Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FENER'DE ALEX ZİRVEDE

Süper Lig ve UEFA Kupası'ndaki son 2 maçında, geride kalan haftalara oranla daha iyi bir performans sergileyen Fenerbahçe'yi, gol yollarında adeta orta alan oyuncuları taşıyor. Sarı-lacivertlilerin bu sezon lig ve Avrupa kupalarında çıktığı toplam 17 maçta attığı 39 golün 24'ü orta alan oyuncularından geldi.

Orta alanda Alex 9, Tuncay 6, Tümer 3, Appiah 2, Mehmet Yozgatlı 2, Aurelio 1, Selçuk 1 gol atarken, savunmada Lugano'nun 3, Can, Önder ve Kerim'in de 1'er golü bulunuyor. Sarı-lacivertli ekipte forvet oyuncularının 17 maçlık periyotta 9 golünü ise Kezman (5), Murat (2), Deivid (1) ve Semih (1) attı.Bu arada, Fenerbahçe'nin hanesine yazılan bir golü de UEFA Kupası 1. turunda Danimarka'nın Randers takımıyla yaptığı karşılaşmada rakip takım oyuncusu Ralf Pedersen kendi kalesine atmıştı.

ALEX KAPTIRMIYOR

Fenerbahçe'de 3. sezonununu geçiren Brezilyalı futbolcu Alex de Souza, yine zirveyi takım arkadaşlarına kaptırmıyor. Attığı gollerin yanı sıra verdiği gol paslarıyla, takımının gol yollarındaki en etkili oyuncusu olan Alex, ligde sezonun 10 haftalık bölümünü 9 golle geride bıraktı. Sarı-lacivertli formayı giydiği ilk sezon 2004-2005'de 23 gole imza atan Alex, 2005-2006'da 14 gol kaydetti. 3. sezonunda 40'ın üzerinde asist yaparak takımına büyük bir katkı sağlayan Brezilyalı oyuncu, sarı-lacivertlilerin unutulmaz yabancıları arasındaki yerini aldı.

DEIVID ÜZÜYOR

Sarı-lacivertlilerin, 100. kuruluş yılını kutlayacağı bu sezon büyük umutlarla transfer edilen, ancak henüz kendisinden beklenen performansı ortaya koyamayan Deivid, taraftarı üzüyor.UEFA Kupası 1. turunda Danimarka'nın Randers takımıyla yapılan rövanş mücadelesinde 1 gol atan Brezilyalı oyuncunun ligde henüz golü yok. Teknik direktör Zico'nun takımını tek forvet düzeniyle sahaya sürdüğü son iki resmi maçta yedekler arasında yer bulan Deivid, forma giydiği 8 resmi maça sadece 1 gol sığdırdı.

26.10.2006


 

Volkan'la ilgilenmiyoruz

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, performansıyla eleştirilen Vedran Runje'ye destek vererek, Hırvat kalecinin giderek daha iyi olacağını ümit ettiğini söyledi.

Kenan Öner, siyahbeyazlı kulübün Akaretler'deki kulüp Divan Kurulu lokalinde geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma töreni sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Runje'nin, Fransa ve Belçika'da kendisini ispatlamış, deneyimli bir kaleci olduğunu belirten Öner, ''Cordoba da bize ilk geldiğinde bazı sorunlar yaşamış ama haftalar ilerledikçe düzelmişti. Runje'nin de giderek daha iyi olacağını ümit ediyorum'' dedi. Genel sekreter Öner, bir soru üzerine, Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel ile ilgilenmediklerini söyledi.

26.10.2006


 

Beşiktaş bayramlaştı

Beşiktaş Kulübü'nde geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı.

Akaretler'deki kulüp Divan Kurulu lokalinde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, kulüp genel sekreteri Kenan Öner ile kongre üyeleri katıldı.

26.10.2006


 

G.Saray pes etmiyor

Turkcell Süper Lig'e bu sezon istediği başlangıcı yapamayan son şampiyon Galatasaray, maçlarda yenik duruma düşmesine rağmen kolay kolay pes etmiyor.

Sarı-kırmızılılar 10 haftası geride kalan ligde maçlar içinde toplam 6 kez yenik duruma düşmesine rağmen bunlardan 5'inde beraberliği yakalamayı başardı, sadece Trabzonspor'a mağlup oldu. ''Cim Bom'', maçlar içinde toplam 256 dakika süreyle rakiplerine karşı yenik oynamak zorunda kaldı. Galatasaray, yenik duruma düştüğü maçlardan Gaziantepspor'a karşı 6, Denizlispor'a karşı 7, Konyaspor'a karşı da 11 dakika sonra beraberlik golüne atmayı başardı.

Galatasaray'ın aksine, Beşiktaş ile Fenerbahçe, bu sezon maçlar içinde yenik duruma düştüğü karşılaşmalardan henüz puan almayı başaramadılar.Geride kalan 10 haftada Beşiktaş 3, Fenerbahçe de 2 kez karşılaşmalar oynanırken yenik duruma düştü ve bu maçların tamamını kaybettiler. Beşiktaş toplam 159, Fenerbahçe de 108 dakika süreyle maçlar içinde skor olarak rakiplerini geriden takip ettiler.

26.10.2006


 

Mercelinho'ya forma atma cezası

Trabzonspor'un Brezilyalı yıldız oyuncu Marcelinho'nun, Vestel Manisaspor maçında oyundan alındıktan sonra formasını çıkartarak kulübede yere atması tepkilere neden oldu.

