Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Üsküdar’a büyük meydan

İstanbul’u birçok dünya şehrinde olduğu gibi halkın rahat gezebileceği büyük meydanlara kavuşturmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar için de bir meydan projesi hazırladı. Onay için Anıtlar Kuruluna sunulan projede, trafik tamamen yerin altına alınırken, oluşturulacak meydanın altına 21 bin metre karelik bir çarşı yapılacak.

Proje uyarınca, Üsküdar’da Valide Sultan Camii’nin önünden İETT otobüslerinin durduğu alanlarına kadar bugünkü meydan tamamen boşaltılacak. Buradaki tarihî eserler kalacak. Meydanda, ahşap yapılardan oluşan bir Arasta Çarşısı kurulacak. Aziz Mahmut Hüdai aksındaki 2 bin 300 metre karelik alanda kültür ve san'at faaliyetleri, el san'atları ürünleri ve turistik eşyaların satılacağı birimler yer alacak. Tahmini maliyeti 50 milyon YTL civarında olan ve 1.5 yılda bitirilmesi planlanan projenin ihalesi yakında yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi, hazırlanan bu meydan projelerinin yanı sıra Beyazıt ve Aksaray için de meydan projesi hazırlayacak. Ayrıca, Taksim ve Eminönü’nde de trafik yerin altına alınarak bu meydanlar yayalar için daha uygun hale getirilecek.

/ İSTANBUL

26.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  UNESCO yolundaki İzmir’e bakanlık desteği

  Nevşehir’de tasavvuf müziği ziyafeti

  Üsküdar’a büyük meydan

  Somuncu Baba adına 111 bin ekmek dağıtıldı

  Zeugma mühürleri hediyelik oldu

  85 yıldır patlamayan mermi sergileniyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004