Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Türkiye gözümüzü açtı

Türkiye'deki futbol sevgisinden çok etkilendiğini belirten Bayern Münih Onursal Başkanı Franz Beckenbauer, "Dünya Kupası'nda Türkiye olsaydı coşku ve kazancımız daha da artardı" dedi. Beckenbauer, "İstanbul'da 21 yenildiğimiz Türkiye-Almanya milli maçında Halil Altıntop ve Nuri Şahin'in bize gol atması gözlerimizi açtı. Almanya doğumlu Türk gençlerini bizim milli takıma kazandırma çalışmaları bu maç sonrası hızlandı" şeklinde konuştu..

Alman futbolunun yetiştirdiği önemli spor adamlarından Franz Beckenbauer, Türkiye'de futbola olan ilginin kendisini çok etkilediğini söyledi. İstanbul'da oynanan Türkiye-Almanya hazırlık maçı yanında Şampiyonlar Ligi finalindeki coşkuyu da yerinde yaşadığını belirten 2006 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Beckenbauer, "Türklerin futbola olan bu ilgisi kulüpler ve milli takım bazında başarılara olumlu yansıyacaktır. 2002 Dünya Kupası'nda Türkiye milli takımının bütün maçlarını izledim. Böylesine güzel futbol oynayan bir ekibin 2006'da Almanya'daki finallere gelememesi futbol adına bir kayıptı. Almanya olarak biz de coşku ve maddi kayba uğradık. Türklerin futbola olan ilgisine hayranım"dedi.

FUTBOLDA İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Almanya'nın Wiesbaden kentinde düzenlenen Almanya Spor Galası'nda Cihan'ın sorularını cevaplandıran FİFA yönetim kurulu üyesi Franz Beckenbauer, "Almanya olarak futbol konusunda Türkiye ile her türlü işbirliğine hazırız. Burada yaşayan 3 milyon Türk insanı iki ülke arasında önemli bir köprü. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. İki ülke arasında projeler üretilip hayata geçirilebilir." diye konuştu.

GERÇEKLERİ FARK ETTİK

İstanbul'da Türkiye ile Almanya arasında oynanan hazırlık maçında Almanya doğumlu gençler Halil Altıntop ve Nuri Şahin'in gol atmasının ardından bazı gerçekleri fark ettiklerini belirten Bayern Münih Takımı Onursal Başkanı Beckenbauer, "Almanya Futbol Federasyonu olarak Almanya doğumlu Türk gençlerini bizim milli takıma kazandırma çalışmaları bu karşılaşma sonrası hızlandı. Şuan Stuttgart'ta oynayan Serdar Taşçı'nın Almanya defansına büyük yardımları olacağına inanıyoruz. Almanya'daki Türk futbolcu potansiyelini mercek altına aldık. Mutlaka faydalanmak istiyoruz"şeklinde konuştu.

08.02.2007


 

Hamit Altıntop 3 yıl Bayern'de

Alman futbolunda bir marka olan Bayern Münih bir Türk futbolcuyu uğurlamaya, diğerini ise karşılamaya hazırlanıyor.

1992 yılında geldiği Bayern Münih'te takımı sırtlayan adam özelliğini hiç kaybetmeyen 37 yaşındaki Mehmet Scholl sezon sonunda futbola veda edeceğini açıkladı. Bayern Münih'te ise zirveden uzaklaşıldıktan sonr antrenör Felix Magath'ın görevden alınmasıyla başlayan kargaşa dönemi devam ediyor. Defansındaki problemi Hamit Altıntop ile çözmeye karar veren Bavyera ekibi Türk futbolcuyu transfer etti. Alman gazeteleri Hamit'in 3 yıllığına imza attığını ileri sürüyor.

08.02.2007


 

Fatih'in hedefi Avrupa

Trabzonspor'dan sezon başında Rusya'nın Zenit Petersburg takımına transfer olan Fatih Tekke, bir gün Avrupa'ya gidebileceğini söyledi.

Fatih Tekke, Avrupa'da bazı kulüplerden daha önce teklifler aldığını belirterek, ''16 yaşında Ajax, 22 yaşında Altay'da oynarken Bayern Münih, 28 yaşında da Everton'dan teklif aldım. Ajax'a Trabzonspor vermedi. Altay'da oynarken Bayern Münih'den teklif geldiği hafta maçta ayağım kırıldı. Everton'dan en başarılı olduğum dönemde teklif geldi, ancak bu transfer de gerçekleşmedi. Sonunda Zenit'e transfer olduk. Belki bir gün Avrupa'ya da giderim hiç belli olmaz'' dedi.

