Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FENER'İ PİŞMAN ETMEM

F.Bahçe'nin Sırp yıldızı Mateja Kejman, en verimli döneminde İstanbul'a geldiğini ve başarılı olacağını söyledi. Türkiye ligini Hollanda ve Almanya ayarında bulan Kejman, "5 dil biliyorum ama Türkçeyi öğrenmek istiyorum. Tuncay ve Arda'yı beğeniyorum. En iyi kaleci ise Mondragon" dedi.

Fenerbahçe'nin sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği Sırp yıldız Mateja Kejman, Türkiye'ye gelişinde en önemli faktörün para olduğunu söyledi. Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Mateja Kejman, Futbol Extra Dergisi'ne verdiği röportajda birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. Türkiye'ye gelmesinin kendisi ve herkes için büyük bir sürpriz olduğunu anlatan Kejman, şöyle konuştu:

ÖNCE İSTANBUL'U GÖRDÜM

"Fenerbahçe'ye transferimden iki hafta önce Atletico Madrid'in Başkanı ve Teknik Direktörü ile konuştum. Onlar bir sezon daha takımda kalmamı istediklerini dile getirdi. Benim de kararım bu yöndeydi. Daha sonra başkan bana Fenerbahçe ile anlaştıklarını söyledi. Bu, benim için büyük bir şoktu. Daha sonra Fenerbahçe yöneticileriyle görüştüm ve bana çok iyi şartlar önerdiler. Ben de öncelikle İstanbul'a gelerek şartları ve ortamı görmek istediğimi daha sonra görüşmelere devam edebileceğimizi söyledim. Eşimle birlikte buraya geldik ve şartlardan memnun kaldık. Herkes kadar benim için de şok oldu. Her şey iki gün içinde gelişti."

EN VERİMLİ DÖNEMİM

En verimli döneminde Fenerbahçe'ye geldiğini belirten Kejman, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki 4-5 sezon benim futboldaki en verimli, en başarılı dönemim olacak. Artık yeteri kadar tecrübeye sahibim. Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde forma giydim. İnanıyorum ki Fenerbahçe de benim transferimden büyük mutluluk duyacak. Fenerbahçe'nin daha önce de bana teklifte bulunmuş olmasının kararımda bir etkisi olmadı."

TÜRKÇE ÖĞRENİYORUM

Fenerbahçe'yi tercih etmesinin ilk nedeninin para olduğunu itiraf eden Kejman, ikinci nedeninin iyi bir takımda oynamak istemesi, üçüncü nedeninin İstanbul'un Sırbistan'a yakın olması ve dördüncüsü ise arkadaşlarının İstanbul'a rahatlıkla gelebilecek olmasını gösterdi. Türkiye'de öğrendiği ilk kelimenin "yavaş" olduğunu ifade eden Mateja Kejman, 5 dil bildiği halde Türkçe'yi öğrenmek istediğini, birlikte yaşadığı ve çalıştığı insanlara saygı duyduğunu bu nedenle Türkçe'yi öğrenmeye çalıştığını, bunun sahada daha kolay iletişim kurmak için önemli olduğunu söyledi.

TUNCAY'IN ÖNÜ AÇIK

Süper Ligi'nin Hollanda ve Almanya liglerinin seviyesinde olduğunu anlatan Kejman, Türkiye'de çok yetenekli futbolcuların olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Fenerbahçe'de Tuncay çok yetenekli bir futbolcu ve çok genç. Yurt dışında da çok başarılı olacak bir futbolcu. Geleceği çok parlak. Fenerbahçe dışında Galatasaraylı Arda çok yetenekli. Fakat taktik, tecrübe ve disiplin eksikleri var. Bunlar giderildikten sonra ikisinin de çok başarılı olacağına inanıyorum.

EN İYİ KALECİ MONDRAGON

Türkiye'deki kalecilerden en çok Galatasaray'ın file bekçisi Mondragon'u beğendiğini söyleyen Mateja Kejman, "Yeri geliyor, bir futbolcu 6-7 yıl bir ülkede yaşıyor ve o ülkeye alışıyor. Kendini o ülkenin bir parçası gibi hissetmesi gayet normal. Bunda bir sorun yok bana göre" şeklinde konuştu.

Emre çok iyi savunmacı

Kejman, "Ankaragücü'nde oynayan Emre en beğendiğim defans oyuncusu. Fakat hakemlerin de bunda rolü var. Eğer hakem Emre'nin yaptıklarını değerlendirseydi büyük ihtimalle oyundan ihraç edilirdi" dedi.

30.12.2006


 

Denizli: Beşiktaş haberleri asılsız

İran birinci lig takımlarından Persapolis'i çalıştıran Mustafa Denizli'nin, Beşiktaş'a geleceği yolunda çıkan haberler çocuklarını bile şaşırttı.

