Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat: 2007 Kıbrıs için birleşme yılı olsun

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’a, 2007 yılında Kıbrıs sorununun çözüme birlikte yoğunlaşma çağrısı yaparak, “Birleşik Kıbrıs’a 2007 yılı içinde merhaba diyelim” dedi.

KKTC’de koalisyon hükümetinin büyük ortağı olan Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) 36. kuruluş yıl dönümü, düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Resepsiyona Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Türkekul Kurttekin, ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, Özgürlük ve Reform Partisi Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Güney Kıbrıs’tan Birleşik Demokratlar Hareketi (EDİ) lideri Mihalis Papapetru, Rum Meclis Başkanı ve AKEL Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas, Rum ana muhalefet Demokratik Seferberlik Partisi’nin (DİSİ) temsilcisi Keti Klerides, Sosyalist EDEK partisi temsilcisi Marios Karoras, bazı yabancı büyükelçiler ve büyükelçilik temsilcileri katıldı.

Kuruluş yıl dönümü resepsiyonunda konuşan CTP Genel Başkanı ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Kıbrıs sorununun çözümünün gerekliliğini vurguladı ve 2007’nin çözümün gerçekleşeceği yıl olması dileğinde bulundu.

Soyer, Kıbrıs’ta, iki eşit halktan birinin Kıbrıs Türk halkı olduğunu herkesin anlaması gerektiğini ifade ederek, bugün adada çözüme yönelik yeni bir döneme girildiğini, ‘’daha yürünmesi gereken çok yol olduğunu’’ kaydetti.

CTP’nin 36 yıl önce başlattığı barış, demokrasi ve çözüm yürüyüşünün, bunlar eksiksiz gerçekleşinceye kadar süreceğini söyleyen Soyer, Kıbrıs sorununun çözümünün sadece Kıbrıs Türk halkı değil, Kıbrıs Rum halkının da yararına olacağını kaydetti.

Çözüm gerçekleşmeden, Rum tarafının tek başına AB üyesi olmasının bugün için çözümde sıkıntı oluşturtuğunu anlatan Soyer, ‘’Kıbrıs Rum siyasileri bilmelidirler ki, tek kanatlı kuş uçamaz. Kıbrıs Türk halkı Kuzey Kıbrıs’ta yaşamak istiyor. Bu nedenle, yaşayabilir bir çözüme kadar Kuzey Kıbrıs’a uygulanan izolasyonlar kalkmalıdır. Bu bir ihtiyaçtır, demokratik haktır’’ dedi.

CTP, 50 üyeli KKTC Cumhuriyet Meclisinde 25 milletvekiliyle temsil ediliyor.

/ LEFKOŞA

30.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Saddam hemen asılacak iddiası

  Maliki: Erteleme yok

  BM: Acele edilmesin

  2006’da 660 Filistinli öldürüldü

  Talat: 2007 Kıbrıs için birleşme yılı olsun

  Somali’de barışa doğru

  Endonezya’da ölü sayısı artıyor

  İngilizler “küçük yalan”cı

  Hacca giden İngilizler artıyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004