Marcelinho'nun davranışını mercek altına alan Trabzonspor Yönetim Kurulu, Brezilyalı oyuncunun tepki gösterdiği teknik direktör Ziya Doğan'ın vereceği raporu bekliyor. Fortis Türkiye Kupası'nda Vestel Manisspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmanın 72. dakikasında teknik direktör Ziya Doğan tarafından oyun dışına alınarak yerine Musampa'nın oyuna girdiği sırada yedek kulübesine oturan ve formasını çıkartıp yere fırlatarak oyundan alınmasına tepki gösteren Brezilyalı oyuncunun, bu davranışı ekranları başında karşılaşmayı seyreden bordo-mavili taraftarları üzdü.

Trabzonspor Genel Sekreteri Zekayi Fırat Dülger, Brezilyalı oyuncu Marcelinho'nun yaptığı davranışı doğru bulmadıklarını belirterek, "Marcelinho'nun yaptığı bu davranışı tasvip etmiyoruz. Yaptığı davranış doğru değil. Bu olayı fazla büyütmenin de bir anlamı yok. Futbolcuların yaşam biçimlerinde bu tür davranışlar oluyor. Önemli olan bir daha tekrarlanmamasıdır. Milli Takım formasını giyen oyuncuların bile bu tür davranışlar içinde olduğunu zaman zaman görebiliyoruz. Marcelinho kendine kızarak böyle bir davranış içine girmiş olabilir. Oyuncuyla görüşüp teknik heyetin raporunu bekleyeceğiz" dedi.

26.10.2006


 

Materazzi: Zidane ile bir gün buluşacağız

2006 Dünya Kupası final maçında Zinedine Zidane'ın kafa darbesine maruz kalan İtalyan oyuncu Marco Materazzi, Fransız yıldızla buluşmaya hazır olduğunu söyledi.

Materazzi, "Bu buluşma bir gün olacak. Fakat doğru koşullar sağlanmalı. Ben hep üzgün olduğumu söyledim" dedi.

26.10.2006


 

F.Bahçe filede zirveyi parselledi

Kuruluşunun 100. yılında bütün branşlarda olduğu gibi voleybolda da şampiyonluk hedefiyle yola çıkan sarı-lacivertli erkek voleybol takımı, ligde zirveye otururken, ezeli rakipleri Beşiktaş ile Galatasaray ise gruplarında son sıralarda yer alıyor.

G.Saray 7, Beşiktaş ise 8. sırada bulunuyor.

26.10.2006


 

F.Bahçe, kupada Antep'le oynuyor

Fortis Türkiye Kupası (C) Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, ilk maçında bugün İstanbul'da Gaziantepspor ile karşılaşacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Aytekin Durmaz yönetecek.Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun, son Kayserispor maçında olduğu gibi sahaya değişik bir kadro sürmesi bekleniyor. Öte yandan, geçen sezon İstanbul'da yapılan kupa maçını Gaziantepspor 2-0 kazanmıştı. Bu arada (C) Grubu'nda yapılacak diğer maçta Lig B 1. Grup takımlarından İnegölspor, kendi sahasında, Türk Telekom Lig A takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u ağırlayacak. İnegöl İlçe Stadı'nda saat 15.00'de başlayacak maçı hakem Serkan Bal yönetecek.

26.10.2006


 

Efes, Avrupa'da ilk maçına çıkıyor

Basketbolda ULEB Erkekler Avrupa Ligi (A) Grubu'nda yer alan Efes Pilsen, sezonun ilk maçında bugün İstanbul'da Polonya'nın Prokom Trefl takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'te başlayacak maç Skytürk'ten naklen yayınlanacak. Efes Pilsen Kulübü Genel Menajeri Engin Özerhun, Prokom Trefl'ın iyi oyunculardan kurulu bir takım olduğuna dikkat çekerek, ''Galibiyetle başlamak istiyoruz. Mutlaka kazanmamız gereken maçlardan birisi. Umarım basketbol severler de bizi sezonun ilk maçında yalnız bırakmaz'' dedi. Bu arada, Polonya ekibinin kadrosunda Türk oyuncu Hüseyin Beşok da bulunuyor.

26.10.2006


 

Frikik gollerine hasret kaldık

Süper Lig'de bu sezon futbol severler frikikten atılan golleri özledi. Ligin geride kalan ilk 10 haftasında serbest vuruşlardan sadece 5 gol atılabildi.

Geçtiğimiz sezonların usta frikikçileri Fenerbahçeli Alex ve Tümer, Beşiktaş'ta bu sezon forma giyen duran top ustaları Delgado ve Ricardinho, geride kalan lig maçlarında henüz serbest vuruşlardan gol atma başarısını gösteremedi. Ligde Vestel Manisasporlu Selçuk, Konyasporlu Yordanov, Ankarasporlu Wederson, Sivassporlu Wooter ile Çaykur Rizesporlu Altan, şu ana dek frikiklerden atılan gollere imza koyan isimler.

26.10.2006


 

F.Bahçe'ye özel altın

Fenerbahçe Kulübünün 2007 yılındaki 100'üncü kuruluş yılı dolayısıyla özel altınlar hazırlandı.

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) tarafından üretilen çeyrek, yarım, tam ve beşi bir yerde altınlar Fenerbahçe taraftarlarının beğenisine sunuldu. İAR Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Halaç, Fenerium ve kuyumcularda satılacak altınların, özellikle evlilik ve doğum gibi özel günlerde tercih edileceğini ifade etti.

26.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004