Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Terim: Ders çıkarmalıyız

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Tugay’ın Gürcistan karşısında iyi oynadığını ilk defa (A) Milli olan Aydın’ın da sırıtmadığını söyledi. Sakat futbolcuların iyileşmesi ile milli takımın normal düzenine döneceğini kaydeden Terim, ‘’Oyunun genelinde çok da iyi oynamadık. Türkiye grubunda liderdir, lider olmaya devam edecektir. Hazırlık maçlarından da dersler çıkarmak lazım’’ dedi.

GÖRÜNTÜLER FIFA’YA GİDECEK

Gürcistan’a 1-0 yenildikleri maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında buraya dostluk maçına geldiklerini sandığını vurgulayarak, ‘’Ben bildiğiniz gibi zaman zaman tepki gösteriyorum. Bu gösterdiğim tepkinin haklı olduğunu ve bir türlü kendimi ifade edemiyorum. Ne oyuncularıma, ne kamuoyuna, ne de basın mensuplarına hakemle ilgili bir söz söylemedim. Ancak biz futbol federasyonunun sahada lehte ve aleyhte tüm görüntüleri çeken kamerasındaki görüntüleri UEFA ve FIFA’da kullanacağız’’ dedi.

DOSTLUĞA YAKIŞMADI

Oyuncularının maçta gösterdikleri sabırları için tebrik ettiğini ifade eden Terim, şöyle devam etti: ‘’Oyuncularımıza en ufak bir ceza Yunanistan maçına yansır diye tembih ettik. Biz iddialı bir takımız, dostluk maçında fire veremeyiz. Ancak bizlerin insan olduğunu unutan bazıları zaman zaman bu konuda bizi eleştiriyorlar. Ancak bugün ne yapalım? Hepsini bir tarafa topladık. Özellikle hakemlerin odasına girip üçünü de tebrik ettim. Hakkımızı meşru zeminlerde arayacağız. Neden tebrik ettim? Duydum ki FIFA hakemiymiş. Başkasınında canını yakmasın, hakkını yemesin. Bu konuda federasyon üyelerine de söyledim. Bu her halde gidecektir. Tekmeler, küfürler hoş değil. Dostluk maçının karşılığı bu olmamalı. Bizim ülkemiz şunu bilmeli ki, her konuda bir şey olduğu zaman bizler haksız çıkıyoruz. Haklı çıkmak için sakin kalmadık, tam tersi Yunanistan maçını düşündüğümüz için sakin kaldık.’’

09.02.2007


 

Erzik’in yeni görevi bugün belli olacak

UEFA Yönetim Kurulu’na yeniden seçilen Şenes Erzik, UEFA yönetiminin yarın yapacağı görev dağılımına katılmak için Cenevre’ye gitti. Erzik, hareketinden önce havalimanında yaptığı açıklamada, yeni görevinin bugün belli olacağını söyledi.

UEFA Başkanı Michel Platini ile öğle yemeğinde buluşacağını ve görev dağılımlarının belli olacağını ifade eden Erzik, daha sonra Afrika Futbol Konfederasyonu’nun Afrika futboluna yaptığı katkılar sebebiyle kendisine vereceği madalya töreni için Afrika’ya geçeceğini kaydetti.

09.02.2007


 

Akyel: Suçlu ben değilim

Gençlerbirliği’nin, ara transferde kadrosuna kattığı Fatih Akyel, Galatasaray’daki başarı dolu günleri, kendisi gibi tüm sarı-kırmızı taraftarların aradığını söyledi.

Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, İspanyol Real Mallorca ve Yunanistan temsilcisi PAOK’ta top koşturan Fatih Akyel, ‘’her gittiği takımda olay çıkarıyor’’ şeklinde kamuoyunda izlenim bulunduğunu, ancak bunun kendisinden kaynaklanmadığını ve doğru olmadığını söyledi.

09.02.2007


 

Zafer Biryol: İlk golüm Fener’e

Çaykur Rizespor’un devre arasında kadrosuna dahil ettiği Zafer Biryol, yeni takımının formasıyla ilk golünü Fenerbahçe’ye karşı atacağına inandığını söyledi.

