Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Gelecek gençlerde

G.Saray Kulüp Müdürü Adnan Sezgin, Pazar akşamı CNN kanalı konuğuydu. G.Saray'ın iç yapısıyla alakalı olarak önemli açıklamalar yaptı. G.Saray'ın geleceğinin belirlenmesi ve sportif başarı ile beraber, yapılanmadaki gelişmelerle ilgili bilgiler aktardı. Bu açıklamaların taraftarı ilgilendiren en önemli bölümü G.Saray'ın sportif başarıdaki geleceğiydi.

Adnan Sezgin, G.Saray futbol takımının omurgasını önümüzdeki üç yıl içinde alttan gelen yeni jenerasyonun oluşturacağını anlattı. Hazırlıkların bu plan üzerine yürütüldüğünü söyledi. İyi oyuncu transferi artık son derece zorlaştı. Kaliteli oyuncu fazla para demek. Özellikle de G.Saray'ın mahdut imkanları buna müsait olmadığı için, bu yoldan başka da seçenek yok. Bu yaklaşım son derece doğru. Eğer iyi oyuncu alamıyorsanız, kendiniz yetiştirmek zorundasınız.

G.Saray'ın şu anda yaptığı da bu. İlk oyuncu prototipi Arda. Arda'nın bu sezon başarılı olup, milli takıma kadar yükselmesi, diğer genç oyuncuların önünü açamaya yardım edecektir. Arda' dan önce, alt yapıdan gelen Sabri, Arda ile beraber şu anda takımın iskeleti içinde yerlerini aldılar.

Bunlardan başka Aydın, Oğuz, Mehmet, Ferhat, Zafer, Özgürcan, Mülayim, Uğur, Cafercan ve PAF'ta bulunan oyuncular sırası gelince iskelet içinde yerlerini alacaklar. Tabi bu oyuncuların takımda yer alıp forma giymeleri ve sürekli olmaları şart. Bunu için G.Saray formasını giyebilecek kıvama gelmeleri lazım. Adnan Sezgin bu konuyu açıkça belirtti. Sporcuları iki yönden hazırladıklarını anlattı. Birincisi, kişilik olarak, ikincisi futbolcu olarak. Bu tespit de son derece yerinde.

G.Saray, UEFA Kupası ve Süper Kupayı böyle bir yol izleyerek ulaşmıştı. Yapılan iş, o zamanki jenerasyona Taffarel, Hagi, Popescu gibi klas isimleri monte etmek olmuştu. Yönetimin şu anda yaptığı, aynı yolla başarıyı yeniden yakalayabilmek. Bu arada G.Saray modern stadına bir an önce kavuşmalı. Yeni kupalar ve başarıların sönük kalmaması için bu şart.

Said OKUR

09.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  MARCELİNHO DÖNÜYOR

  F.Bahçe'de yine tatsızlık

  Doğan Hakyemez sonunda istifa etti

  Potada Telekom F.Bahçe çekişmesi

  Hidayet 9'da kaldı

  Köln'ün Serhat ısrarı

  Gelecek gençlerde


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004