa Komisyonu’nun, AB’nin kurucu antlaşmalarının imzalanmasının 50. yılı sebebiyle düzenlediği logo yarışması sonuçlandı.


  Balıkesir’de artçı depreme karşı tedbir alınıyor

Balıkesir’in Manyas İlçesi’nde dün gece meydana gelen depremin ardından, arama ve kurtarma araçları teyakkuzda bekletiliyor.


  Bayramda gıda tüketimine dikkat

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, Ramazan ayının bitişinde, bayram ve sonrasında dengeli bir kahvaltıyla güne başlaması gerektiğini söyledi.


  Fransa’yı boykot mitingi

Rize’nin Çayeli ilçesinde, ‘’Fransı’yı Tel’in Mitingi’’ düzenlendi. Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, ’Ben hiçbir Fransız malına para vermiyorum. Sizleri de vermemeye dâvet ediyorum’’ dedi.


  Yetimler bayram etti

Güngören Belediyesi, ilçedeki bütün yetim çocuklara kıyafet yardımı yaptı. İlçe halkı ve yetimlerle iftar çadırında buluşan Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, çocuklara bayramlık kıyafetler ve oyuncaklar hediye etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004