Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Personel Müdürlüğünden, İnsan Kaynakları birimine geçiş

Goloballeşme gerçeğinin yansımaları hissedildikçe ortak kavramlar ve tanımlar ortaya çıkmıştır. Kurumların “Personel Müdürlükleri” nin adı “İnsan Kaynakları” olarak tanımlanmaktadır. İnsan kaynak nazarı ile bakmak, insanı ekonomik bir girdi gibi anlaşılabilmektedir. Ancak konu isim ve resimde değil içinin nasıl doldurulduğundadır.



Lâkaytlık eğrileri (Indifference curves)

Şimdi diyeceksiniz ki, nereden çıktı bu lâkaytlık eğrileri? Haklısınız efendim. Literatürde “Kayıtsızlık Eğrileri” ve “Öğrenim Eğrileri” diye tabirler var. Meselâ “Öğrenim Eğrileri” tecrübeye dayalı olarak zamanla yaptığı işte meleke kazanıp o işi daha iyi ve daha hızlı yapma becerisini elde etme ve işgücü maliyetinde azalma sağlama anlamında kullanılmaktadır. Ancak “Lâkaytlık Eğrileri” isimli bir deyim yok. Efendim bu tabiri de ben icat ettim. Nereden icap etti, diye soracak olursanız açıklamaya çalışacağım.



Düşünme yönetimi ve disiplini

Düşünmeyi yönetmek ve düşünme disiplini üzerinde kafa yormadığımız önemli bir konu. Hayal yönetimi de öyle. Tefekkür olayı daha önemli ve öncelikli anlam çağrıştırıyor. Hattâ dinî terminoloji içinde yer almakta olup nafile ibadetten daha hayırlı olması kutsiyet anlamını da yükleniyor.



Kendimize rehberliğe hazır mıyız?

Hayat, bedenle ruhun ortaklığıdır. Ruh bedene can verir, anlam katar ve yaşamak denen sırlı küpün ağzını açar. Hayat, canlılık örneğidir. Heyecan işaretidir. Düşünme potansiyeldir. Öğrenme çapasıdır. Başarma iradesidir. Varlıktır. Üretkenliktir. Hayal gücüdür. Tat alma ve zevk duymadır.



YASEM AJANDASI

Süreli eğitimler yeniden Ramazan münasebetiyle “Süreli Eğitimler” Bayram sonuna ertelenmişti. Dört eğitim yeniden başlıyor. Önceki programa kayıt yaptırmada gecikenleri listeler isimlerini yazdırabilirler.



ZEKÂ KIRINTILARINDAN

Bu haftanın sorusu İlginç bir yarış İki arkadaş değişik bir yarış yapmaya karar verirler. Atlarını yarıştıracaklar ve hangi at sonuncu gelirse yarışı o kazanmış olacaktır.



 

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004