Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rumlar yine tehdit etti

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos ve Rum Meclis Başkanı Dimitris Hristofyas, Türkiye’nin AB üyelik sürecine ilişkin tehditkâr açıklamalarda bulundu.

Papa’yla görüşmek için gittiği Roma’da düzenlediği basın toplantısında konuşan Papadopulos, Türkiye’nin AB üyeliğine çok önemli bir şartla; üye olmak isteyen diğer bütün ülkelerin yapması gerektiği gibi, Avrupa müktesebatına uyması, AB’ye ve Güney Kıbrıs’a yönelik yükümlülüklerini yerine getirmesi şartıyla destek verdiklerini söyledi.

Bazı ülkelerin Türkiye’nin üyelik sürecine son vermeyi arzu edeceğine inanmadığını söyleyen Papadopulos, şöyle devam etti:

“Bunu biz de arzu etmiyoruz. Türkiye’nin AB’ne yönelişine; adaylığına ve üyelik müzakerelerinin başlamasına itiraz etmeyerek destek verdik. Türkiye yükümlülüklerini yerine getirmezse müzakere prosedürünün tamamı etkilenecek. Üyelik prosedürünü durdurmadan ne kadar uzağa gidebileceğimiz konusunda üye ülkelerle sürekli temas halindeyiz, ancak aynı zamanda; Türkiye yükümlülüklerini yerine getirmese de üyelik müzakerelerinin devam edeceği mesajını vermemek için çok dikkatliyiz. AB’ye üyelik ala carte menü değildir. Bir başvuruda bulunduğunuz andan itibaren, ‘müzakere çerçevesi’ diye adlandırılan şeye razı olursunuz.”

AB üyesi ülkelerin Parlamento Eski Üyeleri Derneği’nin Rum tarafında gerçekleştirilen “Avrupa, Akdeniz ve Uluslar Arası Terörle Mücadele” konulu bir günlük toplantısının açılışında konuşan Rum Meclis Başkanı AKEL Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas da “Kıbrıs Cumhuriyeti Türkiye’nin AB üyelik sürecini destekliyor, ancak sırf Türkiye-AB tren kazasından kaçınılması için temel Avrupa ilkelerinden tenzilat yapılmasını kabul etmeyecek” dedi.

/ LEFKOŞA

12.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistinli çocukları kim kurtaracak?

  Rumlar yine tehdit etti

  ‘İsrail, düşük yoğunluklu soykırım uyguluyor’

  İsrail Lübnan'ı da rahat bırakmıyor

  Talat, 20 Kasım’da Annan ile görüşecek

  ABD ordusu Irak’ta çıkış arıyor

  ABD: İran dostlarını teşhir edelim!

  Beyaz Saray: Yıkılmadık, ayaktayız

  Hatemi medeniyetler ittifakı için İstanbul’da

  İran, İsrail tehdidini şikâyet etti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004