Zafer Biryol, takımda birçok futbolcuyu tanımasına karşın bir uyum süreci yaşadığını belirterek, ‘’Kamp döneminde de sakatlığım nedeni ile fazla hazırlık maçı oynayamadım. Ama artık iyi durumdayım. Uyum sorununu da atlattığımı düşünüyorum’’ dedi.

09.02.2007


 

Denizli çıkış arıyor

Hoca arayışına son veren Denizlispor, yeni teknik direktörü Güvenç Kurtar’la Beşiktaş hazırlıklarına başladı.

Son iki haftada aldığı yenilgilerin üzerine sünger çekmek isteyen Denizlispor, Beşiktaş’tan 3 puan koparmaya kilitlendi. Takımla birlikte bir araya gelen Teknik Direktör Kurtar, futbolcularla kısa konuşma yaptı. Takımı ikiye ayırarak çift kale maç yaptıran Kurtar, futbolcuları da sık sık uyardı.

09.02.2007


 

Sivas 3’te 3 peşinde

Turkcell Süper Lig takımlarından Sivasspor, Sakaryaspor’u yenerek çıkışını sürdürmek istiyor.

Ligin ikinci yarısına Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor galibiyetleriyle başlayan ve 2 maçtan 6 puan çıkaran tek takım olan Sivasspor, Sakaryaspor’u da yenerek 3 maçta 3 galibiyet elde etmeyi hedefliyor. Sakaryaspor’u yenerek çıkışını sürdürmek isteyen Sivasspor’da, Sakaryaspor maçı öncesinde Cem Can’ın sakatlığı sürüyor. Cem Can’ın forma giyip giymeyeceğinin maç günü netlik kazanacağı belirtildi.

09.02.2007


 

Kayak sporuna canlılık geldi

Erzurum’da, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın düzenlenecek olması sebebiyle açılan kayak kurslarına yoğun ilgi gösterildiği bildirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına Erzurum’un ev sahipliği yapacak olmasının etkisiyle Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenen kayak kurslarına bine yakın kişinin başvurduğunu bildirdi. Geçmiş yıllarda kurslara kayıt yaptıracak sporcu bulmakta sıkıntı çektiklerini anımsatan Çintımar, şimdi ise kursiyer sayısında patlama yaşandığını dile getirdi. Çintımar, artan talebi karşılayabilmek amacıyla birer hafta süren kurslarda 115’şer kişilik gruplar oluşturmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve ildeki tüm kayak kulüplerinin 2011 Kış Oyunları’na sporcu yetiştirmek için olağanüstü bir çaba sarf ettiğini vurgulayan Çintımar, şunları kaydetti: ‘’İlimizde oluşan birliktelik ruhuyla organizasyonunu yapmayı hak ettiğimiz 2011 Kış Oyunları, kayak sporuna büyük canlılık getirdi. Herkes lisanslı kayak sporcusu olabilmek için uğraşıyor. Kayak malzemesi olmayan birçok kişi, kursa katılabilmek için malzeme yardımı istiyor. Başta Valilik olmak üzere tüm kurumlarımız her türlü desteği vererek çocuklarımızın kurslara katılımını sağlıyor. Bu durum da bizleri 2011 için ümitlendiriyor.’’

09.02.2007


 

Hidayet’li Magic kayıp

NBA’de Hidayet Türkoğlu’nun takımı Orlando Magic, deplasmanda Toronto Raptors’a 113-103 yenildi.

Air Canada Center’da yapılan ve 15 bin 157 kişinin izlediği karşılaşmada Türkoğlu, yaklaşık 27 dakikada 12 sayı, 1’i savunma 4’ü hücum olmak üzere 5 ribaunt ve 2 asistlik performans sergiledi. 2 sayılık atışlarda 6’da 3, 3 sayılık atışlarda 6’dü 1 ve serbest atışlarda 4’de 3 isabet bulan Türkoğlu, takımını yenilgiden kurtaramadı. Magic’de, 32 sayı atan ve 9 ribaunt alan Dwight Howard,’ın performansı da yeterli olmadı. Öte yandan, 41 sayı ve 8 ribauntla maçın en skorer ismi olan Chris Bosh, Toronto Raptors’ı galibiyete taşıdı. Raptors, üst üste 4. galibiyetini elde etti.

