Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Karagöz’ün içi boşaltıldı

UNIMA Türkiye Millî Merkezi Başkanı Mevlüt Özhan, “Gölge oyununun içi o kadar boşaltıldı ki, bir tek anaokulu öğrencileri izler oldu. Karagöz ve Hacivat gibi değerlerimizi içeriklerini kaybetmeden korumak zorundayız” dedi.



Müzik kültürümüz alt üst oldu

Folklor araştırmacısı Hamit Çine , “Millet olarak zengin olan kültürel değerlerimize gereken önemi vermiyoruz. 1990 yıllarında çıkan pop müzik furyası müzik kültürümüzü alt üst etti” dedi.



Mehmet Akif İnan'a vefa

Şair ve fikir adamı Mehmet Akif İnan vefatının 7. yılında İzmir’de anıldı. Eğitimciler Birliği Sendikası İzmir Şubesi, şair, fikir adamı ve aynı zamanda MEMURSEN konfederasyonunun kurucusu Mehmet Akif İnan’ı vefatının 7. yılında düzenlediği bir törenle andı.



Bozüyük’te kitap şenliği

Bilecik’in Bozüyük İlçesi’nde açılan Kitap Şenliği büyük ilgi görüyor. Bozüyük’te Hükümet Konağı karşısı eski Toprakbank’ın yerinde açılan Kocatepe Kitap ve Kültür Galerisi büyük talep görüyor.



Safranbolu Kent Tarihi Müzesi açılışa hazır

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yapımı tamamlanan Kent Tarihi Müzesi açılış için Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’u bekliyor.



Kütüphane isteğine sanal ortamda destek

Eğitim gönüllüsü bir vatandaşın, internette açtığı ‘’www.kardesinisec.com’’ adresli web sitesi aracılığıyla kitap isteyen çocuklar için başlattığı ‘’Kütüphane Kuruyoruz’’ kampanyasıyla çeşitli illerde yaklaşık 70 kütüphane kurulduğu bildirildi.



Hocayı binlerce kişi ziyaret etti

Nasreddin Hoca’nın Konya’nın Akşehir ilçesindeki türbesi, 2006 yılında 36 bin 300 yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004