Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD: Başörtüsü hakkını savunduk

ABD Dışişleri Bakanlığının uluslararası dinî özgürlükler temsilcisi John Hanford, Washington’un, Fransa ve Türkiye’de kadınların başörtüsü takma hakkını desteklediğini söyledi. Dinî özgürlükler konusunda brifing veren Hanford, “Biz, dünyanın çeşitli ülkelerinde Müslümanların haklarını savunduk. Bunlara Burma, Hindistan, Pakistan, Azerbaycan, Çin, Fransa, Türkiye, Türkmenistan, Suudi Arabistan, İran ve Özbekistan dahil. Yönetimlerin ibadeti kısıtlayabildiği çeşitli yöntemleri protesto ettik” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığının uluslar arası dini özgürlükler temsilcisi John Hanford, Washington’un, Türkiye’de kadınların türban takma hakkını desteklediğini söyledi.

Dini özgürlükler konusunda brifing veren Hanford, “Biz, dünyanın çeşitli ülkelerinde Müslümanların haklarını savunduk. Bunlara Burma, Hindistan, Pakistan, Azerbaycan, Çin, Fransa, Türkiye, Türkmenistan, Suudi Arabistan, İran ve Özbekistan dahil. Yönetimlerin ibadeti kısıtlayabildiği çeşitli yöntemleri protesto ettik” dedi.

Çeşitli ülkelere ilişkin örnekler veren Hanford, Türkiye’ye değinirken, “Biz, Fransa’da ve Türkiye’de, kadınların türban takmayı seçme hakkını savunduk” diye konuştu. Hanford, ABD’nin, bütün inançlara mensup insanların dini özgürlüklerine ilişkin uluslar arası çerçevede tanınmış haklarının korunması ilkesine bağlı olduğunu belirtti.

John Hanford, “Dünyanın değişik bölgelerindeki ülkelerle ilişkilerimizde, herhangi bir hükümetin benimsediği İslami gelenek veya yorumdan bağımsız olarak, bütün İslami geleneklere mensup Müslümanların dini özgürlüğünün korunması için çok çalışıyoruz. Barışçı ibadetin, tacize, kısıtlamalara veya kovuşturmaya uğraması kabul edilemez ve sonuçta bunlar, aşırılığın ve şiddetin artmasına yarar” diye konuştu.

Hanford, İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesi’nin durumunda ilerleme görülüp görülmediğinin sorulması üzerine de “Bu konuda çalışmayı sürdürüyoruz ve bazı ilerlemeler sağlanacağından umutluyum. Son günlerde bazı ilerlemeler olduğu haberleri geldi” dedi. Hanford, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un 28 Kasımda Papa 16. Benediktus ile yapacağı görüşmeye ilişkin ABD’nin görüşünün sorulması üzerine de başarı dilediklerini söyledi. Hanford, dünyada dini özgürlüklerin aşırı ölçüde ihlal edildiği ülkeler olarak Burma, Çin, Kuzey Kore, Eritre, İran, Suudi Arabistan, Sudan ve Özbekistan’ı saydı.

/ WASHINGTON

16.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD: Başörtüsü hakkını savunduk

  Maliki terör dosyasıyla geldi

  Talat: Hakkımızdan vazgeçmeyiz

  Bush’a Irak’tan çekil baskısı

  Ahmedinejad: Nükleer şölen yapacağız

  1 gazeteci 4 Amerikan askeri öldürüldü

  İsrail Büyükelçisi: Bush İran’ı vurmakta tereddüt etmez

  İsrail’e roket saldırısı

  Moşe Katsav yeniden sorgulandı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004