Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

SONG: LİGİNİZ ÇOK ZOR

G.Saray'ın Kamerunlu futbolcusu Rigobert Song taraftarların sorularını cevaplandırdı. Türkiye'de oynanan futbolun Avrupa seviyesinde olduğunu belirten Song, "Süper Ligde çok güçlü bir mücadele var ve bu her sene bir defa daha görülüyor" şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın savunma oyuncusu Rigobert Song, Turkcell Süper Lig'de mücadelenin oldukça zorlu olduğunu söyledi. Rigobert Song, sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde ''Cola Turka ile Soru Cevap'' adıyla gerçekleştirilen bölümde, taraftarların yönelttiği soruları cevapladı. Türk futbolunun seviyesiyle ilgili bir soru üzerine, Turkcell Süper Lig'deki mücadeleye dikkati çeken Song, ''Son derece güçlü bir mücadele var ve bu her sene bir kez daha kanıtlanıyor. Ayrıca Türkiye'de futbol her lig ve düzeyde son derece teknik, hızlı ve sert oynanıyor. Ben Türk futbolunun düzeyinin Avrupa'dakinden düşük olmadığını düşünenlerdenim'' dedi.

TARAFTARI

SEVİYORUM

Galatasaray taraftarının kendisine etkisinin nasıl olduğu konusundaki soru için de Kamerunlu futbolcu, ''Tribünlerden gelen pozitif elektrik sahadaki herkesi olduğu kadar beni de etkiliyor. Galatasaray'ın takımına tutkuyla bağlı, ateşli taraftarı, geldiğim ilk günden beri ne saha içinde ne de dışında beni hiç yalnız bırakmadı. Taraftarımızın bizim onlardan gelen güce ihtiyacımız olduğunu hiç unutmaması, sahadaki takımı 90 dakika boyunca dinamik bir şekilde desteklemesi ve gerektiği zaman takımımızı ateşlemeyi bilmesi gerek'' diye konuştu.

UNUTAMADIĞI 3 MAÇ

Rigobert Song, futbol hayatındaki unutamadığı maçların sorulması üzerine, 3 karşılaşmayı hep aklında tuttuğunu kaydetti. Song, unutamadığı karşılaşmalara örnek olarak, ''İlk anda aklıma gelen iki maç var, Galatasaray formasıyla yaşadığım. İlki Olimpiyat Stadı'nda, muhteşem seyirci desteği önünde Fenerbahçe'yi 5-1 yendiğimiz 2005 Türkiye Kupası finali, ikincisi ise 2005-2006 sezonunda Kayserispor'a karşı galip geldiğimiz ve şampiyon olduğumuz maç. Benim için çok önemli bir karşılaşma daha var. 1996-97 sezonunda Metz formasıyla Marsilya'ya karşı oynadığımız maçta benim attığım son golle 3-2 galip geldiğimiz maç'' ifadelerini kullandı.

TÜRKÇEM ÇAT-PAT

Galatasaray'da takım arkadaşlarıyla hangi dilde anlaştığı sorusuna ise tecrübeli oyuncu, ''Türkçemi hala istediğim düzeyde ilerletemedim. Hala rahat konuşamıyorum. Küçük kızlarım bizden daha iyi konuşuyorlar. Takım arkadaşlarımla İngilizce, Fransızca ve İtalyanca konuşuyoruz. Bazen de hepsini birbirine karıştırıp anlaşıyoruz'' cevabını verdi.

12.11.2006


 

G.Saray, Sakaryaspor önünde 3 puan arıyor

Galatasaray, Sakaryaspor ile bugün Süper Lig'de oynayacağı karşılaşmada mutlak galibiyeti hedefliyor.

Bu sezon ligde oynadığı karşılaşmalarda evinde Fenerbahçe'yi 2-1, Trabzonspor'u 1-0 yenip, deplasmanda da Beşiktaş ile 0-0 berabere kalarak büyük takımlara karşı henüz mağlup olmayan Sakaryaspor'u evine puansız göndermeyi isteyen sarı-kırmızılı ekipte, Necati ile Aydın, sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı, hakem Yunus Yıldırım yönetecek.