ARKADAŞ

İSTİYORUM

Rusya'da dil bilmediği için sıkıntı yaşadığını belirten Fatih Tekke, ''Orada, Trabzon'daki takım arkadaşlarımdan biri olsa mükemmel olur. Çünkü konuşacak birine ihtiyacım var. Oradaki hayatımın büyük bir bölümü kulüpte geçiyor. Oyuncular var, ama yabancı dil bilmediğim için onlarla konuşamıyorum ya da çat pat konuşuyorum. Çok özlüyorum Trabzon'u ve arkadaşlarımı. Bu özlemimi internetten bir şeyler araştırarak gidermeye çalışıyorum. Kendimi böyle avutuyorum. Bir Türk oyuncu olsa mükemmel olur. İnsanın bir sıkıntısını, derdini paylaşacak, aynı dilden konuştuğu birine ihtiyacı var'' diye konuştu. Fatih Tekke, Rusya liginde sezonu 20 golle tamamlamayı hedeflediğini kaydetti.

08.02.2007


 

Bobo: Hakan Şükür'le oynamak isterdim

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Bobo, Süper Lig'de beğendiği futbolcularla ilgili bir soruya, ''Hakan Şükür ve Yattara'yı çok beğeniyorum. İkisi de çok iyi futbolcu. Onlarla birlikte oynamak isterdim. Büyük futbolcularla oynamak kendi futbolunuzu da geliştirir'' dedi.

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Bobo, ligin ikinci yarısındaki çıkışlarını, sakatlıkların azalmasına bağladı. Bobo, Vestel Manisaspor ile yaptıkları 2 maçta çok iyi oynadıklarını belirterek, ''Bu iki maçta zemin çok iyiydi, ama Gaziantep'te kaygan bir zemin vardı ve bizi zorladı. Ayrıca bu maçta şanssızdık. Toplar direkten döndü, çizgiden çıkarıldı'' dedi.

Bobo, lider Fenerbahçe ile aradaki puan farkını kapatıp, sezon sonunda şampiyon olmak istediklerini, bunun için de ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Basın mensuplarının daha önce hiç futbol yaşamında bu kadar puan farkını kapatıp bir takımla şampiyonluğa ulaşıp ulaşmadığını sormaları üzerine, ''Ben yaşamadım, ama Türkiye'de daha önce yaşanmış. Bence olabilecek bir şey, olabilir de'' cevabını verdi.

Aurelio ve Nobre'nin Türk vatandaşlığına geçtiğinin hatırlatılması ve ''Sen de Türk vatandaşlığına geçir misin? Türk Milli Takımı'nda oynar mısın?'' diye sorulması üzerine Bobo, ''20 yaş altında Brezilya milli takımında oynadım. Türk milli takımında oynayıp oynayamayacağımı bilmiyorum, statü nedir bilmiyorum, ama böyle bir teklif gelirse düşünürüm'' diye konuştu.

Süper Lig'de beğendiği futbolcularla ilgili bir soruya Bobo, ''Hakan Şükür ve Yattara'yı çok beğeniyorum. İkisi de çok iyi futbolcu. Onlarla birlikte oynamak isterdim. Büyük futbolcularla oynamak kendi futbolunuzu da geliştirir'' dedi.

08.02.2007


 

Hakan Şükür'e suç duyurusu

Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür'ün Antalya'da arsa alımı için vekalet verdiği ve konut yapımı için ortak olduğu müteahhit tarafından dolandırıldığını iddia etmesi üzerine gözaltına alınan ve serbest bırakılan 5 kişi arasında bulunan iş adamı Ali Demir, Şükür hakkında, ''İftira, basın yoluyla hakaret'' iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Hakan Şükür, 2004 yılında Antalya'da arsa alımı için vekalet verdiği iş adamı ve müteahhit F.M.B. tarafından dolandırıldığı, bazı arsa kooperatiflerine bilgisi olmadan üye yapıldığı, üyelikten çıkarıldığı ve arsalarının bu şekilde bilgisi olmadan değerinin altında satışının yapıldığı iddialarıyla avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

08.02.2007


 

Deivid: 7 puan fark önemsiz

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Devid, 7 puan farkın önemli bir avantaj olarak görmediğini belirtti.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Devid, gol yükünü orta alan oyuncularının sırtladığı, forvetin gollerde yetersiz kaldığı şeklindeki eleştirilere anlam veremediğini söyledi. Deivid, 7 puan farkın önemli bir avantaj olarak görmediğini belirterek, "Bütün çalışmalarımızı ciddiyet içinde bu farkı korumak ve olursa da açmak için yapıyoruz. Biz eğer bütün maçlarımızı kazanırsak ,fark ya aynı kalır ya da rakiplerimizin olası puan kayıplarında açılır" şeklinde konuştu.