Denizli, çocuklarının kendisini arayıp, (Baba ne oluyor. Bizden mi saklıyorsun) diye sorduklarını söyledi. Mustafa Denizli, hakkında Beşiktaş'a geliyor haberleri üzerine sorulan sorulara, ilginç cevaplar verdi. Denizli, "Beşiktaş'a geleceğiniz şeklinde haberler yazılıyor" sorusuna, "Söyleyecek birşey yok. Herkes kendi kendine birşeyler uyduruyor. Ben de anlamadım" diye cevap verdi. Denizli, "Beşiktaş yönetiminin sizinle görüştüğü yazılıyor. Böyle bir görüşme oldu mu?" sorusuna ise, "Yok, yok. Habire yazıyorlar, çiziyorlar. Çocuklarım da beni arıyorlar (Baba ne oluyor. Bizden mi saklıyorsun) diyorlar. Onlar bile soruyor yani. Şu anda ne söyleyebilirim. Böyle bir soruya nasıl cevap verebilirim. Beşiktaş'ın başında bir hoca varken niye yazarlar bunu anlamadım" diye cevap verdi.

30.12.2006


 

Szymkowiak Trabzon'a dönmüyor

Trabzonspor'un Polonyalı futbolcusu Szymkowiak, Trabzon'a dönmeyeceğini ve kulübün avukatıyla görüşmesini istedi.

Trabzonspor Kulübü, Polonyalı oyuncusu Miroslaw Szymkowiak'a ulaşamıyor. Miroslaw Szymkowiak adına önceki gün kulübe gelen ve ''Futbolu bıraktım. Trabzon'a dönmeyeceğim'' şeklinde ifadeler taşıyan mektup sonrası harekete geçen yönetim kurulu, şuana dek futbolcuya herhangi bir yolla ulaşamadı. Bilgisayar çıktılı olan ve Szymkowiak'ın imzasının bulunduğu mektupta, futbolcunun bordo-mavili kulüpten, avukatıyla temasa geçilmesini istediği belirtildi. Trabzonspor yönetiminin ise kampa katılması gereken futbolcu ile irtibata geçip mektubu doğrulattıktan sonra harekete geçeceği ifade edildi. Mektubun futbolcuya ait olduğunun kesinleşmesi halinde konunun UEFA'ya taşınacağı kaydedildi.

Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, ''Bu mektup herhangi birinden gelebilir ama bu futbolcu kampa katılacaktı. Ancak katılmadı. Telefonla da ona ulaşamıyoruz. Kuşkularımız iyice arttı'' dedi. Ne yapacakları konusunda şimdilik bir düşüncelerinin olmadığını ifade eden Sayitoğlu, ''Olay daha çok sıcak. İyice bir netleşsin ona göre gereken yapılır'' diye konuştu. 30 yaşındaki Polonyalı oyuncunun, bordo-mavili takım ile 2008 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

30.12.2006


 

Şota: F.Bahçe'yi UEFA'da eleriz

Bir dönem Trabzonspor'da forma giyen Az Alkmaar'ın tecrübeli golcüsü Şota Arveladze, UEFA Kupası'nda rakipleri Fenerbahçe ile zorlu maçlar oynayacaklarını belirterek, "Yine de turu geçeceğimize inanıyorum" dedi.

UEFA Kupası 3. turundaki rakipleri Fenerbahçe'nin güçlü bir kadroya sahip olduğunu söyleyen Şota, "Fenerbahçe ile zorlu maçlar oynayacağız. Onların maçlarını izleme imkanımız olmuyor ancak ne kadar kaliteli bir ekip olduklarını biliyoruz. Oynayacağımız maçlarda her türlü sonuç çıkabilir. Bizim için kolay olacağını söyleyemeyiz ama yine de turu geçen taraf olmak istiyoruz" diye konuştu. Gürcü futbolcu Şota, tüm Türkiye'nin yeni yılını ve bayramını da kutladığını sözlerine ekledi. Öte yandan Az Alkmaar, Hollanda Ligi'nde 31 Aralık Pazar günü Roda DJ ile oynayacağı maçın hazırlıklarını DSB Stadı'nda yaptığı antrenmanla sürdürdü. AZ Alkmaar, ligde oynadığı son 2 maçta Nijmegen NEC ile evinde 0-0 berabere kalırken, FC Twente'ye deplasmanda 3-0 yenilmişti.

30.12.2006


 

Kia Motors 9 NBA takımına sponsor

Kia Motors, 2006 NBA Şampiyonu Miami Heat takımı da dahil olmak üzere 9 NBA takımına sponsor olurken, 5 yerel yayın istasyonu ile NBA maçları için ortaklık anlaşması imzaladı.