09.02.2007


 

En zengin kulüp R. Madrid

Kulübü, Deloitte’s Fottball Money League tarafından hazırlanan dünyanın en zengin 20 spor kulübü listesinin en üst sırasında yerini bu yıl da korudu.

İngiltere’den 8 kulüp listede yer bulurken, Barcelona ikinci, Juventus üçüncü sırada gösterildi. Deloitte’s tarafından 8 yıl boyunca en zengin kulüp olarak gösterilen ve bu alandaki liderliğini geçen yıl Real Madrid’e kaptırarak ikinci sıraya düşen Manchester United ise kendisine ancak 4. sırada yer bulabildi.

Listenin ilk 10 sırasındaki kulüpler şöyle;

1- Real Madrid: 202 milyon sterlin

2- Barcelona: 179 milyon sterlin

3- Juventus: 173 milyon sterlin

4- Man Utd: 167 milyon sterlin

5- AC Milan: 165 milyon sterlin

6- Chelsea: 152 milyon sterlin

7- İnter Milan: 142 milyon sterlin

8- Bayern Münih: 141 milyon sterlin

9- Arsenal: 133 milyon sterlin

10- Liverpool: 121 milyon sterlin

09.02.2007


 

İtalya’da maçlar başlıyor

İtalya’da geçen hafta sonu Sicilya’da yapılan Catania-Palermo ‘’derbi maçında’’ çıkan olaylarda bir polis memurunun ölmesi üzerine alınan en köklü önlemlerle birlikte futbol federasyonu, maçların bu hafta sonu yapılacağını resmen açıklandı.

İtalya futbol federasyonu, bakanlar kurulunun bu akşamki olağanüstü toplantısında, tüm maçların ikinci hükümet kararına kadar seyircisiz oynanmasını kararlaştırmasının ardından birinci ve ikinci lig maçlarına cumadan itibaren devam edileceğini kaydetti.

09.02.2007


 

20'nci haftanın hakemleri açıklandı

Turkcell Süper Lig’de bu hafta sonu oynanacak 20. hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler belli oldu.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, Turkcell Süper Lig’de bu hafta düdük çalacak hakemler şöyle:

10 Şubat Cumartesi:

14.00 A. Gücü - Kayseri:

Fırat Aydınus

16.00 Ç. Rize - F. Bahçe:

Selçuk Dereli

19.00 Beşiktaş - Denizli:

Kuddusi Müftüoğlu

11 Şubat Pazar:

14.00 Antalya - Konya:

Hakan Sivriservi

14.00 G. Birliği - Bursa:

Cemil Şensöz

14.00 K. Erciyes - Ankara:

Barış Şimşek

14.00 Sakarya-Sivas:

Çetin Sarıgül

16.00 Trabzon - G. Antep:

Bülent Demirlek

19.00 G. Saray - Vestel Manisa:

Bülent Yıldırım

09.02.2007


 

Turacı: Alkmaar’ı yenecek güçteyiz

Fenerbahçeli futbolcu Önder Turacı, UEFA Kupası’nda 14 Şubat Çarşamba günü karşılaşacakları Alkmaar’ı yenebilecek güçtü olduklarını söyledi.

Sarı lacivertli takımın genç futbolcusu, Antalya kampındaki sakatlığının ardından önümüzdeki haftadan itibaren takımla birlikte çalışmalara başlayabilecek. Genç oyuncu,”Alkmaar maçında oynamak istiyordum, ama olmayacak. Çünkü gerek fizik, gerekse kondüsyon olarak hazır değilim" dedi. Alkmaar maçının kolay geçmeyeceğini de söyleyen Önder “Rakibimizin durumu çok iyi. Ama onları yenecek gücümüzün olduğunu biliyoruz.” diye konuştu.

09.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004