08.02.2007


 

Ulusoy Bakü'ye davet edildi

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un, Azerbaycan Futbol Federasyonu'nun yeni ofisinin açılışı için Bakü'ye gideceği öğrenildi.

27 Marttaki açılışa, FIFA Başkanı Joseph S. Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini ve UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik ve Finlandiya Futbol Federasyonu Başkanı Pekka Hamalainnen'in de katılacağı bildirildi.

08.02.2007


 

Demirel: 18 yaşından beri Beşiktaşlıyım

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Yıldırım Demirören başkanlığındaki Beşiktaş'ın yeni yönetimini kabul etti.

Süleyman Demirel'in Ankara Güniz sokaktaki evinde yapılan kabulde, Demirel, memleketinden İstanbul'a gittiği 18 yaşından beri Beşiktaş taraftarı olduğunu belirterek, ''Liglerin başladığı 1958 yılından beri Galatasaray ve Fenerbahçe 16'şar, Beşiktaş ise 12 kez şampiyon oldu. Yeni yönetime düşen görev, bu 12'yi yukarı çıkartmaktır'' diye konuştu. Demirel, kafilede yer alan tek bayan yönetici için de, ''Bu kadar erkeğin içinde tek hanım yöneticinin olması çağdaş Türkiye'nin yüzüdür. Hadi bakalım bu sayıyı da artırın'' dedi.

2 ADET 32 NUMARALI FORMA

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de, Türk futbolunun içinde bulunduğu kaostan kurtulması için 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in deneyimlerinden yararlanarak bilgi almaya geldiklerini ifade etti. Demirel ise Spor'dan Sorumlu Devlet Bakanı M. Ali Şahin'in, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'la kavgalı olmasına tepki gösterdi. Kabulün sonunda Demirören, Demirel'e, üstünde ''Süleyman Demirel'' yazılı 2 adet 32 numaralı Beşiktaş formasıyla Beşiktaş ambleminin bulunduğu cam bir plaket hediye etti.

08.02.2007


 

Portekiz özel maçta Brezilya'yı 2-0 yendi

Portekiz, Londra'da oynanan özel maçta Brezilya'yı 2-0 yendi.

Emirates Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı golsüz berabere tamamlanırken, 82. dakikada Simao Sabrosa, kaydettiği golle Portekiz'i 10 öne geçirdi. 88. dakikada Ricardo Carvalho'nun golüyle farkı 2'ye çıkaran Portekiz, geri kalan kısa sürede başka gol olmayınca sahadan 20 galip ayrıldı.

08.02.2007


 

NBA'de Türk gecesi

NBA'de forma giyen 2 Türk oyuncuyu karşı karşıya getiren maçta, Hidayet Türkoğlu'nun takımı Ordlando Magic, deplasmanda Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks'a 116-111 yenildi.

Bradley Center'da yapılan ve 13 bin 579 kişinin izlediği karşılaşmada ilk 5'de sahaya çıkan Türkoğlu, yaklaşık 38 dakika oyunda kaldı. Türkoğlu, bu süre içinde, 18 sayı, 1 savunma ribauntu, 4 asist ve 1 top çalmalık performans sergiledi. Öte yandan 4 maçlık yenilgi serisine son veren Bucks'da, Ersan İlyasova, yaklaşık 14 dakikada 4 sayı, 1'i hücum 2'si savunma olmak üzere 3 ribaunt ve 1 asistlik oyun çıkardı.

08.02.2007


 

Zelenka affedildi

Vestel Manisaspor'da ilk yarının son haftalarında kadro dışı bırakılan ve devre arasında gönderileceği belirtilen Çek futbolcu Zelenka, yeniden kadroya dahil edildi.

Kulüp idari menajeri Mustafa Turgat, Zelenka'nın sürekli olarak takıma dönme isteğini kendilerine ilettiğini kaydederek, ''Zelenka'nın takımda kalmasına karar verdik. Bu futbolcumuz takımla birlikte antrenmanlara başladı'' dedi.Turgat, kadro dışı bırakılan Johana'nın sözleşmesini karşılıklı olarak feshettiklerini, bu futbolcuya başarı dilediklerini kaydetti.

08.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004