Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Müzakereler istişareli yürüyecek

Tarama sürecinin ardından müzakere sürecine geçilen AB’ye uyum amacıyla çıkarılacak mevzuatın ekonomik, sosyal ve çevresel etkileri, artık öncelikle sektör firmalarına sorulacak.

Edinilen bilgiye göre, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, müzakere sürecine hazırlık amacıyla, AB mevzuatına uyumun ekonomik, sosyal ve çevresel etkileri konusunda, ilgili sektörlerin görüşünü almak üzere anket uygulaması başlattı. Bakanlık, söz konusu mevzuat uyumu halinde sektörde beklenen gelişmelere ilişkin hazırladığı 35 sorudan oluşan 8 sayfalık anketi, ilgili firmalara ulaştırarak, 12 Ocak’a kadar cevaplamalarını istedi. Ankette, firmaların, söz konusu düzenlemenin rekabetçilik, iç ve dış pazar, ticaret ve yatırım hareketleri, serbest piyasa düzeni, üretim, üretim maliyetleri, istihdam, ithalat ve ihracat, Ar-Ge faaliyetleri üzerine olabilecek muhtemel etkileri hakkındaki görüşleri soruluyor. Firmalardan, AB düzenlemelerine uyumun hava ve su kalitesi ile kaynakları, toprak kalitesi ve yer altı kaynakları, iklim üzerine olabilecek muhtemel etkileri hakkında da görüş isteniyor. Ayrıca, sosyal etkiler bölümünde de “AB’ye uyum amacıyla yapılacak düzenlemenin iş kalitesine ilişkin haklar ve standartlar üzerine olabilecek etkileri’’ soruluyor. AB ile tarama sürecinin tamamlandığını ve müzakere sürecine geçileceğini hatırlatan yetkililer, müzakerelere başlamadan önce, AB’nin, uyum amacıyla yapılacak düzenlemelerin sektörlere olası ekonomik, sosyal ve çevresel etkilerinin değerlendirilmesi amacıyla, ‘’etki değerlendirme raporları’’ istediğini, bu amaçla ilk uygulamanın da Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından başlatıldığını söylediler.

Söz konusu etki değerlendirme uygulamasının, bu yıl, bütün sektörlerde ve bütün mevzuat uyumu çalışması öncesi, zorunlu olarak yapılması bekleniyor. Bakanlık tarafından firmalara ulaştırılan anketin ön yazısında, ulusal mevzuatın AB mevzuatı ile uyumlaştırılması çalışmalarında, ulusal sektörün yeni düzenlemelerden olumlu veya olumsuz bir şekilde etkilenmesinin muhtemel olduğuna dikkat çekildi.

/ ANKARA

09.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çoğunluk hâlâ AB’yi istiyor

  Irak'ın tamamı tedirgin ve...

  Müzakereler istişareli yürüyecek

  Onlar şimdi AB vatandaşı

  Avrupadaki Türk kadınlar erkeklerden önde

  Ege 7 kez sallandı

  Sözleşmeli öğretmenlere, “asker öğretmen” olma yolu

  Meclis, soydaşların durumunu görüşecek

  Bayramlaşma için Suriye’ye giden 840 kişi dönmedi

  Kuş gribine karşı ilâç stoku arttırılıyor

  Önder: Odalar, siyaset yerine işlerine baksın

  Başoğlu: Siyasette kaliteyi düşürmek, demokrasiyi yıpratır

  PKK sorunu Irak ile işbirliğini engelliyor

  Okul yangını korkuttu


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004