Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

İstanbul için meraklı bekleyiş

2010 yılında Avrupa Kültür Başşehri adayı olan İstanbul’la ilgili karar, yarın Brüksel’de yapılacak AB Kültür Bakanlarından oluşan Bakanlar Konseyi toplantısında verilecek.

İstanbul 2010 Girişim Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, 2000 yılında 13 sivil toplum temsilcisi tarafından başlatılan girişim, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği ve Dışişleri ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının da katılımıyla güçlendi.

Girişime, 2005 yılı başında Başbakanlık bir genelge yayınlayarak destek oldu ve bütün kamu kuruluşları ile yerel yönetimleri bu çalışmaya destek vermeye çağırdı.

Başbakanlık genelgesi ile İstanbul Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Nuri Çolakoğlu bu projenin genel koordinatörlüğüne, ardından da İstanbul Milletvekili Egemen Bağış Danışma Kurulu Başkanlığı’na getirildi.

Toplumun çeşitli kesimlerinden toplanan projeleri ‘’İstanbul: Dört Element’in Kenti’’ konseptine oturtan Girişim Gurubu, Aralık 2005’te Danışma Kurulu Başkanı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu, Başkan Yardımcısı Esra Nilgün Mirze ve Yürütme Kurulu üyesi Cengiz Aktar’dan oluşan bir heyetle Brüksel’e giderek resmi başvuruyu teslim etmişti.

BAŞVURU SONUCU

Avrupa’nın çok seçkin aydınları arasından seçilerek oluşturulan 7 kişilik uluslar arası jüri, İstanbul’un başvuru belgesini inceledikten sonra Mart 2006’da Girişim Grubu temsilcilerini Brüksel’e davet etti. Yapılan sözlü sunumun ardından soruları da cevaplayan Girişim Grubu ile sonucu 11 Nisan’da açıklayan jüri, oy birliğiyle İstanbul’u Avrupa Kültür Başşehri olarak teklif etti. Bu sonucu kamuoyuna açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başşehri projesini ‘’İstanbul’un geri kazanımı projesi’’ olarak nitelendirerek, bunun Türkiye’de ilk kez merkezi hükümet, yerel yönetimler ve sivil toplum ortaklığında gerçekleştirilen bir proje olduğunu vurguladı. Ardından jürinin bu kararı çeşitli AB kurumlarının görüşüne sunuldu. Bu görüşler ışığında oluşan sonuç, 13-14 Kasım tarihlerinde Brüksel’de toplanacak AB Kültür Bakanlarından oluşan Bakanlar Konseyi toplantısının ardından resmen açıklanacak. Bu arada, Danışma Kurulu Başkanı Egemen Bağış ve Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu imzalı dâvetiyeyle, yarın İstanbul’da mutlu sonun kutlanacağı bir toplantı düzenleneceği bildirildi.

12.11.2006


 

Haydi çocuklar kitaba

Kültür ve Turizm Bakanlığının çocuklara kitabı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, anne, baba ve öğretmenlere çocuklar için yararlı kitap seçme imkânı sağlamak amacıyla düzenlediği Dünya Çocuk Kitapları Haftası, 13-19 Kasım tarihleri arasında kutlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlığa bağlı halk ve çocuk kütüphanelerinde gerçekleştirilecek hafta boyunca halk kütüphanesi bilincinin oluşturulması da amaçlanıyor.

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce çeşitli faaliyetlerin gerçekleştirileceği hafta, Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi’nde yarın yapılacak açılış şöleniyle başlayacak.

Çocuk edebiyatı yazarlarından Gülsüm Cengiz, Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş, Fatih Erdoğan, Mine Soysal, Nur İçözü, Serpil Ural, Yılmaz Erdoğan ile Nurten Baltacı’nın çocuklarla söyleşiler yapacağı açılışta, çocuk korolarının konserleri ile üç boyutlu film ve çizgi film gösterileri de yapılacak. Sergi açılışının da gerçekleştirileceği faaliyetin ilk gününde, ayrıca, çocuklara ücretsiz olarak kitap dağıtılacak.

12.11.2006


 

Dünya gençleri Bursa’ya hayran kaldı

Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21’in “Dünya Gençleri Bursa’da Buluşuyor” projesi kapsamında Bursa’ya gelen gençler Bursa’nın tarihî ve tabiî güzellikleri karşısında hayran kaldılar.

Merinos Tarihi Tren İstasyonu’nu, Ulucami’yi, Kapalıçarşı’yı, Kozahan’ı, Kent Müzesi’ni ve Irgandı Köprüsü’nü gezen gençler gittikleri her yerden memnuniyetle ayrıldılar. Irgandı Köprüsü’nde bulunan OSYEG Mantı Evi’nde mantının da tadına bakan gençler Bursa’da olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

Farklı bir şehri ve kültürü tanımanın heyecanı içinde olan gençler OSYEG 21 Mantı evinde eğlenceli dakikalar geçirdiler. OSYEG 21 Gençlik Meclisi Koordinatörü Ali Gülbay’ın eşliğinde gerçekleşen geziye OSYEG 21 Gençlik Meclisi üyeleri de katıldı. Şehrin nadide tarihî eserlerinden Ulu Cami’nin güzelliği karşısında etkilenen gençler, tabiî yapısı hiç bozulmadan bugünlere gelen tarihi miras karşısında hayrete düştüler.

12.11.2006


 

Yeni Asya Tokat Temsilciliği irtibat bürosu yeni yerine taşındı

GOP Bulvarı Tokat İşhanı (İş Bankası yanı) 2. katında faaliyetini sürdüren Yeni Asya Gazetesi Tokat Temsilciliği, aynı işhanının zemin katına taşındı.

Büronun zemin kata taşınması okuyucular tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yeni Asya bürosunda; gazete abone ve dağıtım işleriyle birlikte Risâle-i Nur Külliyatı, Yeni Asya Yayınları, Köprü, Bizim Aile, Genç Yaklaşım, Can Kardeş dergileri bulunuyor. Kitaplar okumaya teşvik amacıyla indirimli olarak satışa sunuldu.

Görüşlerine başvurduğumuz Yeni Asya Gazetesi Tokat Temsilcisi Azam Yazıcı şunları söyledi:

“Yola çıktığı 21 Şubat 1970’den bu yana geçen otuz yedi yıl içerisinde her zaman hakkın ve hakikatin savunuculuğunu yapan ve her türlü haksızlığa karşı çıkan Yeni Asya, kendini ebedî hayatların kurtarılmasına vakfetmiş bir büyük ve ulvi misyonun neşriyat âlemindeki sözcüsüdür.

Gazetemizin misyonu bilgi çağının gerekleri ve moral değerlerle donanımlı, toplumun beklentilerine duyarlı, aksiyoner, katılımcı ve pozitif bireylerle doğru İslâmiyet’i insanlığın gündemine taşımaktır. ‘Gayemiz vatan sathını bir mektep yapmaktır’ parolamızı daha ileriye taşıyarak ‘dünya okulu olma’ yönündeki çalışmaları sürdürüyoruz.”

Tamer OĞUZ / TOKAT

12.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004