12.11.2006


 

Alkışlar genç Serkan'a

A.Gücü'nün Adana'dan transfer ettiği 21 yaşındaki kalecisi Serkan Kırıntılı azimli çalışmasının sonucu Fatih Terim tarafından A Milli Takımına çağrıldı.

Ankaragücü kalecisi Serkan Kırıntılı, (A) Milli Takım'a seçilmenin sevincini yaşıyor. Ankaragücü'ne 2 sezon önce, (A) Milli Takım'da da görev yapan Zafer Özgültekin ve Orkun Uşak'ın yedeği olarak Adanaspor'dan transfer edilen 21 yaşındaki Serkan Kırıntılı, azimli çalışması sonucu önce başkent temsilcisinin kalesini devraldıktan sonra başarılı performansını sürdürdü ve milli takıma kadar yükseldi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından İtalya ile yapılacak hazırlık maçı için kadroya çağrılan Serkan, yaptığı açıklamada, milli takıma seçilmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Milli takımda kalıcı olmak için elinden geleni yapacağını belirten Serkan, ''Bundan sonra yalnızca Ankaragücü için değil milli takım için de ter dökeceğim. Bu çok gurur verici bir olay. Hedefim milli takımda kalıcı olmak ve zamanı gelince de kaleyi devralmak'' diye konuştu. Milli takım deneyimi olan Orkun gibi bir kaleciyle aynı takımda olmanın da kendisi için büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Serkan, futbola başladığı Adanaspor'daki ilk hocası Ahmet Ziya Yüce ile Ankaragücü'nde kendisine forma şansı veren Hikmet Karaman ve kaleci antrenörü Adnan Öztekin'e bugünlere gelmesindeki katkılarından dolayı teşekkür etti.

12.11.2006


 

Millîlerin İtalya mesaisi bugün İstanbul'da başlıyor

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu, 15 Kasım Çarşamba günü deplasmanda son Dünya Kupası şampiyonu İtalya ile yapacağı özel maç için bugün İstanbul'da toplanacak.

Aday kadroya çağrılan oyunculardan, kulüp takımlarıyla lig maçlarını oynayanlar saat 17.00'den itibaren Polat Renaissance Otel'de bir araya gelmeye başlayacaklar. İtalya maçı için belirlenen aday kadroya çağrılan oyuncular şunlar:

Rüştü Reçber, Volkan Demirel, Can Arat, Mehmet Aurelio, Tuncay Şanlı, Tümer Metin (Fenerbahçe), Hakan Şükür, Sabri Sarıoğlu, Arda Turan (Galatasaray), Gökhan Zan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez (Beşiktaş), Hüseyin Cimşir, Gökdeniz Karadeniz (Trabzon), Mehmet Topuz (Kayseri), Servet Çetin (Sivas), Caner Erkin (Vestel Manisa), Serkan Kırıntılı (Ankaragücü), Hamit Altıntop, Halil Altıntop (Schalke), Nuri Şahin (Dortmund), Fatih Tekke (Zenit), Emre Belözoğlu (Newcastle), Serhat Akın (Anderlecht).

12.11.2006


 

Sam galip geldi, ünvanını korudu

WBC Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam, ''Kazanacağımı biliyordum, ona göre hazırlandım'' dedi.

Avustralyalı Miroviç'i sayı ile yenerek unvanını korumayı başaran Sam, yaptığı açıklamada, ''Çok iyi hazırlandım. Maç öncesinde beslenme biçimimi ve bazı tekniklerimi değiştirdim. Rakibim her ne kadar dışardan öyle görünmese de çok güçlü bir boksördü. 4. rauntta resmen sallandığımı hissettim. Ancak daha zor maçlar gördüm. Hiç bir maç kolay olmaz. Kazanacağımı biliyordum ve ona göre hazırlandım'' diye konuştu. Öte yandan, diğer karşılaşmalarda orta sıklet Avrupa Şampiyonu Mahir Oral, ABD'li rakibi Benaro Andujar'ı 4. rauntta nakavt ederken, Alpaslan Ağüzüm ise Güney Afrikalı Joseph Makaringe'yi yenerek orta sıklet Dünya Şampiyonu oldu.

