Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

‘Başını aç-oku’ çözüm değil

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, son günlerde çocuklar ve gençler üzerinde yoğunlaşan cinsel istismar, şiddet, madde bağımlılığı konularında acil tedbirler alınması gerektiğine işaret etti. Başoğlu, başörtülü gençlere yönelik “Başınızı açın, okulunuzu bitirin” tavsiyelerinin de çözüm olmadığını vurguladı.


Hayır kurumlarına verilebilir

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, İçişleri Bakanlığının genelgesine göre kurban derisi toplama yetkisinin Türk Hava Kurumunda (THK) old

Gül: AB treni raydan çıkmadı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, AB ile ilişkilerde yeni bir döneme girildiğini ama raydan çıkılmadığını belirtti.


  Erken seçim istikrarı bozar

TİM Başkanı Oğuz Satıcı, TİM olarak erken seçim tartışmaları ile başından beri ilgilenmediklerini söyledi. “Bir taraftan siyasi istikrar istiyoruz, bir taraftan erken seçim talep ediyoruz. Bu birbiri ile çelişen bir durum” diyen Satıcı, seçimlerin, istikrarı uzun süreçte tekrar kazandıracak zaman dilimleri olduğunu söyledi.


  Reformlar devam edecek

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB ile ilişkileri konusunda ‘’10 Ocakta Dışişleri Bakanımız başkanlığında, bütün müsteşarlarımız ve kurum başkanlarını topluyoruz. Bu toplantıda, bundan sonraki dönemle ilgili kendi reform programımız ve yol haritamızın startını vereceğiz’’ dedi.


  Bayramda yağış beklenmiyor

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nın ilk günü yurdun büyük bölümünde yağış beklenmediğini belirtirken, Karadeniz kıyılarının yağmurlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçmesinin tahmin edildiği bildirdi.


  Bayram namazı vakitleri

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Bayramı namazının, Ankara’da 07.55’te, İstanbul’da 08.15’te, İzmir’de 08.13’te, Kars’ta ise 07.17’de kılınacağını duyurdu.


  Ankara’da erken bayramlaşma

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ankara Valisi Kemal Önal ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul etti.


  Bir kutu şeker, bir kucak duâ

Bayram öncesi İsmek kursiyerleri tarafından saç ve tırnak bakımları yapılan Kayışdağı Darülaceze sakinleri, çocukluk yıllarında olduğu gibi ellerine kurban kınası da yakarak bayram hazırlıklarını tamamladı.


  Bedava değil, yüzde 50 indirimli

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da bayram boyunca tek bilet sistemine dahil olan tüm toplu taşıma araçlarının yüzde 50 indirimli olarak hizmet vereceğini söyledi.


  Sezer, bütçe kanunlarını onayladı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5565 sayılı ‘’2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’’, 5566 sayılı “2005 Malî Yılı Kesin Hesap Kanunu’’ ve 5567 sayılı ‘’2005 Yılı Mali Yılı Katma Bütçeli İdareler Kesin Hesap Kanunu’’nu onayladı.


  Eczanelerde yeni yıl telâşı

Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK’nın tek çatı altında birleşmesi çalışmaları kapsamında, Türkiye genelinde Emekli Sandığı ve SSK ile anlaşmalı serbest eczanelerin 1 Ocak 2007 tarihi itibariyle “Ortak Provizyon Sistemi’’ne geçecekleri, sisteme geçiş nedeniyle 31 Aralık akşamı eczanelerde halen uygulanan sistemin kapatılacağı, bu yüzden bazı sıkıntılar yaşanabileceği bildirildi.


  Bayram ziyaretleri: Sosyal sorumluluk

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, aileden, komşulara, dost ve arkadaşlara varıncaya kadar birlik ve beraberliği, sosyal dayanışmayı arttıracak şekilde bayram ziyaretleri yapılması gerektiğini belirtti. Er, bayramların kültürümüzde ortak sevinç günleri olduğunu, dinî bayramlarda yapılan akraba ziyaretleriyle bu sevinçlerin taçlandırıldığını söyledi.


  Fethi Sami İngiltere'de toprağa verildi

Osmanlı ailesinin yurt dışında yaşayan mensuplarından biri olan ve geçtiğimiz günlerde Oxford’da tedavi gördüğü hastahanede 97 yaşındayken ölen Fethi Sami, Londra yakınlarındaki Brookwood’da toprağa verildi.


  Şükür, ailelerin çoğu ‘mutlu’

Aile Yapısı Araştırmasına katılanların yüzde 58.4’ünün ailelerini mutlu, yüzde 26’sının orta düzeyde mutlu, yüzde 10.9’unun ise çok mutlu gördüğü açıklandı.


  Lösemili çocuklara bayram hediyesi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Pediatri Servisi’nde tedavi gören lösemili ve kan hastalıklı çocuklar, Kurban Bayramı dolayısıyla hediye yağmuruna tutuldu.


  Kutuptan dev buzul koptu

Kuzey Kutbu’nda Kanada’ya ait bölgede, 11 bin futbol sahası büyüklüğünde bir buzul kütlesinin koptuğu tesbit edildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004