Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gül: ABD bize karşı mahçup

Washington’daki temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ABD’nin neden PKK’ya karşı harekete geçmediği yönündeki bir soruyu, “Onu bilemem. Bize söyledikleri ‘size karşı mahcubuz, üstümüze düşeni yapacağız’. Ben de ‘bunu artık gözle görülür, elle tutulur yapın, hepimizin beklentisi bu’ diyorum” diye cevaplandırdı.


Bush’un Irak politikası iflas etti

BD Başkanı George W. Bush’un izlediği Irak politikasının iflas ettiğini söyleyen AKP’li Turhan Çömez, Irak’ın, kontrol edilmesi çok zor olan açık bir

Irak’ta kan durmuyor: 28 ölü

Irak’ta düzenlenen saldırılarda, 28 kişinin öldüğü bildirildi. Güvenlik kaynakları, başşehir Bağdat’taki Meştal mahallesinde bomba yüklü bir aracın i


  Bakoyanni, söz verdi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Batı Trakya bölgesinin coğrafi yapısı ve çokkültürlü oluşunun ‘’zaafiyet değil güç oluşturduğunu’’ söyledi.


  Abbas ve Meşal bir araya geldi

Filistin’de kanlı iç çatışmaları sonra erdirme ve İsrail ile barış görüşmelerine yeniden başlama konularını ele almak üzere, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas lideri Halid Meşal, Mekke’de bir araya geldiler.


  Filistin için üçlü görüşme

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, 19 Şubat Pazartesi günü biraraya gelecekleri açıklandı.


  Yabancı askerler Irak’tan çekilsin

Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy, Irak’taki iç savaştan çıkmanın ‘’tek yolunun’’ bu ülkedeki yabancı güçlerin 2008 yılı içinde çekilmesi olduğunu söyledi.


  Bağdat’ta güvenlik tartışması

Irak Başbakanı Nuri el Maliki’ye yakın bir kaynak, Bağdat güvenlik planının başlamadığını söyledi.


  Hariri suikasti için uluslar arası mahkeme

Birleşmiş Milletler (BM), eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastını soruşturmak üzere kurulması öngörülen uluslar arası mahkemeyle ilgili olarak Lübnanlı yetkililerle bir anlaşma imzaladı.


  Ateist Çin'de dine yöneliş artıyor

Şangay Üniversitesi’nden iki profesörün yaptığı anket çalışması, Çin’in resmi tahminlerinde 100 milyon olarak belirtilen dine inanan insan sayısının, gerçekte 300 milyon civarında olduğunu gösterdi.


  Alman TV'sinde Cuma yayını

Alman ZDF televizyonunun internet sayfasında Mayıs ayından itibaren “Cuma Sözü” (Wort zum Freitag) adı altında Müslümanlara yönelik yayın yapılacağı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004