Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KDV iadesine mahsup geliyor

İndirimli orana tabi işlemlerden doğan katma değer vergisi (KDV) iade alacakları, elektrik ve doğal gaz borçlarına mahsup edilebilecek.

Maliye Bakanlığının dünkü Resmi Gazetede yayımlanan KDV Genel Tebliğiyle, indirimli orana tabi KDV iade alacaklarının mükelleflerin kendi elektrik ve doğal gaz borçlarına mahsubuyla ilgili usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, elektrik ve doğal gazı yüzde 51 veya daha fazla hissesi kamuya ait kuruluşlardan temin eden iade hakkı sahipleri, bu kuruluşlara başvurarak fatura bedellerini KDV iade alacaklarına mahsup suretiyle ödemek istediklerini belirtecek. Bu kişiler, bağlı oldukları vergi dairesine ibraz etmek üzere fatura bedellerinin yatırılacağı bir banka hesap numarası da talep edecek.

Satıcı kuruluşlar, yüzde 51 ve daha fazla hisselerinin kamuya ait olduklarını da belirtmek suretiyle, fatura bedellerinini yatırılacağı banka hesap numarasını gösteren yazıyı mükellefe verecek. Mükellefler de, bu yazıları bir dilekçe ekinde bağlı oldukları vergi dairesine iletecek. Mükellefin indirimli orana tabi işlemlerinden doğan iade alacaklarının doğal gaz ve elektrik borçlarına mahsup suretiyle ödenmesini isteyeceği dilekçe, vergi dairesinin doğal gaz ve elektrik satıcısı işletmeden alacağı teyit sonrasında geçerlik kazanacak.

UYGULAMA BU AYDAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Mahsup uygulamasına, Ekim 2006 dönemine ait olup, bu ay içinde verilecek KDV beyannamelerinin verildiği tarihten sonra muaccel hale gelecek elektrik ve doğal gaz borçları ile başlanacak. Mahsup talebi, KDV beyannamesinin verilmesinden sonra bir dilekçe ile yapılacak. Faturada yer alacak ceza, faiz gibi unsurlar da, mahsuba esas faturaya dahil edilecek. Bu arada Tebliğ uyarınca, özel esaslar kapsamına giren ve indirimli orana tabi işlemlerden doğan iade alacaklarını kendi vergi, SSK, doğal gaz ve elektrik borçlarına mahsup etmek isteyen mükelleflerin talepleri, genel esaslara göre yerine getirilecek.

/ ANKARA

16.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fiş toplama kalkıyor

  KDV iadesine mahsup geliyor

  Yemek sanayicileri de KDV indirimi istedi

  Onur Air hac yolunda

  Elektrik ve aydınlatma sektörü WEM Fuarı’nda buluşuyor

  Uncular, Vietnam pazarına yöneldi

  Limon üreticisi dertli

  Samsun’a AB destekli sanayi tesisi kuruldu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004