12.11.2006


 

Filede Polonya'yı kolay geçtik: 3-0

Japonya'da devam eden 15. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda, Türkiye, E Grubundaki 3. maçında Polonya'yı 3-0 yendi.

2. turda E Grubundaki 3. maçında son Avrupa şampiyonu Polonya'yı yenerek gruptaki 2. galibiyetini alan (A) Milli Takım, ilk 6 takım arasına girme yolunda büyük avantaj sağladı. Maçın genelinde, hem savunma hem de hücumda rakibine oranla üstün bir oyun çıkaran ay-yıldızlılar, Japonya maçına kıyasla çok daha istikrarlı bir tavır sergileyerek galip geldi. Grubunda puanını 8'e çıkaran (A) Milliler, 2. turdaki son maçını, bugün yine TSİ 08.00'de Kore ile yapacak. (A) Milli Takım, bu maçı alması durumunda ilk 6 takım arasına girecek ve Osaka'da yapılacak klasman maçlarına katılma hakkı elde edecek.

12.11.2006


 

ZİCO: Yenemedik, ama hâlâ lideriz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Denizlispor karşısında bir puan almalarına rağmen hala lider olduklarını söyledi.

Zico, "Denizlispor iyi savunma yaptı. Boş alanları iyi kapatıp iyi bir mücadele ortaya koydu. Her iki takım da birer puanı paylaştı. Alınan puanlar eşit dağıtıldı" diye konuştu. Her iki takımın yeteri kadar gol pozisyonuna giremediğini kaydeden Zico, "Pas hatalarından dolayı fazla pozisyon yaratılmadı. Buradan alınan bir puanla ayrılmak bizi liderlikten etmiyor, yine lideriz" dedi.

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğun burada Denizlispor ile oynanan karşılaşma sonrası kaybedilmesi ve bunun futbolcular üzerinde bir sıkıntı yaşatıp yaşatmadığı şeklindeki soruya tecrübeli çalıştırıcı, şu cevabı verdi: ''Futbolculara daha önce anlattığım gibi, Fenerbahçe şampiyonluğu o maçta kaybetmedi. Lig 34 maçlık uzun bir maraton. Şampiyonluk yolunda kaybettiğiniz puanlar sizi son maçı kazanmaya itmiş olabilir. İşte bunun için daha önce gerekli puanları kazansaydınız, son maça kalmazdınız."

12.11.2006


 

Denizli 1 puana sevindi

Denizlispor'da Fenerbahçe maçında alınan bir puanın sevinci yaşanıyor.

Fenerbahçe ile golsüz berabere kalarak bir puan alan ve puanını 17'ye çıkaran Denizlispor'da oynanan futbol ve alınan bir puan camiada sevinçle karşılandı. Geçen sezonun son maçında berabere kaldığı Fenerbahçe'yi şampiyonluktan eden ve ligde kalmayı başaran yeşil siyahlılar, rövanş maçı olarak nitelendirilen maçta istediğini almanın sevincini yaşıyor. Denizlispor'da, teknik direktör Faruk Hadzibegiç oyuncularına ve taraftarlarına övgü yağdırdı.

12.11.2006


 

Süper Mehmet

NBA'de Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, deplasmanda Boston Celtics'i 107-100 yendi.

Boston'da TD Banknorth Garden'da yapılan ve 18 bin 624 kişinin izlediği karşılaşmada, Okur, antrenörünün ilk 5 için tercih ettiği isimler arasında yer aldı. Okur, sahada kaldığı 33 dakika içinde 23 sayı, 3'ü hücum 4'ü savunma olmak üzere 7 ribaunt ve 1 asistle galibiyetin mimarlarından oldu. Hidayet Türkoğlu'nun forma giydiği Orlando Magic, deplasmanda Indiana Pacers'a 93-83 yenildi. Coseco Fieldhouse'da 18 bin 165 kişinin izlediği maçta sahaya ilk 5'de çıkan Türkoğlu, 35 dakikada 12 sayı, 2 savunma ribauntu, 1 asist ve 2 top çalmalık performans sergiledi.

12.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004