Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kütüphane isteğine sanal ortamda destek

Eğitim gönüllüsü bir vatandaşın, internette açtığı ‘’www.kardesinisec.com’’ adresli web sitesi aracılığıyla kitap isteyen çocuklar için başlattığı ‘’Kütüphane Kuruyoruz’’ kampanyasıyla çeşitli illerde yaklaşık 70 kütüphane kurulduğu bildirildi.

Site kurucusu fotoğraf san’atçısı Cengiz Tünay, fotoğraf ağırlıklı şehir kitapları çalışması için Diyarbakır’da bulunduğu sırada çaresiz insanları görünce, ‘’kardeşten kardeşe giden bir dost eli olmalıdır’’ düşüncesiyle kurduğu, www.kardesiniseç.com web sitesinin amacına ulaştığını söyledi.

Tünray, kurduğu web sitesinde, özellikle doğu illerinde görev yapan öğretmenlerden, öğrencilerin kütüphane olmadığı için bir takım sıkıntılar yaşadığını öğrenince, bu soruna sanal ortamda çözüm aramaya karar verdiklerini belirtti.

Türkiye’de zor şartlar altında okuma mücadelesi veren çok sayıda öğrenci bulunduğunu bu site aracılığıyla öğrendiğini vurgulayan Tünay, ‘’Kulaklarımızda kütüphane çığlığını hissedince, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kitap bağışı kampanyası başlattık. Bu kampanya kapsamında kesinlikle para kabul etmiyoruz. Sadece ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere bağışlanan kitapları alıyoruz’’ dedi. Tünay, bu tür kampanyalarla sosyal kalkınmanın, paylaşmanın ve dayanışmanın güçlendirileceğine değinerek, ‘’Şimdiye kadar bir çok ilde 70’e yakın kütüphane kurduk. Vatandaşların desteği ile kütüphane sayısı her geçen gün artacaktır’’ diye konuştu.

/ MERSİN

09.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Karagöz’ün içi boşaltıldı

  Müzik kültürümüz alt üst oldu

  Mehmet Akif İnan'a vefa

  Bozüyük’te kitap şenliği

  Safranbolu Kent Tarihi Müzesi açılışa hazır

  Kütüphane isteğine sanal ortamda destek

  Hocayı binlerce kişi ziyaret etti


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004