Böylece Kia Motors, Amerika’da yaygın 4 ana spor dalından birine ilk kez destek vererek, spor ile ilgili pazarlama faaliyet alanını da genişletmiş oldu. Kia Motors, Atlanta Hawks, Boston Celtics, Miami HEAT, New York Knicks ve Seattle SuperSonics takımlarının resmi sponsoru oldu. Orlando Magic, Philadelphia 76ers ve Phoenix Suns ile onursal ortaklık anlaşması yapan Kia Motors, Chicago Bulls ile de reklam konusunda işbirliği yaptı. NBA ile yapılan özel anlaşmaya ek olarak Kia Motors, 5 NBA takımının maçları için yerel yayınlar ile medya ortaklık anlaşması yaptı.

30.12.2006


 

Mehmet Okur'un 10 sayısı yetmedi

NBA'de Batı Konferansı'nın 2 güçlü takımı San Antonio Spurs, Utah Jazz ile karşılaşırken, maçtan ev sahibi takım 106-83 galip ayrıldı.

Jazz'da forma giyen milli basketbolcu Mehmet Okur, mücadelede 10 sayı attı. Maça ilk 5'te başlayan ve sadece 15 dakika sahada kalan Okur, 10 sayının yanı sıra 3 asist yaptı ve 1 de ribaunt aldı. Spurs, 22. galibiyetini yine ünlü oyuncuları Tony Parker, Emmanuel Ginobili ve Tim Duncan'ın gösterdiği başarılı performansla elde etti.

30.12.2006


 

Skandal! FIFA, Cannavaro'nun ödülünü Zidane'a veriyor

FIFA'nın tarihi bir skandala imza atarak, geçtiğimiz günlerde İtalyan oyuncu Fabio Cannavaro'ya verilen 'Dünyada Yılın Futbolcusu' ödülünü geri alacağı ve ödülü Zidane'a vereceği iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde FIFA tarafından Real Madrid'in İtalyan savunma oyuncusu Fabio Cannavaro'ya verilen Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünün üzerindeki tartışmalar sona ermeden yeni bir skandal iddiası ortaya atıldı.

İspanya'da yayın yapan Marca Gazetesi, Fransız Gazeteci Geoffrey Rigaudeau'ya dayandırdığı haberinde, FIFA'nın oylamada hata yaptığını ve ödülü asıl kazananın, futbol bırakan Fransızların efsane ismi Zinedine Zidane olduğunu açıkladı. Gazete, ödül töreninden sonra Zidane'ın oylamaya ilişkin itirazlarını dikkate alan FIFA'nın yaptığı incelemeler sonucunda skandalın farkına vardığı ve oylama sonuçlarının yanlış hesaplandığını kabul ettiğini de duyurdu. Marca Gazetesi, FIFA'nın skandal hatayı kabul ettiğini ve yanlışlığın düzeltilmesi için 30 Aralık'ta mütevazı bir tören düzenleyerek ödülün Zidane'a verileceğini de iddia etti.

Gazeteye göre ödül, Monaco'da düzenlenecek bir törenle Zidane'a verilecek. Cannavaro'nun ödülü alması, dünya futbol kamuoyunda uzun süre tartışılmış ve İtalyan oyuncunun sadece Dünya Kupası'nda başarılı bir grafik çizdiği için ödülü aldığı ifade edilmiş ve ödülün bir savunma oyuncusuna gitmesi eleştirilmişti.

30.12.2006


 

Beşiktaş taraftarı

Son haftalarda Beşiktaşlı futbolcuların yaptıkları, gerek kamuoyu gerekse Beşiktaş taraftarları tarafından korkuyla izleniyor. Bu korkunun sebebi kaybetmiş oldukları güvenlerini kazanamıyor olmaları ve bunun sonucunda çok rahat kazanacakları maçları kazanamamaları. Bu durum taraftarın da futbolculara karşı olan güvenini sarsmakta. Burada asıl soru taraftarın ne kadar dayanacağı. Çünkü UEFA'ya havlu atıldı ve Süper Ligde liderin sekiz puan gerisinde kalındı. Ama bu kararlılıkla ne kadar devam edebilirler açıkcası kendileri de bilmiyor.

Madalyonun diğer yüzünü çevirelim: Beşiktaş taraftarı. Şunu samimiyetle söyleyebiliriz ki: Galatasaray ya da Fenerbahçe kulüpleri bu taraftara sahip olsaydı şu an açık ara fark atmıştı. Niye Beşiktaşlı futbolcular böyle bır nimetten faydalanamıyor? Bahaneleri şu: Heyecanlanıyoruz. Bu taraftar sizlerin elini ayağını birbirine dolamak için değil, size destek olmak için 90 dakika boyunca gırtlaklağını patlatıyor. Lütfen kendinize çeki düzen verin.

Diğer konumuz ise Ricordinho. Futbolu severek oynuyor, ne kadar topu ayağına yapıştırsa bile tam vaktinde çıkarmayı biliyor. Takım oyununun yanına şahsi becerilerini de katabiliyor. Taraftarın en sevdiği oyuncuların basında gelmesinin sebebi de budur.

Yahya ÖNER

30.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004