Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nejad’ın balonu sönüyor

- İran’da iki gün önce yapılan Uzmanlar Meclisi ve yerel yönetim seçimlerinin oy sayımı devam ederken, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın muhaliflerinin önde gittiği bildirildi.

Dini lideri seçen, denetleyen ve göreve devam edip etmeyeceğine karar veren 86 üyeli Uzmanlar Meclisine 16 üye verecek olan Tahran’da seçimi, Ahmedinejad’ın rakibi, eski cumhurbaşkanı ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Haşimi Rafsancani önde götürüyor. Rafsancani, Uzmanlar Meclisi üyeliği için 1 milyon 262 bin civarında oy alarak listenin ilk sırasına yerleşirken, Ahmedinejad’ın bağlı bulunduğu, ayetullah olduğu söylenen Muhammed Taki Misbah Yezdi, 691 bin oyla listenin 6. sırasında yer alıyor. Başkent Tahran’daki yerel yönetim seçimlerinde de Ahmedinejad karşıtları önde gidiyor. Şimdiki belediye başkanı Muhammed Bager Galibaf’ı destekleyenlerin 15 üyeli belediye meclisinde 8 üyelik aldıkları belirtilirken, Ahmedinejad taraftarlarının 4, reformcuların 3 üyelik kazandıkları ifade ediliyor.

Muhafazakarlar Tahran’da Galibaf yüzünden bölünmüş, Galibaf’ı reformculara yakın bulan Ahmedinejad taraftarları seçime ayrı bir listeyle girmişti.

Bu arada, İçişleri Bakanı Mustafa Purmuhammedi, seçimde 28 milyon oy kullanıldığını, buna göre katılım oranının da yüzde 65 olduğunu bildirdi.

/ TAHRAN

18.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’de iç savaş manzarası

  Blair Maliki’ye destek istedi

  Nejad’ın balonu sönüyor

  Suriye Golan’sız diyalog istedi

  Mısır Bahailiği reddetti

  Şiî milislere son, Sünnî direnişçilere af


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004