Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush’a Irak’tan çekil baskısı

ABD’de geçen hafta yapılan Kongre seçimlerinin ardından Senato çoğunluk lideri olan John Reid, Irak’tan Amerikan askerlerinin çekilmesi talebinde ısrar ederken, Başkan George Bush’u “durumun aciliyetini anlamamak” ile itham etti.

Reid, Washington Post gazetesine verdiği demeçte, Irak’taki durumu şöyle özetledi: “Üç gün önce 3 Amerikalı öldü, 4 de İngiliz. 150 Iraklı binadan çıkarılıp kaçırıldı. Bağdat’ta bir morgdaki sayı 1800’den fazla, bununla birlikte tüm ölüler sayılamıyor.” Demokrat Parti Nevada Senatörü olan ve Salı günü Senato çoğunluk liderliğine seçilen Reid, Bush ile aralarındaki anlaşmazlığa değinirken de, “Durumun aciliyetini anlamıyor” dedi. Reid, Irak’tan hızla aşamalı olarak asker çekilmesinin gerektiğini ve oradaki sorunların çözümü için daha ziyade bir uluslar arası yaklaşıma ihtiyaç olduğunu kaydetti. Kongre seçimlerinde partisine oy veren seçmenlerin savaş nedeniyle kızgın olduklarını bildiklerini belirten Reid, Demokratların bu kızgınlığa, Bush yönetimine baskı, Orta Doğu konferansı çağrısı ve Irak’ın yeniden inşa çabalarının canlandırılmasıyla cevap vermesi gerektiğini kaydetti.

Bu arada, Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy, Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilme takviminin belirlenmesini istedi. Douste-Blazy, France 2 televizyon kanalı için verdiği mülakatta, “Şimdi artık bir çekilme takviminin gerekli olduğunu düşünüyorum. Bir işgalci ve bir de işgal edilen var. Irak’ın egemen devlet olarak yaşaması gerek” dedi.

/ WASHINGTON

16.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD: Başörtüsü hakkını savunduk

  Maliki terör dosyasıyla geldi

  Talat: Hakkımızdan vazgeçmeyiz

  Bush’a Irak’tan çekil baskısı

  Ahmedinejad: Nükleer şölen yapacağız

  1 gazeteci 4 Amerikan askeri öldürüldü

  İsrail Büyükelçisi: Bush İran’ı vurmakta tereddüt etmez

  İsrail’e roket saldırısı

  Moşe Katsav yeniden sorgulandı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004