Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Yine cenaze, yine hesaplaşma

Hariri’nin cenazesinde olduğu gibi Pierre Cemayel’in cenazesi de yine Suriye yanlıları ile karşıtları arasında bir hesaplaşma arenasına dönüştü. Bu bağlamda, Lübnan’ın başşehri Beyrut’ta, suikasta kurban giden Sanayi Bakanı Piyer Cemayel’in cenaze töreninden önce on binlerce kişi, Suriye’ye yakınlığıyla tanınan Devlet Başkanı Emil Lahud ve Suriye aleyhine gösteri düzenledi.


Guardian: “Cemayel suikasti kimin yararına?”

İngiliz Guardian gazetesi, Lübnan Sanayi Bakanı Cemayel suikastinin sebeplerini değerlendirirken, “Cemayel, Hizbullah’ın muhalefetini durdurmak amacıy

Ziyaret öncesi Ayasofya gerginliği

Papa 6. Benediktus’un 28 Kasımda Türkiye’ye yapacağı ziyareti protesto amacıyla önceki gün Ayasofya Müzesinde yapılan protesto eylemi, dünkü İtalyan


  Camilerin sayısı artıyor, kiliselerin sayısı azalıyor

Almanya’da yapılan bir araştırma, ülke genelinde camilerin sayısının arttığını, kiliselerin sayısının ise azaldığını gösterdi. Merkezi İslâm Arşivi Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, minareli ve kubbeli camilerin sayısı 2004 yılından bu yana 141’den 159’a yükseldi.


  KGB ajanının durumu kötüleşiyor

İngiltere’nin başşehri Londra’da zehirlendikten sonra hayat mücadelesi veren, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı eski KGB ajanı Alexander Litvinenko’nun durumunun kötüleştiği bildirildi.


  Belçikalı asker Lübnan’ı karıştırdı

Belçika Federal Savcılığı, Lübnan’daki BM gücü bünyesinde görevlendirilmiş olan bir silahlı kuvvetler mensubunun, “ırkçılık ve iftira” gerekçeleriyle geri çekildiğini, bu subay hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.


  Irak’ta 3 Amerikan askeri öldürüldü

Irak’ın batısındaki Anbar bölgesinde çıkan çatışmalarda 3 Amerikalı askerin öldüğü bildirildi.


  Etiyopya’dan Somalili Müslümanlara savaş uyarısı

Etiyopya Başbakanı Meles Zenawi, ülkesinin Somali’deki güçlü İslâmî hareketle savaşmak için hazırlıkları tamamladığını bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004