Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Çocuklara ücretsiz sinema

Adana’da, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından destek gören İnisiyatif Kültür ve Sanat Merkezi tarafından her hafta sonu çocuklara özel ücretsiz sineme gösterimleri başlatıldığı bildirildi.

Merkez Sorumlusu Nurcihan Temur, kültürel ve sanatsal anlamda kente yeni bir ivme kazandırmaya çalıştıklarını, düzenledikleri faaliyetlerde çocukları da unutmadıklarını anlattı.

Özellikle göç alan mahallelerdeki kırsal kesimden gelen gençlerin eğitimine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Temur, “Maddi durumu iyi olmayan, göçle gelmiş çocuklara ücretsiz bilgisayar ve yabancı dil kursları veriyoruz. Ayrıca, onların sanatsal ve kültürel faaliyetlerin içinde daha çok yer alması için onlara özel ücretsiz satranç, tiyatro, okuryazarlık, fotoğrafçılık dersleri düzenliyoruz” dedi.

Çeşitli çizgi-animasyon filmleri pazar günleri çocuklar için ücretsiz göstereceklerini ifade eden Temur, “Çocuklar aileleriyle buraya gelip, rahat ve huzurlu bir ortamda film izleyebilirler. Üstelik bunun karşılığında herhangi bir para talep etmiyoruz” diye konuştu.

Temur, bugün “Bir böceğin yaşamı”, 24 Aralıkta “Madagaskar”, 31 Aralıkta “Oyuncak Hikayesi” adlı filmlerin gösterileceğini, gelecek ay programının henüz belirlenmediğini belirtti.

17.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mevlevî ayinleri yozlaşıyor

  Stockholm’de sema arzusu

  “Otantik Türk Musikîsi” konseri

  Çocuklara ücretsiz sinema


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004