Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Fikre linç Türkiye'ye yakışmıyor

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Prof. Dr. Atilla Yayla’nın üniversiteyle ilişkisinin kesilmesini yanlış bulduğunu söyledi. Son yıllarda demokratik reformlar yaptıklarını, anayasanın birçok maddesini ve kanunları değiştirdikleri gibi zihniyeti de değiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Arınç, “Başarısıyla övündüğümüz sivil reform eylemlerinin en önemli unsuru fikir ve ifade özgürlüğüdür. Bir insan düşüncesini ve fikirlerini rahatça ifade edebilmelidir” dedi.


Fikrí tartışmaya hazırım

Bana “Kemalizm’le ilgili şu tesbitlerin yanlış” demiyorlar. “Hayır, öyle değildir” diyemiyorlar. “Yaşasın laiklik” diyorlar. Ya da “Kemalizmi nasıl el

Ulusalcıların AB vurgunu

Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinin verilerine göre, fon ve imtiyazlardan en çok “AB’ye hayır” diyenlerle ulusalcı tavır sergileyen örgütler faydalan


  Gül: Rumların yolunu Denktaş açtı

“Lahey’de eğer biz masayı terketmeseydik şimdiki sıkıntıların büyük bölümü yaşanmazdı” diyen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, “Bizim amacımız Denktaş değil Klerides’i masadan kaldırmaktı. Ama sayın Denktaş masadan kalkan taraf oldu. Kalkınca da ardından Kıbrıs Rum Kesimi’ne AB’ye üyelik yolu açıldı” şeklinde konuştu.


   Erdoğan, Ürdün’e gidiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı Abdullah’ın davetlisi olarak bugün Ürdün’e gidecek.


  İHOP: Hükümet 301’de makyaj peşinde

İnsan Hakları Ortak Platformu (İHOP) yetkilileri, hükümetin 301'le ilgili olarak görüş istediği STK'lar arasında insan hakları örgütlerinin bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu, şimdiye kadar ortaya çıkan görüşmelerin de "görüntüyü düzeltmekten" öteye gitmediğini bildirdiler.


  İmam hatiplere “hain plan” uygulanıyor

Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 17. Millî Eğitim Şûrasında alınan kararları eleştiren YÖK ve TÜSİAD’ı “haince bir plan”a destek vermekle suçladı.


  Lagendijk’ten Kıbrıs sorununu donduralım teklifi

Dünya Ekonomik Forumu’na (DEF) katılan Avrupa Birliği (AB)-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Türkiye’ye Kıbrıs sorunundan önce, müzakere sürecine odaklanmasını önerdi.


  Siyasî partilerin gözü Hazine’de

Adalet ve Kalkınma Partisi Hazine’den alacağı 141.2 milyon YTL yardımla kasasını dolduracak. 2007 yılındaki milletvekili seçimleri sebebiyle üçe katlanan Hazine yardımlarından CHP de 79.8 milyon YTL pay alacak.


  TGC’den değişiklik teklifi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türk Ceza Hukuku Derneğinin, komisyon oluşturarak TCK’nın 301. maddesine ilişkin değişiklik önerisi hazırladığı bildirildi.


   TBMM’ye dilekçe

KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen üyesi itfaiyeci ve zabıtalar, özlük haklarının iyileştirilmesi taleplerini içeren dilekçeyi TBMM Başkanlığına verdiler.


  Memurlardan, Meclis önünde basın açıklaması

Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen üyesi İçişleri Bakanlığı personeli, ‘’eşit işe eşit ücret’’ talebiyle TBMM önünde basın açıklaması yaptı. TBMM Dikmen kapısı önünde toplanan sendika üyeleri, ücret artışı taleplerini içeren sloganlar attı.


  Gerginlik, Türkiye’ye 2007’yi kaybettirir

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Fatih Özatay, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yapılacağı 2007 yılıyla ilgili ekonomik öngörülerde bulundu.


  SSK’nın zirvesi 60 yılda 54 kez değişti

SSK’nın zirvesindeki isim, 60 yıllık kurum tarihinde 54 kere değişti. SSK, İşçi Sigortaları Kurumu adıyla 1 Ocak 1946’da Sıhhiye’deki Toros Sokak’taki bir binanın 3. katında 32 elemanla faaliyete başladı. Kurum, 1954 yılında halen aynı amaçla kullanılan genel müdürlük binasına taşındı.


  Belediyeden müteahhitlere ceza

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni, şehir şantiyeciliği kurallarına uymadıkları ve trafik akışını engelledikleri gerekçesiyle 9 müteahhit firmaya toplam 2 milyon 91 bin 851 YTL ceza verdi.


  Yeni Asya Medya Grup MÜSİAD Fuarı’nda

2006 yılını Yeni Asya Medya Grup için fuar yılı ilan ettiklerini belirten Genel Koordinatör Yakup Erdoğan, bu yıl TÜYAP Kitap Fuarına katılan Yeni Asya Medya Grubun 11. MÜSİAD Uluslararası Fuarına’da katıldığını söyledi.


  Ağrı 4,4’le sallandı

Ağrı’da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Eleşkirt ilçesi Kaymakamı Mehmet Sülün, depremin etkisiyle Gözaydın köyünde 2 evin yıkıldığını belirtti.


  Türkiye hakkında olumsuz tartışmalar AB'nin çıkarına aykırı

AB Komisyonu’nun eski mali işlerden sorumlu üyesi Michaele Schreyer, Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili olumsuz tartışmaların yapılmasının birliğin çıkarına olmadığına söyledi.


  Avrupa kapıları vasıflı iş gücüne açık

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, çeşitli sektörlerdeki gelişim ve değişim sebebiyle işlerini kaybeden birçok insan olduğuna dikkati çekerek, ‘’Bu insan potansiyelinin, insanlığın ve ekonominin yararına kanalize edilmesi için de mesleki rehberlik sistemine ihtiyaç var’’ dedi.


  Bıçak parası, vatandaşı da hekimi de sıkıntıya soktu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ‘’Bıçak parası, geçmişte vatandaşı da hekimi de sıkıntıya sokan bir durumdu. Ama şimdi çok azaldı, daha da azalacak’’ dedi.


  “Kuvvet makinesi” paylaşılamıyor

“Kuvvet makinesine”, Bursalı oto elektrik ustası Ferhat Özpınar da sahiplendi. Ferhat Özpınar, Erke Erke Araştırmaları ve Mühendislik A.Ş. adlı şirket tarafından İstanbul’da tanıtımı yapılan “Yakıt gerektirmeyen kuvvet makinesi”nin patentinin kendisinde olduğunu öne sürdü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004