Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Nasreddin Hoca yeniden UNESCO ve UNICEF yolunda

Akşehir Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Taner Serin, Nasreddin Hoca’nın doğumunun 800. yıl dönümünü dünya ölçeğinde kutlamak, yüz yılda bir gelen bu şansı değerlendirmek için farklı alanlarda uluslar arası ortak projeler üretme ve çalışmalar yapmak üzere UNICEF ve UNESCO’ya teklif götüreceklerini bildirdi.

Serin, UNESCO’nun 1996 yılını ‘’Nasreddin Hoca Yılı’’ ilân etmesiyle, Türkiye’de ve birçok ülkede çeşitli faaliyetler düzenlendiğini hatırlattı.

Bilimsel toplantılar, yayınlar ve san’atsal gösterilerle desteklenen bu anlamlı yılın, Nasreddin Hoca’nın daha yaygın olarak ele alınmasında önemli katkılar sağladığını ifade eden Serin, şunları kaydetti:

‘’Nasreddin Hoca gibi bir tarihsel kişiliğin adına, şenlik düzenleyen Akşehir, 47 yıldır Hoca’nın değerinin bilinmesi, felsefesinin ve mizahının doğru anlaşılması ve yaygınlaşması için uğraş veriyor. İlçe, Nasreddin Hoca Türbesi ve neredeyse her köşeye yerleşmiş olan Nasreddin Hoca görüntüleriyle bir tarihsel geleneğin temsilcisi olduğunu kanıtlıyor. Önce ulusal, daha sonra da uluslar arası alana taşınan Nasreddin Hoca şenlikleri, yıllardır pek çok san’atçı, yazar, aydın ve bilim adamının Akşehir’e gelmesini sağladı. Bu faaliyetlerle Akşehir, bir kültür ve gülmece başşehri haline geldi.’’

2008 yılının Nasreddin Hoca’nın 800. doğum yıl dönümü olduğunu belirten Serin, Hoca’nın doğumunun 800. yıldönümünü dünya ölçeğinde kutlamak, yüz yılda bir gelen bu şansı değerlendirmek için farklı alanlarda uluslar arası ortak projeler üretme ve çalışmalar yapmak üzere UNICEF ve UNESCO’ya teklif götüreceklerini bildirdi.

Serin, Nasreddin Hoca gibi bir kişiliği, bir kültürel mirası anlamak ve anlatmanın kolay bir iş olmadığını belirterek, ‘’İnanıyoruz ki Nasreddin Hoca ile birlikte Türkiye’nin gülen yüzünü hoşgörülü bakışını, barış arzusunu dünyaya daha iyi anlatabiliriz’’ dedi.

23.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sinema barışa hizmet etmeli

  Nasreddin Hoca yeniden UNESCO ve UNICEF yolunda

  Bir 12 Eylül filmi: Zincirbozan

  Kapadokya tarihî eser zengini


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004