Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Çok üzülmüş

Edip Paşa Başbakanın açıklaması için değil, PKK ile mücadelede bir arpa boyu yol alınamadığı için üzülüp kahrolmalı!

Başbakan Erdoğan, bir gerçeğin altını çizdi. Büyük iddialarla oluşturulan Terörle Mücadele Özel Temsilciliği Kurumu’nun başarısız olduğunu söyledi.

Başbakan, aslında herkesin bildiği malumu ilan etti. Ardından Özel Temsilci Edip Başer’den bir cevap geldi: - Bu açıklamalara üzüldüm. Oysa, ortada üzülecek bir durum yok. Terörle Mücadele Özel Temsilciliği’nin “başarılı olmadığı” ayan beyan ortada... Irak’taki PKK kampları yine yerinde duruyor. PKK’nın lider kadrosu , ABD’nin denetiminde olan bölgelerde elini kolunu sallayarak geziyor. Adamlar, Kuzey Irak’taki hastanelerde tedavi oluyor. ABD’ye “işte oradalar” diyorsunuz, görmezlikten geliyorlar. Üstüne bir de terör örgütünde ABD menşeli silahlar ortaya çıkıyor. Başarı bunun neresinde?..

Edip Başer’in niye üzüldüğünü anlamak mümkün değil. Başbakan, böyle bir tablo karşısında “başarıdan” mı söz etmeliydi? Hepimizi yanıltıp, milletle alay mı etmeliydi? Ne demesi bekleniyordu Başbakan’dan? Vatandaşın gözünün içine baka baka yalan söylemesi mi?

***

Başer, “Başbakan bu sözleri benden aldığı bilgiler doğrultusunda söylemedi” diyor... Başbakan, kendisi ile görüşseydi ne değişecekti acaba? Kurumun gösterdiği üstün başarılar mı ortaya konulacaktı? Elbette değil. Yıllardır dinlediğimiz “terörle mücadeledeki kararlılık” anlatılacaktı. ABD’nin bizim “dostumuz” ve “müttefikimiz” olduğu söylenecekti. İki ülke arasında “çok iyi bir diyaloğun bulunduğu” ifade edilecekti. “Amerika da Kuzey Irak’taki PKK varlığından rahatsız” denilecekti. Hiçbir anlamı olmayan bir sürü laf peş peşe sıralanacaktı... Ziya Paşa ne demiş: - Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz! Terörle Mücadele Özel Temsilciliği’nde ise bu kuralın tam tersi işliyor. Beklenti ve laf çok, ama icraat yok!

***

Bakın Edip Başer ne diyor: - ABD’nin PKK ile mücadelede samimi olduğunu düşünüyorum... Eğer bu sözler gerçek düşüncelerini yansıtıyorsa eyvah ki ne eyvah! ABD, samimiymiş de hangi adımı atmış? PKK ile mücadele için ne yapmış? Bu nasıl bir samimiyettir ki, PKK bölgede dilediği gibi at koşturuyor? Amerikalılar bir de samimi olmasalardı halimiz ne olurdu acaba! Bence, Edip Paşa’yı asıl üzmesi gereken Başbakan’ın yaptığı açıklama değil. Paşa, şapkasını önüne koymalı, Terörle Mücadele Özel Temsilciliği kurulmasının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirmeli. Esas, PKK ile mücadelede bir arpa boyu yol alınamadığı için üzülüp kahrolmalı!

Bugün, 8.1.2007

Emin PAZARCI

09.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sezer’in sıkışan imajı

  Çok üzülmüş

  MİT ne demek istedi?

  Hanginizdi o?


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004