Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Suriye Golan’sız diyalog istedi

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres’ten sonra İsrail Başbakanı Ehud Olmert de Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın diyalog çağrısını reddetti.

Olmert’in sözcüsü Miri Eisin, AFP’ye verdiği mülakatta, Esad’ın teklifinin, ancak Suriye Hizbullah ve Hamas’a askeri destek vermekten vazgeçerse ciddiye alınabileceğini belirtti ve “Suriye Lübnan’da Hizbullah’a ve Filistin’de Hamas’a destek sağlamayı sürdürdüğü müddetçe bu açıklamaları ciddiye almak zor” dedi.

Bu arada, Amerikan Washington Post’a demeç veren Suriye Dışişleri Bakanı Velid el Muallim, ülkesinin İsrail’den müzakerelere başlama şartı olarak Golan’ı iade etmesini istemediklerinin altını çizdi. Muallim, “Ön şart yok. Yapıcı bir diyalog ön şartsız başlamalıdır” dedi bununla birlikte bütün işgal altındaki Suriye topraklarının geri alınması hedefinin ise baki olduğunu söyledi.

Öte yandan, İsrail Ulaştırma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şaul Mofaz da Olmert ve Peres ile benzer görüşleri olduğunu belirterek, “Müzakere etmek isteyenler samimiyet sergilemelidir, çünkü sözler yetmez” dedi.İşçi Partili Altyapı Bakanı Binyamin Ben Eliezer, Esad ile bir buluşmaya prensipte karşı olmadığını belirtirken, İsrail bakış açısına göre Suriye’nin en önemli ülke haline geldiğini ve Şam ile bir diyalog başlatılmasının Hizbullah’ı etkisiz kılmaya ve İran’ı tecrit etmeye imkan sağlayacağı görüşünü savundu, ancak Suriye’nin Hizbullah’a füze temin etmeye son vermesi ve Şam’da bulunan Hamas yönetiminden kurtulması gerektiğini söyledi. İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, Suriye’nin açıklamalarını incelemek ve konuşu tartışmak gerektiğini belirtti.

/ KUDÜS

18.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze’de iç savaş manzarası

  Blair Maliki’ye destek istedi

  Nejad’ın balonu sönüyor

  Suriye Golan’sız diyalog istedi

  Mısır Bahailiği reddetti

  Şiî milislere son, Sünnî direnişçilere af


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004