Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşsizlik hangi yaş grubunda yaygın?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Araştırma Merkezi (TEKAM) Müdürü Prof. Dr. Muammer Kaya, işsizliğin, 15-24 yaş arasındaki genç, 55-64 yaş arasındaki yaşlı gruplar ile kadınlarda daha yaygın durumda olduğunu bildirdi.

Kaya, yazılı açıklamasında, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilâtı (OECD) üyesi ülkelerin ekonomilerinin 1995-2005 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 2.6 büyüdüğünü, Türkiye’nin ise OECD ülkeleri arasında millî gelir artışında yıllık ortalama yüzde 4.1 ile 6. sırada yer aldığını kaydetti.

Buna karşın 2005 yılında 30 OECD ülkesi içinde kişi başına düşen millî gelir ortalamasının 29 bin dolar olduğunu ifade eden Kaya, 2004’te bu değerin 28.5 bin dolar düzeyinde bulunduğunu belirtti.

Kaya, 30 ülkenin 17’sinin kişi başına 30 bin dolarlık geliri 2005’te aştığına işaret ederek, açıklamasında şunları ifade etti: ‘’2005’te OECD içinde hızla büyümesine rağmen kişi başına düşen millî geliri 10 bin doların altında olan tek ülke Türkiye’dir. Eğer, ülkeler yaşam standartlarını artırmak, zenginlik ve varlıklarını sürdürmek isterlerse iş gücüne katılım oranlarını artırmak zorundadırlar. İşsizliğin yaygın olduğu 15-24 yaş arası genç grup, 55-64 yaş arası yaşlı grup ile kadınlar özel önem gerektirmektedir. İşsizlik bu 3 grupta daha yaygın durumdadır. İş bulmada genç, yaşlı, kadınların dışında engelliler ve eski mahkûmlar da oldukça zorlanmakta ve dezavantajlı olmaktadır.’’

/ ESKİŞEHİR

23.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yüksek faiz istihdamı ezdi

  Para politikası duyarlı olacak

  İşsizlik hangi yaş grubunda yaygın?

  Sabancı: Vergi sistemi beklentileri karşılamıyor

  Hyundai'den bir yenilik daha

  “Türkiye, Rus gazına mahkûm bırakılıyor”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004